Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajśc w ciążę part.4

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nastja
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

PostWysłany: Wto Maj 24, 2011 10:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

majkel nie, nie ma potrzeby brać tabletki po.

a tak w ogóle to podziwiam koleżankę, bo dużo trzeba było domyślac się z Twojego pierwszego postu... czy w ogóle doszedłeś, w gumce czy nie.. ale widać, że wszystko trafione..

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Maj 25, 2011 8:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nastja, wind_of_hope nie ma potrzeby brać tabletki "po", ponieważ? Prosiłbym o uzasadnienie.

Zdaję sobie sprawę z tego, iż mój pierwszy post był małoczytelny i więcej sie to nie powtórzy.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Maj 25, 2011 9:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tabletke "po" bierzesz wowczas gdy nastapi wytrysk w srodku (nieplanowany), dziewczyna jest w trakcie owulacji lub pare dni przed nia.
9dc to juz dzien płodny.
przy 28dniowym dni płodne wypadaja na 8-17dc,a owulacja...roznie..14-16dc..moze zdarzyc sie wczesniej ale to juz zalezy od organizmu.
hmmm

Nastja: a co jak owulacja bedzie 12dc ? wowczas szansa na zapłodnienie jest bo plemniki w cewce moczowej przetrwały i napewno sluz im pomoze dotrzec gdzie powinny.w 3dni spokojnie dozyja owulki, chyba ze nastapi ona pozniej.

no ja bym sie skonsultowała z ginekologiem ,zeby potem nie było ze nie zrobiliscie czegos bo ktos wam tak powiedział na forum.

Majkel: ile godzin minelo od stosunku?

sprobojcie zadzwonic do jej ginekologa i poradzic sie..
ja na waszym miejscu bym zazyła Esc. chyba ze dziecko nie stanowi problemu.
ale to tylko moje zdanie.

osobiscie gdybym miała taka sytuacje to zrobiłabym inaczej.

Powrót do góry
majkel2304

PostWysłany: Sro Maj 25, 2011 12:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj o 12:00 miną 24 godziny.

Dodano po 1 godzinach 49 minutach:

Internetow kalendarzyki "twierdzą", iż dzień płodny to 10 dzień przy cyklach 28 dniowych, a do zdarzenia doszło w 9 dniu. wind_of_hope dlaczego twierdzisz, iż 8 dc jest już dniem płodnym? Zresztą podczas dni płodnych "sam z siebie" wydziela się sluz?
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Sro Maj 25, 2011 10:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

majkel2304, dlatego tak jest, że u jednej kobiety dni płodne mogą wypaść 8 dc, a u innej akurat 10 dc .. od owulacji powinno się odejmować i dodawać około 5 dni .. czyli jak owulacja następuje powiedzmy 14 dc (podręcznikowa) to około 8, 9, 10 dc zaczynają się dni płodne i do około 18, 19 mogą trwać, gdyby owulacja się przesunęła (takie dodawanie dni na wszelki wypadek); nigdy dokładnie tego nie przewidzisz, organizm kobiety to nie maszyna .

a tak w ogóle nie rozumiem twierdzenia, że "sam z siebie" wydziela się śuz Rolling Eyes podczas dni płodnych śluzu jest dużo, odczuwa się nadmierną wilgoć, ma on konsystencję surowego białka jaja kurzego i jest rozciągliwy - tak po prostu jest, po tym rozpoznaje się dni płodne .
majkel2304

PostWysłany: Czw Maj 26, 2011 9:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

"sam z siebie" czyli bez pobudzenia sexualnego. Czyli jeżeli jest "sucho" tzn że są dni bezpłodne i że plemniki mają trunde warunki do przeżycia?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Maj 26, 2011 10:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

majkel a no stad wiem ->
http://www.biomedical.pl/forum/jak-wyliczyc-dni-plodne-nieplodne-vt9930.html

chociaz powiem Ci szczerze ze ja tez uwazam ze od 10dc sie zaczynaja a nie od 8.

Cytat:
Zresztą podczas dni płodnych "sam z siebie" wydziela się sluz?

tak.dlatego własnie maja taka nazwe. dni płodne, czyli ogromna ilosc sluzu jesli jest blisko owulki, natomiast gdy jajeczko obumiera sluz momentalnie zmienia konsystencje i nie ma szans na ciaze.
tym kalendarzykom to tak do konca nie wierz.
one podaja te normy tylko w bardzo regularnych cyklach, bez odchylen zadnych, wiec jesli Twoja dziewczyna ma rowno co 28dni okres, bez zadnego spoznienia to mozesz przyjac ze dni płodne beda od 10dc, jesli okres sie waha +/- pare dni wowczas płodne zaczna sie wczesniej lub pozniej. najlepiej jest obserwowac organizm.
ps- a dzwoniliscie do gin?

Powrót do góry
majkel2304

PostWysłany: Czw Maj 26, 2011 1:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie dzowniłem, ale rozmawiałem z moja Dziewczyną, która twierdzi, że nie miała dni płodnych (było sucho) i tak samo dzien po stosunku (było sucho, nie odczuwała obecności śluzu). Uważa, że nie ma się czym martwić. Cykle ma 28, bądź 30 dni. Co Wy na to, czy jeżeli jest "sucho" to są powody do zmartwienia?
Powrót do góry
kroliczuss

Wysłał podziekowań: 11
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Maj 26, 2011 4:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam !
Wzięłam 10 tabletek. Czyli 10 dzień cyklu wtedy był. Odłożyłam i ciągle mam coś na kształt upławów. Ale brzuch już mnie nie boli. Wyczytałam w ulotce, że ten lek bierze się na wyregulowanie okresu i powinno się go przyjmować od 16 lub 21 dnia cyklu, 5 lub 10 tabletek. Pewnie to stąd. Wink
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Maj 27, 2011 11:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

majkel skoro było sucho wiec "pewnie" nie masz sie czym przejmowac.
tak czy siak na esc jest za pozno.
na przyszlosc pamietaj o zabezp albo o dokładnej higienie i nie bedzie problemow.

kroliczus sama sobie biedy napykałas ..i po co brałas te swinstwa? przeciez pytałas sie o zdanie, ja wyraziłam swoja opinie a Ty zrobiłas po swojemu..
i teraz masz tego minusy, warto było? nie obraz sie ale TY kompletnie nie znasz sie na zazywaniu tabletek.
ich nie bierzez przez 2-10dni i potem odstawiasz tylko cały cykl az do okresu,potem 7dni przerwy i znowu powtarzasz proces..
ze wszystkimi pytaniami to lepiej zebys sie skierowała do swego gin. on Ci je przepisał wiec wie co i jak.

Ostatnio zmieniony przez wind_of_hope dnia Pią Maj 27, 2011 9:17 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 30 z 42