Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lib_elle
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 1:32 pm Temat postu: Czy jest możliwa ciąża?? |
|
|
witam, 23.04 uprawialiśmy petting, próbowałam go doprowadzić do wytrysku ręką ale nie jestem pewna czy mi się to udało czy nie, bo wcześniej wypił dużą ilość alkoholu i miałam trudności z tym, żeby on skończył... ale w pewnym momencie było tak, że on poczuł że dostanie.. i szybko założył majtki i spodnie, schował go do majtek. Może wtedy dotknął spermy albo tego płynu palcami ale właśnie nie jestem pewna czy ten wytrysk na pewno był... Po około 10 minutach on włożył mi palce do pochwy.. może nie tak bardzo głęboko ale jednak włożył... potem ja mu jeszcze rączką robiłam i wtedy on skończył... potem już mnie nie dotykał. Ostatnio okres miałam 2 kwietnia, dziś już 6 maja a ja okresu nie mam. moje cykle są nieregularne bo wcześniej to miałam 26 lutego, i 27 stycznia. Nie jestem gotowa na prawdziwy stosunek bo boję się że wpadniemy. Tylko do tej pory nie dostałam okresu... i nie wiem czy to ze stresu, że ostatnio zaczęłam tak sobie myśleć że może jestem w ciąży, może ze stresu bo ostatnio robiłam badania i mam anemię, zaczęłam brać kwas foliowy i wit B12. Czy jest jakaś możliwość że mogę być w ciąży?? nie chce kupować testu ciążowego bo cały czas mam nadzieje że to tylko moja wyobraźnia już za bardzo działa, brzuch mnie bolał, ale okresu nie dostałam...
proszę o odpowiedź... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 2:01 pm Temat postu: |
|
|
lib_elle napisał: | Nie jestem gotowa na prawdziwy stosunek bo boję się że wpadniemy. |
a od czego sa globulki, gumki itp? własnie od tego zeby nie wpasc.
skoro nie jestes jeszcze gotowa na sex to nic nie przyspieszaj.
lib_elle napisał: | nie chce kupować testu ciążowego bo cały czas mam nadzieje że to tylko moja wyobraźnia |
dokładnie tak.
co do pytania to nie ma mowy o ciazy mozesz byc spokojna. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lib_elle
|
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 11:10 am Temat postu: jak jest z tym...? |
|
|
Mam takie pytanie bo nurtuje mnie ono cały czas, okresu jeszcze nie dostałam
czy nawet gdyby chłopak włożył do pochwy palce na której byłaby sperma ale nie świeża, tylko już zaschnięta? to jest możliwość zapłodnienia??
ja już sama nie wiem... boję się że może jednak jakimś sposobem... no ale to nie możliwe!!
bo
1) nie kochaliśmy się
2)nie było penetracji
3) nie było wytrysku
4) nie włożył mi mokrych palców do pochwy
5) bo nawet gdyby tak miało być to 2 raz wkładał mi je po jakiś 10 minutach a w tym czasie ta sperma mogła zaschnąć, wytrzeć o łóżko czy spodnie...
6) chyba za bardzo panikuje ale okresu już nie mam od2 kwietnia
Czy praktycznie to jest możliwe żeby zajść w ciążę przez palec??
proszę o odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 11:55 am Temat postu: |
|
|
lib_elle plemniki żyja tylko w dogodnym im środowisku, a więc w pochwie. Nie ma mowy o tym, żeby po 10 minutach, gdy już sperma zaschła, rozprowadzona została nawet po łóżku mogły przeżyć.. panikujesz bardzo i dlatego okres Ci się spóźnia w dodatku pisałaś ,że masz nieregularne miesiączki, więc musisz być cierpliwa i czekać spokojnie na krwawienie... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
majkel2304
|
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 6:34 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope nastja - mam pytanie jeszcze odnośnie mojej sytuacji.
1. Czy jeżeli w mojej sytuacji zakłądałem prezerwatywe, jednak początkowo odwrotnie - tj. od złej strony (jak była zrolowana) i dotknąłem penisiem docelowo zewnętrznej strony to czy istnieje prawdopodobieństwo ciąży?
