Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajść w ciążę part. 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
schelnow

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lip 06, 2010 11:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,czytałem cały ten temat i dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy.Mam jednak spory problemik z moja dziewczyna.Sytuacja wygląda tak.Mojej dziewczynie spóznia się okres już czwarty dzień.Ogólnie miesiączke ma nie regularną.Pierwszy dzień ostatniego okresu to 1 lub 2 czerwiec,srednia cyklu to 32 dni.Martwie się ponieważ zrobiliśmy jedną głupią rzecz(a raczej ja zrobiłem).Otóż pewnego razu podczas peetingu włożyłem penisa do jej pochwy,całość trwało bardzo krótko.Włożyłem może z 10 razy.Więc jedynie mógł się dostać tam czysty preejakulat(wcześniej nie miałem wytrysku,a gdy wkładałem jej penisa to też do wytrysku było daleko-to był praktycznie początek wspólnego peetingu).Peeting ten robiliśmy między 15-18 czerwca.Z tego co czytałem to wydaje się nie możliwe żeby była w ciąży ale nerwy są,bo niby czemu okres spóżnia się już 4 dzień.Staram się jak mogę nie denerwować przy niej ale znam ją i widzę że ta cała sytuacja zaczyna ją przerastać.Nie wiem co za bardzo robić,bo na test ciążowy też nie mogę jej namówić.
Proszę o opinie w tej sprawie.
Czy test ciazowy domowy można już robić?
Napiszcie co i jak pokolei robić zanim pójdziemy do ginekologa.
Chciałbym jeszcze dodać że moja dziewczyna nie ma bóli przed miesiączkowych oprocz bolących piersi,żadnych boleści brzucha.Czy to są informacje ważne?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Wto Lip 06, 2010 12:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja osobiście myślę, że nie macie się co martwic, choc różnie to w życiu bywa .. jeśli nie doszło do wytrysku to raczej szanse są nikłe .. Wink nie jestem aż tak bardzo doświadczona w tych sprawach, bo daleko mi jeszcze do tego, nie tak jak inne dziewczyny z forum, ale co nie co wiem Cool ale myślę, że jest okej, ale skoro tak bardzo się martwicie zróbcie jednak ten test, ale przewiduję, że będzie on negatywny .. Wink a okres spóźnia się najwyraźniej ze stresu albo po prostu się spóźnia, sam piszesz, że ma nieregularne cykle Laughing pozdrawiam Wink
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Lip 06, 2010 1:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

schelnow ciazy z tego nie bedzie.

Test ciaazowy - minimum 14 dni od sytuacji mozna zrobic.

ja bym radzila poczekac jeszcze z 2 tygodnie na okres, jesli sie nie pojawi isc poprostu do ginekologa - normalnie zapisac sie w przychodni.

miesiaczka moze sie spozniac z wielu powodow:
- stres
- zmiana kliamtu
- antybiotyki
- itp itd

Nie ma reguly. Kazdy organizm jes inny, wg mnie to nie ciaza jest przyczyna bo nie mialo co nawet zaplodnic. Na nastepny raz zanim cos takiego zrobicie poomyslcie - oszczedzicie sobie wiele stresów na przyszłość.

PostWysłany: Wto Lip 06, 2010 10:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

14 dni-czyli już jak coś to można robić.
Mam jeszcze jedno pytanie, jeżeli cały cykl się zmienił(wydłużył) to i dni płodnie i nie płodne też?Kochaliśmy się też 30.06 lub 01.07 ale to i tak byliśmy zabezpieczeni prezerwatywą i zawsze po stosunku staram się sprawdzić czy gumka nie pękła lub nie była uszkodzona.W tym przypadku wszystko było z nią ok.Czy to normalne że kobieta ma w tym okresie inny niż zazwyczaj śluz?,zauważyłem to jak się wtedy właśnie kochaliśmy.Czekać dwa tygodnie jeszcze?Hmm myślę że spróbuje namówić moja dziewczynę jednak na ten test ciążowy.
Mam jeszcze jedno pytanie czy takie współczynniki jak:
ostatnie upały
infekcja pochwy(chyba dobrze to nazwałem )
mogą mieć na to wpływ?
A i jeszcze jedno(przepraszam że tyle tego)
Czytałem w internecie że okres można przyspieszyć poprzez:
picie Czarnej Malwy
gorące kąpiele (czy w tym wypadku wystarczą np gorące okłady na brzuch czy to musi być ogólnie kąpiel?)
Co o tym sądzicie?a może znacie inne sposobu na przyśpieszenie okresu?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Lip 06, 2010 11:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wierz tym bzdurom.. okresu nie przyspieszysz. on sam wie kiedy ma "przyjsc" Smile.

