Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
primo
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 12:43 am Temat postu: Plamki na penisie |
|
|
Witam, mam problem z penisem na ktorym co jakis czas wyskakuja mi czerwone plamki.
Problem zaczal sie bodajże z 8 lat temu i caly czas nie potrafie sie z nim uporac. Zaczelo sie od zaczerwienienia wokol cewki i delikatnego pieczenia przy oddawaniu moczu. Poszedlem do lekarza rodzinnego dostalem jakas masc chyba clotrimazol i jakies leki bakteriobójcze. Po kilku tygodniach plamki wrocily, znow dostalem masc i ponownie pomoglo.
Po kolejnym razie dostalem skierowanie do urologa gdzie miałem postawionych kilka diagnoz piasek w nerkach, kamień nerkowy, problemy z prostata itd.
Bralem juz wiele antybiotykow oraz masci ale za kazdym razem plamki wracaly.
Co do owych czerwonych plamek, ukazuja sie one na napletku i zaladziu a cewka praktycznie stale jest delikatnie zaczerwieniona. Nie odczuwam swiadu, raczej pieczenie i uczucie obsuszenia naskórka.
Jest to naprawde bardzo uciążliwe, moze ktos na forum ma jakis pomysl co to moze byc?
------edited by emilka------
temat przeniosłam do "dolegliwości intymnych" i przyłączyłam do tematu zbiorczego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 2:57 am Temat postu: |
|
|
Nie bierz żadnych leków przez jakiś czas i zrób sobie wymaz...
Jak coś wyjdzie to niech Ci dobiorą leki do konkretnych drobnoustrojów...
Ciężko powiedzieć co to może być...
Masz stałą partnerkę seksualną? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
primo
|
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 12:36 pm Temat postu: |
|
|
Przez te 8 lat mialem dwie partnerki z ktorymi bylem na stalem. Zauwazylem ze te plamki sa caly czas tylko jakby "uśpione" czyli gdyby bardzo dobrze sie przyjzec to widac je tylko ze sa pod naskórkiem.
Czesto wychodza po stosunku bo wtedy jednak dochodzi do obtarć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 5:36 pm Temat postu: |
|
|
No to nie pozostaje nic innego jak zrobić wymaz...
I skonsultować to z innym dermatologiem/wenerologiem... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
młody18
|
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 11:18 am Temat postu: Czerwone plamki na penisie |
|
|
Witam mam problem... Otóż wyszły mi czerwone plamki na penisie, nie swędzą, nie pieką... Co to może byc?? dodam że od 4 dni mnie boli brzuch i głowa... Od stosunku minęło 7 dni... proszę o pomoc
przeniosłam do bardziej odpowiedniego działu
Gosia85
a ja do tematu, dot. czerwonych plamek na penisie. emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Chrząszcz
|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 5:19 pm Temat postu: Wysypka na prąciu - ból przy tarciu. Choroba weneryczna? |
|
|
Witam.
Mam problem z penisem. Ostatnio zauważyłem na nim niepokojące plamki - wybrzuszenia. Wygląda to jakbym miał ospę. Bolą kiedy je dotykam, przy wszelkiego rodzaju pocieraniu - dłoń, masturbator. Czy możliwe jest, abym zaraził się chorobą weneryczną? Uprawiałem stosunek z dziewczyną, ale zabezpieczyłem się poprzez prezerwatywę. Nie wiem, czy była nosicielką, ale jest to możliwe patrząc na jej liczbę dotychczasowych partnerów. Raz doszło do seksu oralnego wraz z... "Doustną przyjemnością" (przepraszam za stwierdzenie, nie potrafię tego ubrać w odpowiednie słowa). Ostatni raz kochałem się jakoś w kwietniu-maju 2008r. Czasami swędzi mnie również skórka z napletka.
Zdjęcia dostępne pod adresami ( UWAGA, SĄ TO FOTOGRAFIE PRĄCIA! +18 ):
http://img694.imageshack.us/i/pict8395.jpg/
http://img192.imageshack.us/i/pict8388.jpg/
http://img188.imageshack.us/i/pict8398.jpg/
----------edited by emilka--------
temat przeniosłam do tematu, do tematu, dot. czerwonych plamek na penisie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Fever
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 5:46 pm Temat postu: |
|
|
o ile wiem to zdjęć nie można tutaj umieszczać, lepiej je usuń i skontaktuj się z lekarzem... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Chrząszcz
|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 6:24 pm Temat postu: |
|
|
Jest to forum medyczne, kategoria dolegliwości imtymne (co samo z siebie się nasuwa...), ponadto wpisałem, że odnośniki są do zdjęć prezentujących prącie i dodałem skalę wiekową. Jeżeli ktoś obeznany w temacie nie zobaczy zdjęć, nie będzie w stanie mi napisać co ewentualnie może to być. Zamierzam się wybrać do lekarza, ale nie pierwszego kontaktu tylko od razu do specjalisty. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 11:02 pm Temat postu: |
|
|
można umieszczać zdjęcia, więc spoko. mi niestety nie przychodzi nic do głowy, ale wygląda to nie najlepiej i powinieneś się jak najszybciej udać do lekarza. na infekcje grzybiczą to nie wygląda, bakteryjną też raczej nie. może jakaś weneryczna, nie wiem, ale koniecznie idź do lekarza. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
artikon
|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 2:19 pm Temat postu: |
|
|
Nie wygląda na nic bardzo groźnego, ale lepiej idź do lekarza i kup sobie póki co jakiś delikatny płyn do higieny intymnej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|