2. Czy jeżeli po założeniu nie "spuściłem" powietrza ze zbiorniczka to coś mogło się stać?
3. Czy jest możliwość dostania się plemników poprzez dół prezerwatywy w pozycji na jeźdzca (bez kontunuowania stosunku po wytyrysku) - i w jakich okolicznościach?
4. Jakie są szanse zajścia w ciąże, gdy podczas sexu analnego na boku (para leży na boku) bez zabezpieczenia po wytrysku sperma trafi na "pochwę"?
Może to i głupie pytania ale prosiłbym o odpowiedź poniewaz cały czas panikuję. (wolę się doedukować)
Dodano po 6 godzinach 8 minutach:
Prosiłbym o odpowiedź? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 7:53 pm Temat postu: |
|
|
majkel2304 odnośnie pierwszego pytania moja odpowiedź brzmi nie, w drugim też podtrzymuję moje nie, co do 3go pytania uważam, że nie ma możliwości, bo jeśli nie ma wytrysku to skąd plemniki mają się wziąć w ogóle? Odnośnie pytania nr 4 powiem krótko do zapłodnienia dochodzi podczas dni płodnych i wytrysku wewnątrz pochwy, bo tylko tam mogą przetrwać.. Nie wydaje mi się, żeby doszło do zapłodnienia, gdy sperma trafi na pochwę, bo do środka jednak się nie dostaje, no chyba że specjalnie byś tam celował, ale logiczne, że jeśli nie chcecie ciąży to i tego nie zrobicie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
majkel2304
|
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 8:42 pm Temat postu: |
|
|
3 - chodzilo mi po wytrysku w prezerwatywe w pozycji na jezdca kiedy kobieta jeszcze chwilkę siedzi na partnerze.
4 - naczytałem się, jeżeli sperma spłynie po przedsionku pochwy bądź na wargi do jest prawdopodobieństwo. Czy to prawda?
Nastja co o tym sądzisz/sądzicie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 10:28 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Czy praktycznie to jest możliwe żeby zajść w ciążę przez palec?? |
jest mozliwe jesli masz owulacje i na palcu bedzie ogromna ilosc spermy - swiezej a nie zaschnietej.
w TWojej sytuacji nie ma mowy o ciazy nie przezywaj
Dodano po 1 minutach:
Cytat: | 4 - naczytałem się, jeżeli sperma spłynie po przedsionku pochwy bądź na wargi do jest prawdopodobieństwo. Czy to prawda? |
a ja uwazam ze to jest mozliwe.
ale musi spłynac centralnie w sam srodek i musi byc sluz płodny i owulacja.
pisze to nie po to zeby Cie zdołowac tylko po to ze takie rzeczy sa mozliwe dlatego nalezy uwazac podczas sexu analnego zeby własnie nic nie kapneło tam gdzie nie powinno.
Dodano po 1 minutach:
majkel2304 napisał: | 3 - chodzilo mi po wytrysku w prezerwatywe w pozycji na jezdca kiedy kobieta jeszcze chwilkę siedzi na partnerze. |
nie - chyba ze gumka peknie.
po to jest zbiorniczek na gorze zeby zatrzymywał nasienie a nie pozwalał jemu "latac" po całej gumce _ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 12:00 am Temat postu: |
|
|
majkel2304 wydaje mi się, że napisałam jasno, ale ok napiszę jaśniej w drugą stronę jeżeli sperma spłynie tak, że dostanie się do środka, a przy tym są dni płodne, a co lepsze owulacja to jest możliwość zajścia w ciążę. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
magdalenka15
|
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 2:10 pm Temat postu: |
|
|
witam!
kochałam się z chłopakiem kilka razy w trakcie dni płodnych, każdorazowo trwało to może kilkanaście min., ani razu nie doszło do wytrysku, ani we mnie ani poza mną. Przed stosunkami także nie było długo wytrysku. Czy jest duża szansa, że zaliczymy wpadkę?
pozdrawiam... i bardzo, bardzo, bardzo proszę o odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|