Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 12:11 am Temat postu: |
|
|
malwa15 oj dziewczyno to masz jakas infekcje. Koniecznie do ginekologa bo sama tego nie wyleczysz. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
majeczka828
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 8:12 pm Temat postu: |
|
|
Profilaktyka i badania cytologiczne są bardzo ważne, powinny być robione systematycznie, szczególnie jeśli nie do końca wszystko jest ok. Właśnie czekam na wyniki. A swoją drogą to wybieram się 12 czerwca w sobotę na serię wykładów na temat życia seksualnego podczas II Warszawskiego Dnia Promocji Zdrowia Seksualnego. Szczególnie zainteresowały mnie dwa tematy wykładów: Jak można uniknąć zachorowania na raka szyjki macicy? – dr Małgorzata Rekosz oraz Antykoncepcja - czy tylko zapobieganie ciąży ? – dr Grzegorz Południewski. Wstęp bezpłatny, rozpoczęcie imprezy o godz. 10 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 8:52 pm Temat postu: |
|
|
Czy to jest jakaś reklama?!?!!?
JAK TAK TO TO NIE JEST MIEJSCE NA TO :/
Dodano po 1 minutach:
A po drugie zapoznaj sie z regulaminem forum!! UMIESZCZANIE TAKICH SAMYCH POSTOW NA FORUM JEST ZABRONIONE. A TWOJE POSTY DOTYCZA GLOWNIE TEGO ZJAZDU :/ FORUM TO NIE MIEJSCE NA SPAM! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
candy_perfumed_girl
|
Wysłany: Czw Cze 10, 2010 9:58 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam pytanie: ile czeka się na wyniki cytologii? Bo rok temu wyniki miałam już po kilku dniach (miałam wynik z tej standardowej klasyfikacji I, II, III, itp), a teraz robiłam w innym gabinecie to mi powiedziano, że muszę czekać do 14 dni roboczych (!), a na moje pytanie czemu tak długo, to że poprzednie badanie to był pewnie tylko posiew (?) a oni w tym gabinecie robią dokładniejsze (Pani na recepcji niezbyt się orientowała). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Cze 10, 2010 10:10 pm Temat postu: |
|
|
ja robie prywatnie i tez czekam ok 14dni.
widac tyle maja pracy w labolatoriach...
pozostaje Ci cierpliwie czekac _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
candy_perfumed_girl
|
Wysłany: Czw Cze 10, 2010 10:16 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki, trochę długo, może mi ktoś podać uzasadnienie? A możecie mi powiedzieć co konkretnie znajduje się w wyniku cytologii lub może się znajdować, tzn. co konkretnie robi analityk medyczny? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agne8190
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 5:13 pm Temat postu: |
|
|
Na podstawie badania cytologicznego określane są ewentualne zmiany jakie mogły pojawić się w danym miejscu _________________ Aguś |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Monti
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 12:48 pm Temat postu: |
|
|
Kobitki, za dwa tygodnie odbieram wyniki cytologii. Rok temu miałam II grupę, stwierdzono też u mnie lekką nadżerkę.
Ale teraz trochę się denerwuję, bo w styczniu brałam Escapelle - nie wiem czy to mogło wpłynąć jakoś na wynik cytologi, "utworzyć" komórki rakowe? Żadnych innych środków hormonalnych nie biorę.
Nie wiem jak wytrzymam do czasu wyników |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 2:08 pm Temat postu: |
|
|
Monti escapelle i tworzenie komorek rakowych... ehhh dziewczyno... co ma piernik do wiatraka. Escapelle to hormony a nie srodek rakotworczy.
To nic wspomnego ze soba nie ma. Hormony nic nie maja do raka, bynajmniej narzadow plciowych (bo niby w przypadku raka piersi to jest kwesria dyskusyjna i zdania sa podzielone).
Spokojnie od ecapelle raka nie dostaniesz. II grupa to jest ok. Spokojnie nie panikuj na pewno wszystko bedzie dobrze _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Monti
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 2:54 pm Temat postu: |
|
|