Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
manyska
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 30, 2010 11:06 am Temat postu: |
|
|
Tu znowu ja:(
bardziej zkonkretuje moje poprzednie pytanie. otóż jeśli uprawialismy sex przerywany trzy razy z 9 na 10 dzień cyklu(cykle 28-30) to może dojść do zapłodnienia?
A jeśli tak to prosze zeby ktoś mi powiedział jak powinna być temperatura ciała? bo zaczełam mierzyc dopiero w owulacje i po. tzn. w owulacje miałam 37,1 a po owulacji spadła i wahała się pomiędzy 36,6 a 36,9 .
2 stycznia powinnam dostac miesiaczke i 5 , 4 dni przed miesiączką temp. spała do 36,8. a słyszłam że jesli doszło do zapłodnienia to temp. z owulacji się utrzymuje.
I czy będąc w ciąży ma się bóle brzucha jak przed miesiączką? Jak jest położona szyjka macicy w czasie ciąży? I co z ta temperaturą?
Prosze o odpowiedz:(
Dodano po 42 sekundach:
Tu znowu ja:(
bardziej zkonkretuje moje poprzednie pytanie. otóż jeśli uprawialismy sex przerywany trzy razy z 9 na 10 dzień cyklu(cykle 28-30) to może dojść do zapłodnienia?
A jeśli tak to prosze zeby ktoś mi powiedział jak powinna być temperatura ciała? bo zaczełam mierzyc dopiero w owulacje i po. tzn. w owulacje miałam 37,1 a po owulacji spadła i wahała się pomiędzy 36,6 a 36,9 .
2 stycznia powinnam dostac miesiaczke i 5 , 4 dni przed miesiączką temp. spała do 36,8. a słyszłam że jesli doszło do zapłodnienia to temp. z owulacji się utrzymuje.
I czy będąc w ciąży ma się bóle brzucha jak przed miesiączką? Jak jest położona szyjka macicy w czasie ciąży? I co z ta temperaturą?
Prosze o odpowiedz:( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Gru 30, 2010 2:34 pm Temat postu: |
|
|
paweł ja lekarzem nie jestem ale wg mnie powinno byc ok
manyska jezeli do wytrysku było daleko i partner "na czas" sie wycofał to nie zajdziesz w ciaze jesli natomiast przy wycofywaniu sie juz "leciało" to szanse sa.
zrob test po 16 dniach i bedzie jasne. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Czw Gru 30, 2010 3:19 pm Temat postu: |
|
|
manyska, już Ci udzieliłam odpowiedzi na to pytanie, koleżanka powyżej tylko to potwierdziła _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pawel72
|
Wysłany: Czw Gru 30, 2010 10:22 pm Temat postu: |
|
|
A i jeszcze pytanie.. Wczoraj moja dziewczyna miala wyplyw bialego sluzu, co to moze byc? Czytałem w necie ze ten sluz jest nomalny wychodzi wtdy kiedy nie doszło do zapłodnienia i organizm musi ja usunąć. Czy to prawda? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Gru 30, 2010 10:58 pm Temat postu: |
|
|
paweł ile Ty masz lat?
jakies głupoty czytales..
własnie sluz jest najwazniejszy. tylko w nim plemniki sa zdolne przezyc do 4-7dni, bez niego nie maja szans.jesli sie pojawia to znaczy ze zaczynaja sie dni płodne..zalezy jakiej konsystencji.. jesli sie ciagnie i przypomina kurze białko tzn ze sa dni płodne i lada dzien nastapi owulacja..sex bez zabezp. wtedy jest ryzykowny...jesli natomiast sluz jest nieciagnacy,grudkowaty tzn ze nastapiły dni niepłodne i nie ma mozliwosci na zaplodnienie.
w ktorym dniu cyklu jest dziewczyna i jak dlugie je ma..to ci powiem co to był za sluz.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pawel72
|
Wysłany: Czw Gru 30, 2010 11:28 pm Temat postu: |
|
|
Ostatni okres: 9grudnia.. Ma nieregularne cykle od 30-33. A to jest jakaś oznaka ciąży? Czy wszystko ok?
Dodano po 3 minutach:
A jak to robiliśmy była w 14dc. Tylko mówię okres nieregularne.. Wczoraj miała ta biała wydzieline..
Dodano po 10 minutach:
A jak to robiliśmy była w 14dc. Tylko mówię okres nieregularne.. Wczoraj miała ta biała wydzieline.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Gru 30, 2010 11:52 pm Temat postu: |
|
|
wiec wszystko sie zgadza.. była lub zblizała sie owulacja stad biała wydzielina. organizm wcale sie sluzu nie pozbywa tylko daje znac w ktorej fazie cyklu sie znajduje.
oznaka ciazy jest zatrzymanie okresu - to najwazniejszy powod. pozniej dochodza mdlosci, czeste oddawanie moczu, wzmozony apetyt, powiekszone piersi wraz z niebieskimi zyłami,wstret do papierosow, zachcianki itp. ale to ok. 6 tygodnia , jak nie pozniej.
moze zrobic test, jesli to was uspokoi. ale musi minac 16dni,wtedy bedzie wiarygodny.
no i pamietaj: to ze jest dziewica to nie chroni ja przed ciaza. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pawel72
|
Wysłany: Pią Gru 31, 2010 2:24 pm Temat postu: |
|
|
No tak ale wczoraj miała ta wydzieline biała, a my to robiliśmy 23grudnia..
Dodano po 1 minutach:
Przepraszam 22grudnia doszły do zblizenia
Dodano po 14 godzinach 27 minutach:
No I od wczoraj Ma bardzo mokro tam.. Moze teraz ma dopiero dni plodne? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Marta555
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 9:34 pm Temat postu: |
|
|
Mam taki problem bo chciałam to zrobić z moim chlopakiem no i najpierw robiłam mu dobrze rękami no i on wytrysknal no posiedzielismy trochę z 15min no i zaczęliśmy to robić wszedł we mnie ale nie wytrysknol robilismy to bez Gumki czy może być z tego ciążą? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 10:36 pm Temat postu: |
|
|
moze.
jesli miałas dni plodne.
jesli miałas owulacje.
dlaczego?
bo nie oddał moczu i wiekszosc plemnikow pozostała w cewce moczowej,dlatego po wytrysku najlepiej jest sie umyc i wysikac zeby pozbyc sie nasienia.
teraz siadaj i licz w ktorym to dniu cyklu sie działo...
tak jak mowie:szansa jest. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|