Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajść w ciążę part. 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lukasz6341

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 7:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie czy ból lewego jajnika moze byc spowodowany ciążą??

Dodano po 8 minutach:

a jesli nie to moze ktos wie czym?? i czy jesli dochodzi do zaplodnienia to czy sa odczuwalne bole jajnikow albo cos takiego i jesli tak to po jakim czasie??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 8:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lukasz6341 moze ale nie musi. W przypadku ciazy roznie bywa niektore kobiety boli od 1 dni inne po kliku tygodniach - nie ma reguły

Przyczyn bolu jajnika mzoe byc wiele od ciazy, po owulacje czy tez chocby zapalenie pecherza, lub inne schorzenia ginekologiczne. Nikt Ci tutaj nie da jednoznacznej odpowiedzi. Jesli dziewczyne bola jajniki, abyly stosunki niezabezpieczone z finalem w srodku to wyslij ja do lekarza a najpierw zrobcie test oczywisci ejesli mienlo minimum 14 dni od tego stosunku. Bo moze to byc jakis objaw ciazy ale nie musi .

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pon Cze 07, 2010 12:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a mnie nurtuje taka kwestia
czy mozna zajsc w ciaze jesli wlozy sie palce na ktorych jest sperma do pochwy? czy nie ma takiej mozliwosci bo wytrysk musi nastapic w srodku tzn glebiej niz wlozenie palcy?
uprawiam seks bez zabezpieczenia czasami z prezerwatywa od blisko 2 lat... kocham sie w dni plodne jak i nieplodne... wytrysku nigdy w srodku nie ma ale czesto zdarza sie tak ze moj partner wchodzi we mnie bez gumki poruszamy sie tak troche i na tym koniec wytrysk zawsze jest na zewnatrz - nie wiem czy mozna to nazwac stosunkiem przerwanym poniewaz on nie wychodzi jak juz czuje ze zbliza sie final poprostu podczas calego aktu ze tak powiem;p kilka razy wchodzi we mnie i wychodzi... no i w ciaze jak do tej pory nie zaszlam... a dodam ze wlasnie zdarza sie ze czasami po wytrysku jak sperma jest na palcach to jeszcze one wedruja do srodka... ale nigdy po wytrsku jego penis nie wchodzi juz we mnie...
wiec jak to jest jedni zachodza w ciaze ze tak powiem od samego myslenia o tym albo po wytrysku w okolicach pochwy a inni tak jak moj przyklad nawet po wlozeniu palcy na ktorych jest sperma nie ma ciazy...
moim zdaniem to albo musi byc wytrysk w srodku albo po samym wytrusku jesli partner wlozy penisa do pochwy - wtedy chyba mozemy mowic myslec o tym czy nie jestesmy w ciazy... a niektorzy schizuja od samego myslenia o seksie ze sie zachodzi w ciaze...ehh
Powrót do góry
agne8190

Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Pon Cze 07, 2010 1:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i tu może was zaskocze, bardzo sporadycznie ale jednak zdarzają się zapołodnienia "przez palce". Wprowadzone jest przecież nasienie. W swojej pracy na oddziale znalazł się raptem 1 czy 2 przypadki, ale nie warto tego jak widać bagatelizować Wink
kolorowa84

PostWysłany: Pon Cze 07, 2010 7:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hm no wlasnie jednak wypadki sie zdarzaja ale nie rozumiem na jakiej zasadzie to dziala... bo nam czesto sie zdarza przeniesc sperme na palcach do pochwy nie patrzymy jakie dni akurat u mnie wystepuja no i jak do tej pory ciazy z tego nie ma... wiec albo trzeba byc jakos strasznie plodnym hehe albo nie wiem... tak samo jak inna rzecz jak mozna zajsc w ciaze biorac tabletki/plastry... np zapomniec zmienic plaster o kilka dni... wiele kobiet po odstawieniu antykoncepcji nie moze zajsc w ciaze albo ma jakies tam z tym problemy a niektorzy zachodza stosujac ja...

teoretycznie ciaze sa z pelnego stosunku zakonczonego wytryskiem... ale zdarzaja sie tez jak widac przypadki...
Powrót do góry
tomcio89

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 12:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, mam taki problem który nie daje mi spokoju. Nie wiem czy to odpowiedni dział.
Wiec przy zabawie z Moja dziewczyną tak troche nas pognało i wlożyłem jej na chwile członka dosłownie tylko włożyłem i po chwili wyciąglem ewentualnie mogło być jedno pchnięcie. Nie doszłem w niej ani nic, ona nigdy tego nawet nie robiła. ostanie krwawienie miała 25 maja. Z mojej wiedzy wynika ze nie powinno być wpadki pomimo nieodpwiedzialnego zachowania ale ona troszke sie przejeła sprawą i ciągle o tym gada i sie zamartwia, nawet lpanuje zrobić test ciążowy, przez co ja tez troszke sie tym przejmuje. Wiem tylko jedno ze było to tylko jeden i jedyny raz bez zadnego zabezpieczenia.
Dzięki za odpowiedź.
pozdrawiam.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 2:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie było wytrysku ciąży nie będzie. Oczywiście pod warunkiem, że po ewentualnym wcześniejszym stosunku umyłeś członek i oddałeś mocz. Ale raczej nie macie się czym martwić Smile
tomcio89

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 10:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki za odp Smile
Wcześniej nie było żandego stosunku.
Pozdrawiam !
Powrót do góry
goxito

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Cze 12, 2010 10:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam mam problem.

Moja dziewczyna miala dostac okres 12/06. a my zrobilismy sobie taka mala probe bez gumek 11/06. Ta proba polegala na tym ze wlozylem go bez gumki na glebokosci jakos 4cm ok. na 20 sekund i wyjalem. I moje pytanie jest takie czy moglo dojsc do zaplodnienia tym plynem ktory sie wydziela z penisa. Dodam ze moja dziewczyna jest dziewica i nie stracila tego wczoraj.

Blagam pomozcie

Dodano po 3 minutach:

Dodam jeszcze ze nie chodzi mi o sperme tylko o ten plyn.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sob Cze 12, 2010 1:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

goxito tym plynem nie zaplodnisz dziewczyny, no chyba ze tuz przed samym wytryskiem.

A nie bylo wytrysku = nie ma ciazy. Po drugie skoro dziewczyna ma miec okrs 12 to dzien przed miesiaczka sa dni nieplodne jelsi cykle saregularne wiec mozliwosci ciazy tym bardziej nie ma

Po trzecie jednak wole uczulic - dziewictwo nie ma nic do ciazy, nawet dziewica moze zajsc w ciaze bardzo dogodnych warunkach ze tak powiem...
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 30 z 41