Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajść w ciążę?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Gru 03, 2009 11:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to wszystko o czym piszesz składa sie na opoznienie okresu. jestem pewna ze sie pojawi Smile**

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
ulinkaaa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Gru 04, 2009 5:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witajcie dziewczyny!

Pisalam ponad tydzien temu, ze mialam wpadke z peknieta gumka w 7dc, zaraz po okresie. Do wytrysku nie doszlo, bo sie w pore zorientowalismy. Nastepnego dnia po wizycie u ginka (i jak mniemam po wnikliwym badaniu) "wyszedl" ze mnie kawaleczek tej peknietej gumki... Wczoraj drugi. Mam nadzieje, ze juz ostatni. Czy ktoras z Was tez cos takiego miala? Nie wiem czy mam tam jeszcze cos w srodku...

Od wczoraj mam owulacje, gesty sluz, bola jajniki. Wczoraj byl 15dc, durex pekl 7dc. Ginekolog powiedziala, ze szanse na ciaze sa bardzo male, zwlaszcza, ze stosunek nie zostal dokonczony. Juz tyle czytam o tej zywotnosci plemnikow, ze sama nie wiem, co jest prawda... W jednych ksiazkach pisza, ze zyja do 48h, w innych, ze do 72, a w jeszcze innych, ze nawet tydzien... Wolalabym jeszcze troszke poczekac z ciaza... Jak myslicie, robic test, czy wrzucic na luz?
Powrót do góry
primex

PostWysłany: Pią Gru 04, 2009 5:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam,wczoraj uprawiałem seks.
Dziewwczyna bierze tabletki anty,ale była chora i zażywała ostatnimi czasy antybiotyki które skonczyły się jej 2 dni temu.Kochalismy sie bez prezerwatywy, przed samym wytryskiem wyciągnąłem członka i nie doszło do wytrysku w środku ,mam nadzieje ze moge spac spokojnei ?Smile czy jest jakas mozliwosc zajscia w ciąże?

ps.dodam ze nie były to dni płodne.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Gru 04, 2009 6:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ulinka a jak dlugie masz cykle? bo tego nie napisałas.. to prawda ze jesli nie doszlo do wytrysku w srodku to w ciazy na 100% nie bedziesz,bo niby jak?...całe szczescie ze sie w pore zorientowaliscie Smile btw: durex to tez badziew. zalezy jeszcze jakich uzywaliscie.. bo te cienkie to tylko o kant d*py rozbic..

primex - jesli bierze tabletki anty to nie ma dni płodnych i niepłodnych. cała owulacja zostaje zatrzymana. no chyba ze odstawiła pigułki? jesli wyszedłes na czas to ciazy nie bedzie Smile nie masz co sie martwic Wink

Powrót do góry
ulinkaaa

PostWysłany: Pią Gru 04, 2009 7:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope - cykle mam dosc dlugie, ostatni trwal 35dni, poprzednie 43, 42, 33... Mam takie od roku, odkad ostawilam tabletki anty. Durexy byly smakowe, o ile pamietam banan. Do tej pory uzywalismy extra safe i bylo zawsze ok. A tu nas licho podkusilo i masz babo placek...

Ja zasadniczo uspokoilam sie juz po wizycie u lekarza, moja pani dr w sumie stwierdzila, ze w tym plynie ktory wydziela sie przed wytryskiem tez sa jakies tam plemniki, ale duzo mniej zywotne, jednak najbardziej martwi mnie ta niescislosc co do ich zywotnosci... No bo niech by nawet jakies tam w tym plynie byly, to czy jest szansa, zeby przezyly we mnie 8 dni i byly teraz, w okresie owulacji, zdolne do zaplodnienia.
Powrót do góry
LENKA4526

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Gru 04, 2009 9:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Uwazacie, ze powinnam isc do gonekologa w tym tygodniu czy jeszcze poczekaci isc w kolejnym ???
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sob Gru 05, 2009 12:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ulinka 8dni? co Ty. nie ma takiej opcji. w tym płynie nei ma plemnikow. pojawiaja sie ruz przed samym wytryskiem.
przy takiej dlugosci cykli mozesz byc spokojna. ciazy nie bedzie Smile ;*

Dodano po 52 sekundach:

lenka mozesz isc w tym tyg.

Powrót do góry
ulinkaaa

PostWysłany: Sob Gru 05, 2009 12:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope dziekuje slicznie za odpowiedz Wink :*
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sob Gru 05, 2009 12:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ulinka wlasnie sie dowiedzialam ze moga przezyc nawet 7 ... ale to tylko i wyłacznie w dniach płodnych ... innej opcji nie ma.

kurde.. sama nie wiedzialam.przepraszam ze w bład wprowadzilam.. ;/ no ale Ty masz dlugie cykle wiec owulacji nie było Smile

Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Gru 05, 2009 12:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ulinka Na prawdę nie masz się czym martwić : ciąza wykluczona przy tej długości cykli Smile
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 34 z 40