Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajść w ciążę?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
LENKA4526

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Gru 06, 2009 4:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sluchajcie dziewczyny,mam prosbe Smile Chcialabym sie Was poradzic co mam powiedziec kiedy bede juz u ginekologa(to przeciez pierwsza wizyta).Mysle, zeby zaczac od tego,ze ostatniej miesiaczki dostalam i wymienic czynniki,ktore mogly wplynac na opoznienie tej.Czy mam tez mowic o tym, ze wspolzylam???
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Gru 06, 2009 5:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oczywiście ze tak. Ale ginekolog sam Cię o wszytsko po kolei wypyta. Powinnaś również wiedzieć czy w Twojej rodzinie Kobiety chorowały na jakieś cięższe schorzenia dróg rodnych z rodzaju nowotwory itp Smile
krzysiek111

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 4:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Mam takie pytanie ponieważ kilka dni temu wraz z dziewczyną przeżylimy swój pierwszy raz jesli można to tak nazwac. Najpierw była długa gra wstępna i zanim się wszystko zaczeło to ja doszłem. Kiedy znów byłem gotów usiadła na mnie, byłem pewien, że mój penis jest suchy. Stosunek trwał chyba mniej niż minute bo raczej chcielismy po prostu to przezyc niz miec z tego przyjemnosc. Teraz mam takie pytanie bo zrobilismy to 5 grudnia a 22 powinna dostac okres, skoro nie doszlo do wytrysku a stosunek był tak krótki, są jakies szanse na ciaze?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 4:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli nie nastapił wytrysk w srodku to w ciazy nie bedzie.
ps- to był Wasz 1 raz tak? na dodatek bez zabezpieczenia? czy nie doczytałam moze?!

Dodano po 1 minutach:

co do ciazy to :
- nie podałes jak długie ma cykle, czy sa regularne
- kiedy miala ost. okres
i najwazniejsze... jesli doszedłes i nie umyłes członka, mało tego nie oddałes moczu a dziewczyna miala dni płodne to szansa na ciaze jest! jak najbardziej. to ze była dziewica to w dzisiejszych czasach nic nie znaczy. dziewice tez zachodza w ciaze.
dziwi mnie tylko dalczego nie zastosowaliscie gumek,globulek..czegokolwiek...
no chyba ze zapomniałes o tym napisac Rolling Eyes Shocked

Powrót do góry
krzysiek111

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 4:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak to był pierwszy raz bez zabezpieczenia. Kiedy ostatnio miała okres to nie pamiętam ale mówila mi że często jej się spóźnia 1-3dni. Po tym jak doszedłem pamiętam, że nie byłem w toalecie ale były pieszczoty oralne jeli ma to znaczenie... zabezpieczenia nie było dlatego że był to impuls i teraz się cholernie boimy Sad
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 5:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Plemniki mogly zostac pod napletkiem i w cewce moczowej.... wiec nawet "oral" nic tutaj nie da... plemniki zostaly po 1 wytrysku... a wraz z preejakulatem mogly sie wydostac "na zewnatrz". Jesli dziewczyna miala dni plodne to ciazy nie mozna wykluczyc.

To ze nie chcieliscie miec z tego przyjemnosci nie oznacza ze nie trzeba sie zabezpieczyc.... jak to mowia polak madry po szkodzie... teraz zostaje wam liczyc ze to jednak nie ciaza... ale tego wyluczyc nie mozna..... bo ryzyko calkiem spore istnieje.

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 7:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile
Mam pytanie.16 listopada uprawiałam z chłopakiem petting, jeszcze nigdy się nie kochałam. On pieścił mnie palcem, wiem, że dotykał też swojego członka, jednak do wytrysku doszło już na sam koniec, kiedy to ja się nim zajęłam, po wytrysku już się nie dotykaliśmy. Mam bardzo nieregularne cykle, wahające się od 25 czasami do 35 dni;/ do tego są strasznie bolesne. Czasami jednak zdarzało się, że dostawałam okres tego samego dnia co w poprzednim miesiącu. Tak też się stało teraz. We wrześniu miałam okres 27, w październiku 21, no i teraz 21 listopada, czyli 5 dni po pettingu. Kiedy rano się obudziłam, czułam,że mam mokro i tak w sumie przez pół dnia. Póżniej było już ok, no i 21 ten okres, normalny tak samo bolesny i obfity jak poprzednie. Moje pytanie brzmi czy mogło dojść do zapłodnienia??1 grudnia poczułam lekki ból po lewej stronie podbrzusza, podejrzewam,że to jajnik. No i w sumie od tamtej pory go czuję, ale nie non stop, tylko co jakiś czas jak pomyślę o tym.Dodam, że przez przeglądanie tych for internetowych mam straszny mętlik w głowie i dzień w dzień, wraz z kolejnym wątkiem dostaję kolejną dawkę stresu...Czasami jest mi niedobrze, ale podejrzewam,że to ze strachu. Obecnie jestem w ciągłym stresie, już nie wiem co mam myśleć, czy ten ból może być bólem owulacyjnym czy coś innego??
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 8:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No jesli masz nieregularne cykle trudno powiedziec czy to owulacja czy nie... ale wydaje mi sie ze uczucie "mokrosci" wskazuje na owulacje, czasowo tez by to w tym okresie wypadalo.

jesli jednak sperma nie zostala wprowadzona na palcach do pochwy to nie ma szans na ciaze. Skoro wytrysk nastapil dopiero gdy chlopak skonczyl sie z toba piescic, i nie ma mozliwosci zeby sperma zostala wprowadzona do pochwy ciaze mozna 100% wykluczyc. A skoro dostalas miesiaczke po pettingu to chyba wszystko jasne, dodam tylko ze 5 dni przed miesiaczka byly dni nieplodne.

Nie paniku, objawy typu bol brzucha czy mdlosci to moze byc wynik stresu, badz tez psychika z nerwów płata ci juz figla.

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 8:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za szybką odp. No właśnie martwi mnie trochę ten śluz wydobywający się podczas podniecenia u mężczyzn, no i to, że okres w ciąży też może wystąpić. Możliwe, pierwsza taka syt i człowiekowi odbija..chciałam się jeszcze zapytać, czy te tabletki antykoncepcyjne mają jakiś szkodliwy wpływ na np późniejsza ciążę, bo trochę się wzbraniam przed nimi, no ale nie ukrywam, że z drugiej strony o nich myślę.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 8:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A więc tak ... bylo to wałkowane milion razy na forum wystarczyło by poczytać ale napiszę kolejny raz....

1) Sluz wydobywajacy sie podczas podniecenia nie zawiera plemnikow, moga plemniki sie w nim pojawic owszem ale tuz przed samym wytryskiem. Wczesniej nie ma szans,

2) Kobiety w czasie ciazy nie maja okresu tylko moga wystapić plamienia. Wiele osob myli je z okresem i nie rozroznia tego... jednak w czasie ciazy moze sie pojawic ten "okres" ale jest on z reguly krótszy i bardziej skapy niz zwykly okres.

Co do tabletek.... nie sadze aby mialy jakis szczegolny wplyw... napwno w Twoim przypadku zwieksza regularnosc miesiaczek, zmniejsza bol i obfitosc a przy okazji beda stanowic bardzo dobre zabepieczenie przed ciaza.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 35 z 40