Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciaży cz.31

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nina9191

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lis 20, 2013 1:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy moglam zajsc w ciaze w 6 dniu miesiaczki (przy nieregularnych cyklach, przez ostatnie pół roku od 28 do 35 dni) wspolzyjac z prezerwatywa + nie doszlo wytrysku?... martwie sie bo w lutym tego roku mialam jeden bardzo krotki cykl 24dni i jesli znowu mi sie taki zdazy to moglam miec juz wtedy dni plodne...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Lis 20, 2013 10:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zrób test

Powrót do góry
nina9191

PostWysłany: Sro Lis 20, 2013 2:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

za wcześnie. chcialam sie dowiedziec jak duze szanse sa na to...
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Lis 20, 2013 7:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale nikt ci nie da takiej odpowiedzi....szanse przy stosunku niezabezpieczonym są zawsze bez względu na długość i regularność cyklu . Jeśli u Ciebie nie doszło do wytrysku + gumka to w czym problem? W jaki sposób miało niby dojsc do zapłodnienia?

Powrót do góry
madźka23

PostWysłany: Sro Lis 20, 2013 11:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A u mnie kolejny raz stosunek niezabezpieczony po całości, tylko tym razem w dniach jeszcze większego ryzyka, bo 13dc, gdzie 14go dnia pojawił się u mnie śluz płodny - odbierać to jako owulację czy co?:> z niecierpliwością czekam na termin @ aby zrobić test! Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Lis 21, 2013 10:14 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

madźka23 czy ty chcesz zajść w ciążę?? 13 tego miałaś stosunek wiec 14 sluzu odczytać nie mogłaś bo był wymieszany z nasieniem i mógł blednie wskazać płodny. Nie jest też wyznacznikiem owulacji

Powrót do góry
madźka23

PostWysłany: Czw Lis 21, 2013 9:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiesz co, no chcę Smile ale był typowy taki jak co miesiąc więc raczej jestem pewna, że to płodny..
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Lis 22, 2013 12:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Śluz płodny nie trwa jeden dzień. Pojawia się na kilka dni przed owulką . Może byc też tylko przy szyjce. Nigdy po stosunku nie odczytuje się śluzu. Tak czy inaczej życzę Ci dwóch kreseczek. Pomocne byłoby mierzenie temperatury....

Powrót do góry
madźka23

PostWysłany: Sob Lis 23, 2013 8:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak wiem, że temperatura byłaby pomocna.. Ale zapomniałam napisać, że 16dc miała wypaść "pi razy w oko "owulacja, a śluz który uważam za płodny trwał u mnie 2 dni - tak jak zawsze... jeśli chodzi o stosunek to miał miejsce rano w godzinach 8-9, chociaż nie wiem czy ma to większe znaczenie, a chyba ma..
Powrót do góry
omeg123

PostWysłany: Sob Gru 21, 2013 11:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
chciałbym Was prosić o pomoc, gdyż od kilku dni jestem tak zestresowany jak nigdy a dzisiaj to już spać nie mogłem, czuje się okropnie popadam w paranoje.
Oczywiście przyczyną takiego stanu jest fakt, że dziewczyna nie dostaje okresu od kilku dni. Jak na razie jest spóźniony o około 5 dni. Mimo, że objawy są takie jak zwykle, czyli nasilony ból i twardość piersi, lekka nerwowość czy chrostki na twarzy, to okresu nie widać.
Zawsze się zabezpieczamy i staramy się być ostrożni, stosujemy prezerwatywy + stosunek przerywany (nigdy nie kończę w mojej partnerce) i ponadto sprawdzam za każdym razem czy prezerwatywa nie została uszkodzona wlewając dużo wody. Z rękoma też uważam, od razu idę umyć. Mimo, że w podświadomości wiem, że wszystko powinno być ok, bo miesiączka u partnerki nie zawsze przychodzi idealnie na czas, to i tak jestem zdenerwowany, ciężko to do czegoś porównać (w życiu ze stresem mam do czynienia dość często ale tym razem to mnie przerasta, paraliżuje, nie mogę normalnie funkcjonować), bo ciąża dziewczyny jest teraz dla mnie wykluczona.
Powiedzcie czy mogę "spać spokojnie" czy raczej mam się dalej martwić?
Bardzo proszę o odpowiedź i pozdrawiam.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 34 z 41