Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gt v6
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 12, 2013 11:47 pm Temat postu: |
|
|
o co byscie powiedzieli o torbielu ? ponieważ od dwuch @ mędzy @ bolały ją już jajniki i podbrzusze niekiedy .. a od 25 paż prawie co dzien jajniki po kilkanaście sekund ..(niekiedy co dzień a niekiedy co 2-3 dni );/ dziwne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Lis 13, 2013 10:29 am Temat postu: |
|
|
Ale po co szukac problemu tam gdzie go nie ma??
Okres spóźniać sie może z wielu powodów np stres. Im wiecej myślicie tym gorzej . Przeziembienie, nerwy, choproba lub najzwyklejszy cykl bezowulacyjny itd itd. wszystko moze mieć wpływ.
Objawy brzuszne, jajnikowe mogą świadczyc o jajeczkowaniu, zbliżającej sie miesiączce, problemach hormonalnych lub torbielach/cystach itd. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
olasgolas
|
Wysłany: Sro Lis 13, 2013 2:14 pm Temat postu: |
|
|
Hej chciaabym was sie poradzic powniewaz dostaje pomalu szału ... a wiec zaczne od tego ze mam nieregularne cykle zazwyczaj dosatje okres szybciej niz w poprzednim miesiacu jednak w sierpniu mialam okres od 15 okolo 7 dni we wresniu 11 a w pazdzierniku dostalam okres 12 ( zawsze okres trwa okolo 7 dni) ciezko jest mi wyliczyc swoj cykl poniewaz jak widac roznie to bywa. w pazdzierniku dzien przed okresem uprawialam seks byl to stosunek przerywany( wiem moja wina za glupote trzeba płacic chocby nerwami) pozniej 12 pazdziernika dostalam okres i po okresie znow uprawialam seks ... dzis mija juz 33 dzien cyklu czyli zakladajac juz nawet wersje najdluzsza jaka mi sie zdazala cyklu powinam juz dostac okres jednak ani sladu, nie mam zadnych objawów , troche pobolewa mnie brzuch ale moze to juz urojenia bardzej niz faktyczny bol. Wykonałam dzis bobo test płytkowy niestety nie z porannego moczu ale z 2 tego dnia test wyszedl negatywnie po chwili ani sladu 2 kreski czy powinnam powtarzac test i czy moge uznac go za wiarygodny? Podpowiedzcie mi cokolwiek naczytalam sie juz takich rzeczy w internecie ze obawiam sie ze to to ma wplyw na moj brak okresu
Dodano po 2 minutach:
ah no i mam klocia takie w podrzuszu jedynie, sluz biało-żołty bezwonny i w nieduzej ilosci ah i dodam iz seks uprawailam tylko do 10 dnia cyklu pozniej juz nie .. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Sro Lis 13, 2013 8:12 pm Temat postu: |
|
|
olasgolas po pierwsze nie sugeruj się tym co piszą w internecie - połowa tych rzeczy to zwykłe bzdury, a im więcej będziesz czytać tym bardziej się będziesz stresować.
po drugie: okej dostałaś okres, ale nie opisałaś czy następny seks był także bez zabezpieczenia jak poprzedni, masz nieregularne cykle, więc uważaj, bo dni płodne mogą Cię zaskoczyć.
po trzecie: skoro zrobiłaś test w dniu spodziewanego okresu i kilka dni po terminie to wydaje mi się, że powinien być wiarygodny.
po czwarte: jeśli testy wychodzą negatywnie, a Ty nadal się stresujesz idź do ginekologa lub wykonaj test beta (100% pokaże czy jesteś w ciąży) na uspokojenie nerwów, po za tym nie wiem czy ten test, który zrobiłaś do końca możesz uważać go za wiarygodny - powtórz test najlepiej. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz..
