Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Migotka91
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 04, 2013 10:44 am Temat postu: |
|
|
Witajcie, jestem tu nowa i od razu wjeżdżam z dziwną historią jak dla mnie:( Sprawa ma się tak. Kochałam się z partnerem mniej więcej w połowie cyklu, był to można powiedzieć stusunek przerywany( dość krótko bez gumy) później już było w gumie. Cykle miałam 28dniowe, ostatnie dwa okresy 30dniowe. Ostatnia miesiączka 3marca.
Tydzień później również się doszło do zbliżenia i również w ten sam sposób, natomiast bez gumy trwało to troszkę dłużej.
spóźnia mi się okres 4 dni, zrobiłam 3 testy, wszystkie wychodzą negatywne. Jestem jakieś 6 miesięcy po odsawieniu tabletek.
Czy mogło dojść w tym przypadku do zapłodnienia, mimo, iż wytrysku nie było bez zabezpieczenia?
ALe sprawa jest bardziej skomplikowana. Po tym pierwszym zbliżeniu doszło do nieprzyjemnego dla mnie incydentu. Po imprezie zostałam odwieziona pod blok. Do przejścia miałam jakieś 50-60metrów z samochodu. Wszystko było ok, dopoóki nie zadziałało ciepło w samochodzie. Impreza była w gronie znajomych także o żadnych tabletkach gwałtu czy coś nie ma mowy. Pamiętam tylko jak wysiadłam z samochodu i na chwilę się zatrzymałam sprawdzić telefon. Później już nie pamiętam niestety nic, coś tam urywki przez bardzo dużą mgłę Boję się, że wtedy mogło się coś złego wydarzyć, ktoś mógł mnie napaść i zgwałcić, aczkolwiek w domu obudziłam się ze wszystkim, tj.portfel,klucze,telefon wszystko miałam, żadnych znaków na ciele również nie miałam.
Wiem że z mojej strony było to niezbyt może odpowiedzialne, głupie itd. Ale nie wiem czy powiedzieć o tym partnerowi?
Że mogło dojść do takiej sytuacji i dlatego teraz tak bardzo się boję ciąży?
Właśnie to mnie najbardziej gryzie bo nie wiem czy podczas stosunku z partnerem gdy nie było wytrysku mogło dojść do zapłodnienia czy nie, biorąc pod uwagę moje rozregulowanie organizmu przez tabletki które brałam 3 lata.
Poradźcie mi co w tej sytuacji zrobić
A objawy mam typowo okresowe, nabrzmiałe piersi, odczuwam nie tyle ból w podbrzuszu, a to że coś tam się dzieje. Co jakiś czas delikatnie bardzo pobolewał mnie raz jeden raz drugi jajnik.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 04, 2013 12:12 pm Temat postu: |
|
|
mka zobaczymy...usg zrobione zbyt wczesnie nie pokaże za bardzo niczego ciażowego. Moze z cała pewnościa ja wykluczyć po cienkim endometrium. Pęcherzyk ciazowy pokazuje sie troszke póxniej więc kto wie. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Migotka91
|
Wysłany: Czw Kwi 04, 2013 5:05 pm Temat postu: |
|
|
ja wiem , że może to co napisałam jest dość absurdalne ale niestety jest to prawdą |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kinga123456
|
Wysłany: Czw Kwi 04, 2013 6:53 pm Temat postu: |
|
|
Tu jeszcze raz ja. Tak podsumowałam sobie wszystko odp wasze dotyczące moich męczących zapewne pytań i chcę się upewnić,czy wszystko zrozumiałam ;p Aby doszło do zapłodnienia, odbyć musi się stosunek gdzie wytrysk ma miejsce w pochwie, a kobieta ma dni płodne. tak? W innym wypadku, nawet w dni płodne kiedy wytrysk nie jest w okolicach pochwy ciąża jest niemożliwa? np seks oralny, różnego typu pieszczoty, jak i seks analny. ? I czy seks analny bez zabezpieczenia ze stałym partnerem, niesie jakiekolwiek ryzyko? (ciąża,jakieś choroby)?
Dziękuję z góry za odp :* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Kwi 05, 2013 9:43 am Temat postu: |
|
|
Kinga no litości.....nie wiem ile masz lat ale przeraza mnie Twój brak wiedzy.jak współżyć,piescic się to każdy wie ale jakie są konsekwencje danego postępowania to juz Nie:/. No masakra.
Przeczytaj dokładnie to co napisałaś i zastanów się...
Sex analny nie niesie ryzyka w postaci ciąży ale ryzyko chorób i owszem. Oralny tak samo. Ani odbyt ani buzia nie są połączone z pochwa wiec jakim cudem ciąża????? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Migotka91
|
Wysłany: Pią Kwi 05, 2013 3:23 pm Temat postu: |
|
|
tosia81, mogłabym Cię prosić o ocenę mojej sytuacji? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mka
|
Wysłany: Pią Kwi 05, 2013 7:13 pm Temat postu: |
|
|
hej byłam dziś u gina nic nie widać powiedziała że jeszcze trzeba czekać jedyne co powiedziała to że coś tam zrobiło się grubsze ostatnio było 8 a teraz jest 11 nie usłyszałam co byłam zestresowana więc czekam dalej jedynie co powiedziała to żeby nie robić już testów ciążowych i dała folię. ))) Heh
Dodano po 4 minutach:
migotka moim zdaniem powinnaś jeszcze troszkę poczekać i wtedy zrobić test choć moim zdaniem nie powinno być ciąży jednak poczekaj jeszcze trochę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kate1356
|
Wysłany: Pią Kwi 05, 2013 10:24 pm Temat postu: hej |
|
|
hej, mam do was pytanie, jakie jest prawdopodobieństwo ciąży gdy:
- kochałam się z chłopakiem 24-25 marzec
- miesiączka ostatnia zaczęła się 20 marca
- do dzisiejszego dnia tj 5 kwiecień nie mam miesiączki
- stosunek był w ogumieniu bez finiszu w środku
- nie mam żadnych innych oznak ciąży tj. mdłości, zwiększonego oddawania moczu, zmian nastroju, itp.
- stres przez ten miesiąc był na normalnym poziomie,
- wykonane 2 testy "bobo-test" jeden strumieniowy, drugi zwykły, lecz w środku dnia - negatywne oba, jeden był wykonany 2 kwietnia, drugi dziś
- często spóźniają mi się okresy po 2-4 dni ale nigdy tak długo,
- nie bolą mnie piersi, ani nie przytyłam
Proszę o poradę
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Migotka91
|
Wysłany: Sob Kwi 06, 2013 2:52 pm Temat postu: |
|
|
mka, dziękuję Ci za odpowiedź. Ale co ja mam zrobić z tą sytuacją ? powiedziałam wczoraj partnerowi, nie zareagował tak jak się spodziewałam..
a wczoraj również robiłam test i negatywny wyszedł, więc nie wiem czy już mógłby być wiarygodny?
w środę idę na betę, ale to jeszcze tyle czasu:(( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sob Kwi 06, 2013 5:39 pm Temat postu: |
|
|
Migotko ciąży ze stosunku z partnerem nie będzie bo niby jak??stosunek był zabezpieczony i bez wytrysku wiec w jaki sposób niby miałoby dojść do zapłodnienia?.
Co do drugiej sytuacji to nie mam pojęcia czy coś się wydarzyło choć nie sądzę. Najzwyczajniej urwał ci się film w dobrym momencie bo blisko domu. test powinien juz wyjść ok wiec beta nie jest potrzebna.
-------
Karę.....no proszę cię..... _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|