schelnow napisał:
Mam jeszcze jedno pytanie, jeżeli cały cykl się zmienił(wydłużył) to i dni płodnie i nie płodne też?

tak. dni płodne i niepłodne rowniez ulegaja zmianie.

schelnow napisał:
tak byliśmy zabezpieczeni prezerwatywą i zawsze po stosunku staram się sprawdzić czy gumka nie pękła lub nie była
uszkodzona.W tym przypadku wszystko było z nią ok

wg mnie wogole nie pownienes sie martwic. wytrysku nie było wiec ciazy tez nie bedzie Very Happy Wink

Powrót do góry
schelnow

PostWysłany: Sro Lip 07, 2010 12:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam nadzieje że macie rację,jak coś to dam znać jak potoczyły się sprawy.Dzisiaj kupiłem test ciążowy,mam nadzieję że uda mi się namówić dziewczynę na zrobienie go bo z tych nerwów to chyba padnę.Dzisiaj mija 5 dzień bez okresu,czy to że nie ma nawet żadnych objaw przed miesiączkowych jest normalne?Zakupiłem także czarną malwę,wiem że odradzaliście ale spróbować zawsze można, tym bardziej że na wielu forach polecają ją jako przyśpieszacz okresu.Pytanie tylko do was czy picie jej jest bezpieczne?

Czy jak moja dziewczyna odda mocz do czystego naczynia to od razu trzeba
w nim zanurzyć test ciążowy?czy można odczekać jakiś czas np. 2,3 godziny?chodzi o to czy przez zwlekanie mocz nie traci swoich właściwości a dokładnie tego hormonu który jest produkowany przez kobietę podczas ciąży.Dziękuje za waszą pomoc.
Powrót do góry
schelnow

PostWysłany: Czw Lip 08, 2010 12:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nic nie piszac nie pomagacie mi:(
rozumiem ze brak odpowiedzi jest jednoznaczne z tym ze mam dac sobie spokoj bo juz nie bedziecie mi pomagali?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Lip 08, 2010 9:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

schelnow napisał:
Czy jak moja dziewczyna odda mocz do czystego naczynia to od razu trzeba
w nim zanurzyć test ciążowy?czy można odczekać jakiś czas np. 2,3 godziny?chodzi o to czy przez zwlekanie mocz nie traci swoich właściwości a dokładnie tego hormonu

nie ma mowy o zadnym czekaniu.oddaje mocz i od razu zanurza paseczek ciazowy. potem czeka 5 min i ocenia czy jest w ciazy czy nie. i odczyt testu tez musi byc zrobiony tylko i wylacznie po 5 min ,nie dluzej bo potem wchodzi w reakcje z powietrzem i wynik moze sie zmienic.

co do czarnej malwy nei mam pojecia.ja bym nic nie przyspieszała.

Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Lip 08, 2010 10:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Nic nie piszac nie pomagacie mi:(
rozumiem ze brak odpowiedzi jest jednoznaczne z tym ze mam dac sobie spokoj bo juz nie bedziecie mi pomagali?

Jak czytam cos takiego to mną aż telepie....
schelnow sadzisz ze my tu jestesmy jak pogotowie ratunkowe 24 godziny na dobe?! Wyobraz sobie ze tez mamy prywatne zycie , musimy także jesc i spac Exclamation Nie zawsze jesteśmy w stanie od razu odpisać na każdy post.

Co do malwy, spróbowac można ale nikt ci nie da gwarancji że to zadziała.

Test nalezy robic odrazu, wynik rowniez odczyttywac odrazu nie po X godzinach bo moze sie zafalszowac. Robcie wszystko z ULOTKĄ testu to będzie dobrze, wszysko tam pisze od A do Z.

[quote]

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Lip 08, 2010 10:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam mam pytanie
czy w prejakurjacie plemnieki pojawiaja sie dopiero tuz przed samym wytryskiem czy przy podnieceniu?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 34 z 41