Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Doctorek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 9:13 am Temat postu: |
|
|
Mam to samo, jak na zdjęciach kilka postów wyżej, najczęściej dużo bardziej przygaszone, jest to 4 raz kiedy mi się pojawiły te krostki, najpierw przez 2 tygodnie nic się nie dzieje później zaczynają swędzieć, normalnie w okresie gdy ich nie mam myję penisa 2 razy dziennie.
Byłem u lekarza.
JAK LECZYĆ:
NALEŻY KUPIĆ SZARE MYDŁO I MAŚĆ O NAZWIE CLOTRIMAZOLUM (MAŚĆ DOSTĘPNA BEZ RECEPTY), DWA RAZY DZIENNIE NAJPIERW DOKŁADNIE UMYĆ PENISA, WYMYĆ POD NAPLETKIEM STOSUJĄĆ SZARE MYDŁO, A PÓŹNIEJ POSMAROWAĆ MAŚCIĄ, KURACJĘ NALEŻY STOSOWAĆ OKOŁO 3-4 TYGODNIE, GDY JUŻ KROSTKI ZNIKNĄ NALEŻY NADAL LECZYĆ JESZCZE PRZEZ KILKA DNI.
PRZYCZYNĄ SĄ JAKIEŚ DROŻDŻAKI (GRZYBY).
proszę nie podnosić głosu. zmieniłam rozmiar czcionki. emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
powerX
|
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 9:19 pm Temat postu: czerwone plamy/swedzenie |
|
|
Witam
W poniedziałek poczułem swędzenie skóry penisa (jego koncówki) z lewej strony i po ściągnieciu napletka zobaczyłem, że lewa strona jest jakas nabrzmiała i czerwona(od wewnatrz). Jeszcze tego samego dnia znikło i przestałem się tym przejmować jednak dziś poczułem znowu swędzenie i skóra znów zrobiła się czerwona (również od srodka) - jakies czerwone plamy lecz do tego pojawiły się też takie plamy na zołędziu. Jednak nie byla juz nabrzmiala jak w poniedziałek.
Wygląda to dokładnie tak samo jak na tych zdjeciach (znalezione w google)
http://img694.imageshack.us/i/pict8395.jpg/
Dodam, że nie uprawiałem sexu więc na pewno nie jest to nic zakaznego, przenoszonego droga plciowa.
Mam zamiar kupic masc szałwiowa i smarowac to kilka dni (nawet jesli juz to zniknie). Do tego jeszcze mam grudki perliste ...
prosze o pomoc
----------edited by emilka--------
temat przeniosłam do tematu, dot. czerwonych plamek na penisie. zresztą link do zdjęcia pochodzi z naszego forum i też z tego tematu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pią Mar 19, 2010 1:54 pm Temat postu: |
|
|
A masturbacja była? Wygląda mi to na małe zakażenie, może zniknąć, albo i nie, obserwuj to. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
daerwu
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 2:53 pm Temat postu: |
|
|
Szukam już i szukam i nigdzie nie mogę znaleźć problemu podobnego do mojego.
Plamy wyglądają jak na zdjęciu:
http://img88.imageshack.us/img88/3655/dsc00261dv.jpg
Mam je od kilku lat (ok. 7 - 8 ), chociaż na początku była jedna - potem zrobiło się ich więcej ale od bardzo długiego czasu nie powstają nowe. Nie swędzą, nie pieką, nie bolą, nic nie wydzielają, po prostu są i wyglądają :/ .
Od mniej więcej tego samego czasu mam też reakcję alergiczną w postaci atopowego zapalenia skóry na rękach i nogach, co zostało potwierdzone przez dwóch lekarzy - dermatologa i alergologa. Na plamy na skórze stosuję maść sterydową Elocom, ale bałem się tym posmarować penisa. Poza tym nie wiem czy to ma jakiś związek.
Co to może być?
Dodam jeszcze, że na pewno to nie jest uczulenie na lateks; stosunku jeszcze nie odbywałem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jacen_solo
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 7:58 pm Temat postu: czerwone kropki na penisie |
|
|
Witam.
Mój problem wygląda następująco: na moim żołędziu wystąpiły czerwone kropki, krostki, wygląda mi to na podrażnienie, tak jakby popękane naczynka. Nie boli ani nie swędzi. Zaznaczam, że przez ostatnie 3 tygodnie miałem bardzo intensywne życie seksualne, 4-5 stosunków dziennie, dzień w dzień. Z jedną, zdrową, wierną partnerką. Czy mam się czym martwić? Pozdrawiam.
temat przeniosłam do tematu, dot. czerwonych plamek na penisie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 9:56 pm Temat postu: |
|
|
mozliwe, że to podrażnienie i już. możesz smarować przez kilka dni np. kremem alantan a jak nie przejdzie to do lekarza _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lukiuki
|
Wysłany: Czw Lip 08, 2010 2:18 pm Temat postu: plamki |
|
|
kup masc szawiowa na alegro
moj chlopak milal to samo czytalam na forach o masci szlwiowej tylko trudno ja dostac
ciach. nie prowadzimy sprzedaży na forum. emilka
pudelko jest dosc pojemne a ja uzywam jej do pryszczy i fajnie dziala
Pa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
miki111
|
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 4:17 pm Temat postu: Czerwone plamy. Czyżby grzybica? |
|
|
Cześć. Mam wstydliwy problem, a mianowicie kilka czerwonych plamek na żołędziu i pod nim. Zauważyłem to, gdy byłem na koloniach. Mam je już prawie tydzień i nie znikają. Gdy przeglądałem zdjęcia grzybicy, to te plamki bardzo ją przypominają. Nie wiem skąd mogą być u mnie.
Dodam, że mam tylko 14 lat i wstydzę się o tym powiedzieć rodzicom. Pomyślą jeszcze nie wiadomo co.
Nie onanizowałem się, a tym bardziej nie uprawiałem seksu. Może to od brudu? Chociaż.. zauważyłem to po basenie.
temat przeniosłam do tematu, dot. czerwonych plamek na penisie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 5:42 pm Temat postu: |
|
|
A dbasz odpowiednio o higienę? Nie są to jakieś otarcia?
Radziłabym się udać z tym do dermatologa, i niestety chyba powinieneś powiedzieć o tym rodzicom, moze z ojcem porozmawiaj?
Nie ma co tego lekceważyć skoro jak sam piszesz pojawiło się to po basenie... a takie infekcje nie są przyjemne i zwykle wymagają leczenia. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
miki111
|
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 7:01 pm Temat postu: |
|
|
Nie jestem w stu procentach pewien czy to przez basen, ale możliwe że tak. A co myślisz o tej maści, clotrimazolum? Zauważyłem, że jest ona u mnie w domu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|