Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajść w ciążę part. 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Nie Sty 10, 2010 10:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a 14 dzien cyklu to pewnie byly dni plodne. zapytaj chlopaka, albo moze sama wiesz, czy jak sie kochaliscie 14 dnia cyklu przez te 5 minut czy bliski byl orgazmu, bo jesli tak, to moglo nastapic kropelkowanie i jest prawdopodobienstwo ze mozesz byc w ciazy...
z drugiej strony to przez stres Ci sie opoznia.. ciezko ocenic

od stosunku pewnie minelo juz dwa tygodnie, zrob jutro z samego rana test ciazowy..

ile dni trwa u Ciebie cykl?
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Sty 10, 2010 10:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

falllen wiesz co jesli do wytrysku nie doszlo i bylo do niego daleko to mozna wykluczyc ciaze.
Chorowalas? Bralas antybiotyki? To moze opoznic miesiaczke.
Jesli cie to bardzo meczy to radze zrobic test. Ale nie bedzie z tego ciazy.

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sty 11, 2010 2:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cylk mój trfa 28 dni ok kilki miesiecy mam reguralnie no ostatnio był po 25 dniach . moze popadam w paranoje ale spuznia mi sie juz 2 dni wiec zapanowałm juz wizte u ginekologa. odczówam bule w podbrzuszu ale nie wim czym to spowodowane tak jak by przed miesiaczka planowana tak od 16 dnia cyklu bóle jajników zawsze tak miałam i mysle ze powinno byc w porzadku ale nigdy nie byłam w ciazy wiec nie wim czy powinno byc w pozadku . ostatnio troche imprezowałm i wróciłam z zakopanego długa meczoca podróz prawie 15 H ale nie wiem czy to moze byc rzez to mineło juz tydzien od tamtego powrotu a w domu nic takiego nie miał spokój zadnego stresu do teraz. z chłopakiem gadałm mówił ze z jego punktu widzenia nie wdzi nic dziwnego ale oni nie zasze dostrzgaja takie szczegułu. najwazniejsze ze on jest przy mnie i nie spanikował. kurcze jest bardziej spokojny ode mnie.

Dodano po 6 minutach:

mala_mi wiesz gadam z nim i on nawet po załozeniu gumki nie doszedł wiec tak sie zastanawiam . ale mimo to głupieje testu nie chce robic bo one nie zawsze sa wiarygodne wole raz przezyc te nerwy i isc do ginekologa .

Dodano po 1 minutach:

najgozej przeraza mnie ze to te dni płodne i przeraza mnie swoja głupota ale cóz trzeba czasem z ania gorzko płacic. ;(
,, dzieki za jakies inf. i wspaqrcie bede pisac co sie dziej i jak to sie zakonczyło.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Sty 12, 2010 12:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma szans na ciążę...Przynajmniej nie z tego stosunku...
Dr Marcin

PostWysłany: Wto Sty 12, 2010 1:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,

Z naukowego punktu widzenia nie ma wytrysku to także nie ma ciąży. Na podstawie badań preejakulat nie zawiera plemników zdolnych do zapłodnienia komórki jajowej. Może zawierać znikomą ilość plemników nie zdolnych do ruchu bądź upośledzonych lecz możliwość zapłodnienia jest znikoma, a nawet śmiem twierdzić, że nie możliwa.

Oczywiście stosunek przerywany jest bardzo dobrą metodą antykoncepcyjną tylko wtedy gdy zna się fizjologie własnego ciała (mowa to o mężczyznach). Zajście w ciąże przy takiej metodzie głównie spowodowana jest zbyt późnym wyciągnięciem członka z pochwy. Nawet niewielka ilość spermy właściwej, pochodzącej z wytrysku(nie kropelkowania) dostająca się do śluzu macicznego może spowodować ciąże. Tłumaczenie (najczęściej jeszcze młodych i niedoświadczonych chłopców), że to przez wydzielanie się preejakulatu jego partnerka zaszła w ciąże jest najczęściej tylko wymówką dzięki której zachowują twarz po tym jak nie umieli zapanować nad własnym ciałem.

Myślę, że co niektórych uspokoiłem

Pozdrawiam Marcin !
Powrót do góry
falllen

PostWysłany: Wto Sty 12, 2010 4:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dr Marcin napisał:
Dr Marcin

Wysłany: Wto Sty 12, 2010 1:38 am Temat postu:

Witam,

Z naukowego punktu widzenia nie ma wytrysku to także nie ma ciąży. Na podstawie badań preejakulat nie zawiera plemników zdolnych do zapłodnienia komórki jajowej. Może zawierać znikomą ilość plemników nie zdolnych do ruchu bądź upośledzonych lecz możliwość zapłodnienia jest znikoma, a nawet śmiem twierdzić, że nie możliwa.

