Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 8:09 pm Temat postu: |
|
|
sam moment owulacji nie musi być odczuwany (kłucie janika, ból podbrzusza, uczucie pełności, odrobinka krwi w śluzie płodnym), to zależy od organizmu. Większe szanse na zapłodnienie są wtedy kiedy plemniki są już w jajowodach w momencie kiedy komórka jajowa zostaje uwolniona, więc wpółżycie przed owulką daje większe szanse. Dużo zależy od kondycji plemnika i komórki jajowej w danym momencie. Proces zapłodnienia jest skomplikowany, musi się zgrać wiele elemenów. To że pękł pęcherzyk nie oznacza, że była komórka, plemników też musi się trochę dostać do dróg rodnych (kilka nie da rady), odpowiedni śluz u kobiety. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
adikel
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 8:29 pm Temat postu: |
|
|
tego śluzu to akurat za dużo nie było. to nie tak, ze bylam super mokra mimo znacznego i to bardzo podniecenia. susza kompletna, a jeszce dzień czy dwa wczesniej to musiałabym chyba majtki zmieniać na samą myśl o seksie. wiec moze skoro ten śluz juz sie zmieniał i zrobiło sie go drastycznie mało to jest jakaś szansa, ze mi sie upiecze. w życiu sie tak nie stresowalam. przyrzekłam sobie - nigdy więcej. ale tak to czasem wychodzi....
Dodano po 1 minutach:
aha a odpowiedzcie mi jescze dziewczynki na pytanie jak to jest z tym uwalnianiem się plemników z cewki moczowej podczas drugiego stosunku, bo musze powiedzieć, ze wczesniej o tym nie słyszałam, nie czytalam (bo też i nie byłąm w takich sytuacjach, aby ta wiedza była mi konieczna). czy one się uwalniają podczas kolejnego preejakulatu czy tak sobie "luzem" wypływac mogą? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 8:40 pm Temat postu: |
|
|
z tą obserwacją śluzu to też jest różnie, może tak być, że na zewnątrz nie bardzo można go zaobserwować a jest on przy szyjce macicy. Ale w Twoim przypadku, myślę że trzeba trzymać się tego, że nie było pełnego wytrysku w środku nie było wyjścia "na styk" więć szanse maleją, chociaż z powodu kolejnej penetracji bez wykonania "bezpiecznych higienicznych czynności - oddanie moczu i umycie członka przez partnera", te szanse nie są zerowe. Ile dni już minęło od stosunku ?
Dodano po 3 minutach:
plemniki pozostałe w cewce moczowej po wytrysku mogą uwolnić się z preejakulatem ale nie muszą. Preejakulat to jest przezroczysty śluz wydobywający się z prącia podczas podniecenia, to jest zupełnie co innego niż sperma. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
adikel
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 8:53 pm Temat postu: |
|
|
no niewiele stosunek był w pt
do styku szczególnie za drugim razem było nam bardzo ale to bardzo daleko. za pierwszym też. ale drugi to już zupełnie. ani to sekundy ani kilka minut nawet. znacznie więcej.
a co do śluzu sprawdzałam głęboko przy szyjce. po wierzchu to w ogóle sucha jak pieprz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 9:30 pm Temat postu: |
|
|
jak miesiączka wcześniej się nie pojawi zrób test z moczu ok 16 lipca, beta z krwi może już coś pokaże po 12 lipca. I nic się nie martw bo ze stresu okres się spóźni
Dodano po 6 minutach:
tak sobie jeszcze pomyślałam, jak bardzo się boisz możesz spróbować wziąć tabletkę "po" czyli escapelle, wprawdzie minęło już 72H - gdzieś wyczytałam, że jest sens nawet do 100h. Ale trudno powiedzieć czy zadziała, bo już trochę późno... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
adikel
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 9:38 pm Temat postu: |
|
|
staram sie. myśle, że to będzie krótki cykl bo z mich obliczeń wynika, ze owu mogła nastapić nawet 8 dc. lub 9 dc wiec...
cóż tak jak mówie, co sie stało to sie nie odstanie. i co będzie to będzie. taksobie powtarzam, że musi byc dobrze wiec może będzie.
a mam nadzieje moge was jescze odwiedzić? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 9:48 pm Temat postu: |
|
|
nawet musisz powiesz, że wszystko dobrze się skończyło i jeszcze "nie tym razem", ale życzę Ci żeby było następnym, kiedy będziesz tego chciała |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 10:04 pm Temat postu: |
|
|
adikel pozwol ze i ja dodam swoje 5groszy.
to ze wytarliscie sie chusteczkami wcale nie oznacza ze pozbyłas sie plemnikow.
owszem - tych z zewnatrz napewno, ale zostały jeszcze w srodku - w cewce moczowej, wiec jesli nie oddał moczu to na bank tam pozostały i moga sie uaktywnic podczas 2 stosunku. dlatego tak wazne jest umycie sie albo oddanie moczu,
u was nie było ani tego ani tego.
mało tego miałas pecherzyk wiec to tez niezaciekawie wyglada bo sadze ze skoro był pecherzyk to i był sluz, to nic ze go nie widac, nie zawsze musi leciec z kobiety, bardzo czesto jest "schowany" w pochwie i nawet go nie dostrzerzesz.
tak wiec sluz w pochwie + plemniki z cewki sa w stanie zapłodnic komorke. od tego sa dni płodne zeby im pomoc.
pozostaje Ci czekac cierpliwie na @ , chyba ze nie mineło 72h i zazyc esc, ale to chyba za pozno juz co nie?
no i bez przesady..30lat to stara baba? :> a co maja powiedziec 50tki?
trzeba byc dobrej mysli.
ps-a jak teraz sie czujesz? masz jakies kłucia w podbrzuszu? jakies zmiany zauwazyłas? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
adikel
|
Wysłany: Wto Lip 05, 2011 8:14 am Temat postu: |
|
|
jak sie czuje? przechodze permanentnystres i wszystko mnie boli. brzuch to juz tak jakbym miała zaraz dostac okres.
poza tym kompletna panika nie jem, nie śpię, po nocach śnią mi się wózki z dziećmi....
ma nadzieję będzie dobrze.
Ostatnio zmieniony przez adikel dnia Czw Lip 14, 2011 7:17 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Lip 05, 2011 10:10 am Temat postu: |
|
|
heh no tak.
poradzicie sobie
wiesz ze po 30stce ciezko zajsc w ciaze?
wiec moze ciaza jest Ci pisana własnie teraz.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|