Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajść w ciążę part. 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mieli92

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 4:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha Smile wiem jak to sie nazywa ale poprostu nie wszedl i dlatego nie napisalem Smile

a co do tematu to mialem daleko do wytrysku wiec mozliwosci nie ma tak ?

dziekuje Ci za szybka odpowiedz Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 4:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma takej mozliwosci

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 7:12 pm    Temat postu: ... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje Wink

Dodano po 42 minutach:

wlasnie sie dowiedzialem ze plemniki gina na powietrzu..

a jesli probowałem sexu analnego w lesie to jest mozliwe zajscie w ciaze ? ... jak nie bylo wytrysku ?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 7:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przez sex analny nie zachodzi się w ciąże.

Powrót do góry
mieli92

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 7:45 pm    Temat postu: ... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale przeciez gdyby ten plyn zlecial na dol i gdyby byly dni plodne ? Sad
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 8:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

PIsałąm już że nie ma... przyjmij to do wiadomości, nawet jesli miala dni plodne ba nawet owulacje! To jesli do wytrysku bylo daleko lub wytrysku nie bylo to zajsc w ciaze sie nieda.

A co do giniecia plemnikow w powietrzu to tak... ale to tak po 2,3 minutach... nie mysl sobie ze kochajac sie w lesie dziewczyna nie zajdzie w ciaze... (no ale do tego musi byc wytrysk)

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Paź 30, 2009 5:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przejrzalem wszystkie tematy o preejakulacie, kropelkowaniu itp. chcialbym tylko wiedziec jedno:

Skad pochodzi wasza wiedza? Czy jest jakas naukowa praca potwierdzajaca teze, ze preejakulat nie jest w stanie doprowadzic do ciazy? (chodzi o preejakulat "czysty" czyli parenascie minut przed wytryskiem bez plemnikow z przed wczesniejszego wytrysku)

Skad macie pewnosc, ze jest wlasnie tak jak piszecie?? W internecie krazy wiele plotek na ten temat, a nikt tak naprawde nie potrafi tego uduwodnic jakos albo poprzec naukowymi pracami.

I jeszcze jedno pytanie: czy plemniki z poprzedniego wytrysku sa wydalane wraz z moczem??
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Paź 30, 2009 5:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Very Happy oj a powiedz mi czy Ty jesteś spragniony wiedzy czy jeszcze się obawiasz?

Powrót do góry
Thor

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Paź 30, 2009 6:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I to i to SmileSmile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Paź 30, 2009 9:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No cóż niektórzy z nas mają wykształcenie medyczne, niektórzy się interesują tymi sprawami a niektórzy po prostu czytają Wink.
Przede wszystkim należy rozróżnić kropelkowanie (wydzielina przed orgazmem) od preejakulatu ( wydzielina wytwarzana podczas podniecenia) .
Preejakulat może zawierać plemniki pochodzące z poprzednich wytrysków. Dlatego stosunek seksualny nie zakończony wytryskiem może i tak stanowić ryzyko . Ale to bardzo, bardzo rzadkie.
Jeżeli po współżyciu z zabezpieczeniem mężczyzna nie umyje penisa i nie wysiusia sie istnieje szansa , że przy kolejnym stosunku bez zabezpieczenia dojdzie do uwolnienia plemników .
Kropelkowanie czyli ta wydzielina przed wytryskiem moze zawierać plemniki zdolne do zapłodnienia.

Wiem ,ze zawile to brzmi i ciężko załapać różnice ale jedno jest pewne- jeśli nie chcesz dzidziusia stosuj zabezpieczenie a unikniesz niepotrzebnych nerwów. Stosunek przerywany to żadna forma antykoncepcji i tyle Laughing

Ostatnio zmieniony przez tosia81 dnia Pią Paź 30, 2009 9:30 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 9 z 41