Oczywiście stosunek przerywany jest bardzo dobrą metodą antykoncepcyjną tylko wtedy gdy zna się fizjologie własnego ciała (mowa to o mężczyznach). Zajście w ciąże przy takiej metodzie głównie spowodowana jest zbyt późnym wyciągnięciem członka z pochwy. Nawet niewielka ilość spermy właściwej, pochodzącej z wytrysku(nie kropelkowania) dostająca się do śluzu macicznego może spowodować ciąże. Tłumaczenie (najczęściej jeszcze młodych i niedoświadczonych chłopców), że to przez wydzielanie się preejakulatu jego partnerka zaszła w ciąże jest najczęściej tylko wymówką dzięki której zachowują twarz po tym jak nie umieli zapanować nad własnym ciałem.

Myślę, że co niektórych uspokoiłem

Pozdrawiam Marcin !

mnie troche uspokojiłes a moze powiesz mi jeszcze tak mniej wiecej jak nigdy nie spózniał mi sie okres praktycznie wogole czym moze byc spowodowana ta sytuacja? spóznai mi sie juz 3 dzien .. mam takie upływy z pochwy jak dla mnie normalne bo zawsze tak miałam przed okresem . czytałm twój post i wnioskuje ze w moim przypadku praktycznie jest nie mozliwe zebym zaszła.. gadałm z chłopakiem i przerobilismy te kilka dni
które mogły byc tymi feralnymi i powiem tak ..
najbardziej przeraza mnie ;
- dzien 14 dzien cyklu bo wszedł we mnie i był dos długo ale jak to móiw nic z tego nie było bo nawet po załozeniu prezerwatywy on i tak nie miał wytrysku
- ok 16 dnia był taki incydent ze bralismy razem prysznic i on pod przysznicem wszedł we mnie na chwile ale to dosłowie sekundy
- pote juz mało pamietam jak było wiem ze sie kochalismy ale z zabezpieczeniem doszło do wytrysku ale zawsze wszystko było ok gumka cała zadnych komplikacji

ale dlaczego spuznia mi sie juz 3 dzien.. fakt byłam daleko i tydzin temu wróciłam z 15 godzinnej podórzy samochodem była troche meczonca.. w ciagu tych dni piwkowało sie z kumplami alkochol itp. raczej sie wysypiałam .. no i pozostaje sama mysl ze mogłam zajsc chyba najwiekszy stres.. jak to oceniacie ??? jak myslicie ile mam szans ze nie zaszałm ?? prosze o logiczne i wiarygodne wytłumaczenia. bo ja juz wszystko wykluczam. dzieki serdeczne Smile

Dodano po 4 godzinach 2 minutach:

witam.. mieliscie racje a moja sponizona miesiaczka to chyba tylko stresy i sama mysla przed konsekwencjami Very Happy Very Happy Very Happy ale mimo to juz taka głupia nie bede.. dzieki wszystkim za wsparcie . bede z wami. ;*
Powrót do góry
Dr Marcin

PostWysłany: Wto Sty 12, 2010 7:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najczęstszą przyczyną spóźniającej się miesiączki jest stres i właśnie obawa przed ciążą. Nie ma co się za wcześnie denerwować bo nic już i tak nie zmienimy, należy cierpliwie czekać na okres. Jeśli ten się spóźnia 10-14 dni można się dopiero udać do ginekologa który stwierdzi ciąże bądź jej brak. Ewentualnie test "sikany" po 14 dniach od ostatniego stosunku.

Pozdrawiam Marcin
Powrót do góry
DeadxDream

PostWysłany: Wto Sty 26, 2010 8:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Very Happy
Teraz w skrócie opiszę nękającą mnie sytuację.
Jakieś 2 tygodnie temu (kiedy miałam zdecydowanie dni płodne) doszło do stosunku z chłopakiem. Początkowo oczywiście była dłuższa gra wstępa, która odpowiednio podnieciła, następnie wszedł we mnie bez zabezpieczenia... kochaliśmy się tak zaledwie kilka minut, gdyż później ktoś dobijał się domofonem, więc chcąc nie chcąc przerwaliśmy i już do tego nie wróciliśmy. Czy przy na tyle krótki kochaniu się bez zabezpieczenia (nie doszło do wytrysku) jest możliwe zajście w ciążę ?
Co prawda terminowo za 2-3 dni powinnam dostać okres, ale jednak po raz pierwszy nie mam bólów przedmiesiączkowych, co mnie martwi. Zresztą w tych kwestiach często się przejmuję......
z góry dziękuję Wam za jakieś sensowne odpowiedzi Wink
Powrót do góry
Monikaqaz

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Sty 26, 2010 10:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W tym przypadku nie ma mowy o ciąży, jak wcześniej napisane: brak wytrysku= brak ciąży. Tak więc nie masz czym się martwić, a brak bólu przed miesiączka nie musi nic oznaczać Smile
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Sty 26, 2010 10:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesli wytrysk nie byl powstrzymywany, to nie ma szans na ciaze. Nie stresuj sie, bo to opozni miesiaczke a okres powinien sie pojaawic. Jesli minelo 14 dni to dla wlasnego spokoju zrob test, ale bedzie negatywny.

A na nastepny raz jesli nie chcecie byc rodzicami zabezpieczcie sie bo wystarczy ze chlopak bedzie blisko wytrrysku i wyjdzie z Ciebie na przyslowiowy "styk" i ciaza gotowa.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 16 z 41