Ostatnio zmieniony przez Plus123 dnia Sro Lis 13, 2013 8:20 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olasgolas
|
Wysłany: Sro Lis 13, 2013 8:19 pm Temat postu: |
|
|
wykonalam jeden test .. dzisiejszego dnia czyli 33 dnia cyklu czyli dzien po spodzewanej miesiaczce wedlug tego jak ostatnio przyszła, wynik byl po sekundzie doslownie negatywny ale nie byl to porranny mocz i to mnie martwi najbardziej.. seks uprawialam przed okresem be zabezpieczenia i po tez byl to stosunek przerywany nie doszlo do wytrysku (licze sie oczywiscie z faktem preejakulatu itp takze nie nalezy mnie juz pod tym wzgledem uswiadamiac) od 21 nie urawialam seksu czyli od 10 dnia cyklu wcale. mam silna anemie temu sie boje jeszce bardziej ...pozatym czuje sie dobrze chce powtorzyc test z porannego moczu ale nie wiem kiedy.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
|
Wysłany: Sro Lis 13, 2013 8:23 pm Temat postu: |
|
|
olasgolas jeśli nie doszło do wytrysku nie ma ciąży - proste i logiczne
w preejakulacie są plemniki, ale niezdolne do zapłodnienia bądź upośledzone, zawiera on plemniki tuż przed samym wytryskiem, ale u Ciebie wytrysku nie było, więc nie ma ciąży moim zdaniem.
dla pewności wykonaj jeszcze jeden test, ale z porannego moczu. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olasgolas
|
Wysłany: Czw Lis 14, 2013 11:46 am Temat postu: |
|
|
nigdy wiecej seksu przerywanego o nie nie.... to najglupsza rzecz jaka zrobilam wydaje mi sie i jeszcze ta temperatura pala mnie policzki i wszhstko mnie nakreca ze jednak jestem w ciazy, piersi bez objawow , mdlosci brak wzdecia tez w sumie raczej nie trocze mi sie odbijalo kilka dni i jak sie nacyztalam to wszytko sie nasililo ;p
Dodano po 46 minutach:
amam ejszcze taka sprawe moze ktos mi powie ... wczoraj sprawdzalam szyjke macicy tzn staralam sie nie mam wprawy... byla wysoko i twarda, dzis pododbnie teraz sie obnizyla znacznie i jest bardziej miekka i chyba otwarta .. czy moze to onzaczac ze okres sie zbliza czy wrecz przeciwnie
Dodano po 14 godzinach 10 minutach:
Powtórzyłam test tymrazem amil inne były ale takie super tanie ... Tymrazem zrobiłam test z 1 porannego moczu i wynik negatywny .. czyli podsumowując okresu brak test w 33 dc (nie z porannego moczu )-negatywny, dzis bo nie moglam wytrzymac test z porannego moczu tak jak należy wynik rowniez negatywny.. czyli raczej nie powinnam popadac w paranoje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
|
Wysłany: Czw Lis 14, 2013 1:40 pm Temat postu: |
|
|
olasgolas popadasz w paranoje, nie czytaj for internetowych, nie przypisuj sobie objawów ciąży od razu jak zakuje Cię jajnik czy zrobi Ci się niedobrze - każda kobieta ma indywidualne objawy, a nakręcając się będziesz miała wszystkie objawy, które sobie wymyślisz, wiem coś o tym bardzo dobrze, uwierz mi.
skoro powtórzyłaś test i to z porannego moczu to moim zdaniem powinien być jak najbardziej wiarygodny..skoro dalej się przejmujesz idź do ginekologa lub wykonaj bete (da Ci 100% pewności), ale moim zdaniem powinnaś się wyluzować i pomyśleć o czymś innym niż ciągle okres ---> ciąża, ciąża ---> okres
przed okresem szyjka jest twarda i zamknięta, w okresie płodności (jajeczkowanie) jest miękka i otwarta. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olasgolas
|
Wysłany: Czw Lis 14, 2013 3:25 pm Temat postu: |
|
|
dziek:) staram sie nie popadac w paranoje i nigdy nie mialam nawet takich wizji ... nie spoznial mi sie okres raczej nigdy i dlatego jakos mnie to tak przejmuje ze kloje mnie co chwile cos w jajnikach a okresu brak |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
|
Wysłany: Czw Lis 14, 2013 10:06 pm Temat postu: |
|
|
olasgolas też przed okresem mnie kują jajniki jak i podczas owulacji.
ostatnio też podejrzewałam ciążę, bo strasznie kuł mnie lewy jajnik, poszłam do ginekologa, bo już w paranoje popadałam i okazało się, że mam ostre zapalenie lewego jajnika..dostałam dwa antybiotyki i to nie była żadna ciążą, a uwierz mi, że miałam powody ją podejrzewać.
wyluzuj po prostu, a okres nadejdzie, wiesz jak stres działa na miesiączkę. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|