Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Lis 04, 2009 8:31 pm Temat postu: |
|
|
Stefan1991 jezeli wytrysku w ogole nie bylo to nie ma fizycznej mozliwosci zeby dziewczyna byla w ciazy _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Stefan1991
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 12:27 pm Temat postu: |
|
|
dzieki mala_mi obawialem sie tzw wpadki ale chyba juz bd ok bo dzis dziewcyzna dostała okres:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 3:42 pm Temat postu: |
|
|
Jak dostala normalny okres, to tym bardziej ciaza niemozliwa. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
LENKA4526
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 6:23 pm Temat postu: |
|
|
W tym roku skończyłam 16 lat i zdecydowałam się na współżycie z moim chłopakiem, z którym jesteśmy już parą od ponad roku. Bez żadnej złości przyjmę od Was krytykę i różne złe wypowiedzi na mój temat, ale taka chyba już jest natura człowieka, że musi najpierw przez coś przejść żeby zrozumieć, że nie jest do czegoś gotowy, tak jak ja do współżycia. Jednak chciałam usłyszeć Wasze zdanie i opinię na temat o którym piszę poniżej.
Próbowaliśmy już seksu kilka razy. Pierwszy raz chłopak włożył tylko we mnie penisa, ale nie było wytrysku i pojawiła się normalna miesiączka. Za drugim razem mieliśmy prezerwatywę ( nic się z nią nie stało, nie pękła i nie zsunęła się podczas stosunku) wtedy również dostałam miesiączki. Teraz był nasz trzeci raz dokładnie taki sam jak drugi, niczym się nie różnił, jeżeli chodzi o zabezpieczenie i też dostałam miesiączki. Problem polega na tym, że czytałam ostatnio jakieś fora internetowa, na których pisano, że można by w ciąży i mieć normalną miesiączkę, a ja nie mogę w to uwierzyć. Bo jak to jest możliwe ??? Teraz bardzo panikuję, zupełnie nie jestem gotowa na to, aby być matką, a już na pewno nie będę wiedziała jak o tym powiedzieć rodzicom. Jak uważacie, czy jest jakakolwiek możliwość abym była w ciąży ??? Już mam rożnego rodzaju schizy, oglądam co chwila brzuch, piersi, płaczę, panikuje. Kiedy tylko przeczytałam wszystkie objawy ciąży, uważam, ze je mam. Proszę o pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 11:46 pm Temat postu: |
|
|
lenka to normalne.. jak sie naczytasz na innych forach i na kazdym co innego pisza to w głowie tworzy sie własny-czarny scenariusz. nie masz czego sie obawiac bo zabezpieczacie sie i to duzy plus dla Was.
po 2gie: spr czy gumka jest cała itp.
ps- dobrze by bylo zebys do gumek dołozyła globulki dopochwowe. wtedy wieksza szansa ze nawet jakby guma pekła to globulki zadziałaja i nie dopuszcza do zapłodnienia.
w ciazy nie ma okresu. jest jedynie plamienie. a to duza roznica.
umiesz liczyc dni płodne? obserwujesz swoj organizm? moze warto pomyslec o tabletakach anty? ale 16 lat to chyba za wczesnie na taka dawke hormonow.
nic nie przejmuj sie. wszystko jest dobrze _) z tego co piszesz moge powiedziec ze nie ma mowy o ciazy
wytrysk w srodku + dni płodne + owulacja - tylko wtedy jest szansa na ciaze. w innym wypadku nie spokojnie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 12:23 am Temat postu: |
|
|
Zgadzam sie z wind, skoro bylas zabezpieczona a miesiaczka byla normalna (nie plamienie) bo czesto na różnych forach myli się "miesiączkę w czasie ciazy" z plamieniem, to ciaza niemozliwa. Nie panikuj. Bylo zabezpieczenie ktore nie zawiodło ciązy nie ma
Jezeli masz regularne cykle, obserwuj siebie, plus naucz sie obliczac dni płodne (to również jest na naszym forum), i kochaj sie w czasie dni niepłodnych z zabezpieczeniem, albo tak jak mówi wind gumka + globulka, albo poprotu tabletki anty.
Piątka z plusem za to że najpierw myślisz, potem robisz i że myślicie o zabezpieczeniu... bo ostatnio wydaje mi się że większość nastolatek o tym zapomina. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
LENKA4526
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 10:57 am Temat postu: |
|
|
Dziękuję za pomoc i rady od wind_of_hope i mala_mi, uspokoiłyście mnie .
To prawda, naczytałam sie na innych stronach internetowych różnych rzeczy i teraz sieję panikę. Nie nauczyłam się jeszcze liczyć dni płodnych, ale zrobię to jak najprędzej. Co do globulek to poczytam o tym coś więcej i w razie jakiejś niewiedzy napiszę do Was . Dziewczyny jeszcze raz dziękuję !!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
hauwei11
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 11:32 am Temat postu: Ciaza?? |
|
|
Witam mam pytanie,,,kochałem sie z dziewcyna ale nie miałem w niej wytrysku i w dodatku bułem pod wpływem alkocholu,,,ale ona (niby) miała dni płodne czy moze zajsc w ciaze??? pomuzcie;(
Przeniosłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 12:05 pm Temat postu: |
|
|
hauwei11 No sytuacja nie jest ciekawa... pytanie czy wytrysk nastapil po wyjsciu z niej? Jesli tak to ryzyko jest, gdyz pod wplywem alkoholu ciezko jest panowac nad soba, szykosc reakcji jest taka jaka jest no i nie mozna miec gwarancji ze cos wycieklo.
Jesli jednak wytrysk w ogole nie nastapil, albo nastapil np po 5 min po wyjsciu z niej to mozesz spac spokojnie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
hauwei11
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 12:19 pm Temat postu: Ciąza |
|
|