Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciaży cz.31

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Wrz 24, 2012 12:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przy niergularnych cyklach szanse są zawsze. Najlepiej mierzyc temperaturę i obserwowac sluz ....ale odbiegamy tematycznie

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
inanna

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Wrz 24, 2012 1:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki za wszystkie odpowiedzi Smile dam znac co wynikło
no i musze poczytac o tej temp. itd i wkoncu lepiej obserwowac swoje cialo
Powrót do góry
nikusiaa95

PostWysłany: Pon Wrz 24, 2012 2:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam problem. moje cykle sa nieregularne ale trwaja 21, 24 dni. ostatnia miesiaczke mialam od 10 do 14 wrzesnia. dzis w nocy kochałam sie z chlopakiem bez zabezpieczenia ale nie doszedł we mnie ani po wyjsciu ze mnie. jednak wyszedl ze mnie bo czul ze jest juz blisko ale wytrysk nie nastapil wgl. przez ostatnie 6 dni mialam duzo gestego, przezroczystego, ciagnacego sluzu ktorego wczoraj juz nie bylo. dzisiaj obserwuje juz taki bardziej wodnisty i metny. zastanawiam sie czy nie isc po tabletke "po" co o tym myslicie, czy jest prawdopodobienstwo ciazy?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Wrz 25, 2012 9:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

CZy po każdym stosunku bedziesz tak przezywała? To bez sensu. Jesli się tak panicznie boisz i wkręcasz sobie ciaże to moze nie czas ? A może zabezpiecz sie odpowiednio to da Ci to komfort psychiczny. Jesli nie było wytrysku to nie ma problemu

Powrót do góry
nikusiaa95

PostWysłany: Sro Wrz 26, 2012 1:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale nie chodzi o to ze sobie wkrecam ciaze tylko jak czyta sie rozne fora na ten temat to rozne rzeczy mowia. ja zaufalam temu forum i mysle ze jest ok i chcialam sie tylko upewnic czy jest taka mozliwosc
Powrót do góry
inanna

PostWysłany: Sro Wrz 26, 2012 1:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja dzisiaj zrobilam bete fakt faktem do okresu teoretycznie mam jeszcze 4dni ale nie wytrzymalam wiec moj wynik jest ponizej 1 wiec marne szanse na dzidzie
i z jednej strony sie ciesze a z drugiej jakos tak nie bardzo
no nic kochane dziekuje za rady i pozdrawiam serdecznie
Powrót do góry
Yuga

PostWysłany: Sob Wrz 29, 2012 3:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny!

Moja sytuacja wygląda następująco : 9 sierpnia 'zabawiałam' się z chłopakiem, do bezpośredniego stosunku nie doszło, więc się nie martwiłam. Niemniej tydzień po miałam niewielkie plamienie. Wpadłam w panikę. Dodam, że to wszystko działo się za granicą na miesięcznym pobycie. Jak wróciłam do Polski 26 sierpnia od razu pobiegłam zrobić test. Wyszedł niegatywny. Jednak miesiączki wciąż nie było [ostatnia była 28 lipca]. Zaczęłam dalej panikować. Postanowiłam więc 6 września udać się do lekarza. Ginekolog zbadał mnie, zrobił mi usg i zlecił badanie krwi. Wszystko wyszło ok, tzn. : beta HCG < 0,1 U/l , a usg np. "Endometrium o równym zarysie, grubości 12mm, o obrazie jak w II fazie cyklu.". 10 września dostałam okres, był właściwie normalny, brzuch mnie bolał równo jak zawsze, trwał 5 dni. Uspokoiłam się trochę, ale potem, któregoś dnia po południu dopadły mnie mdłości, zaczęłam panikować ze zdwojoną siłą. Te mdłości pojawiały się przez półtora tygodnia [zwykle przechodziły jak się czymś zajęłam= spacer, kąpiel itp], teraz przeszły, ale mam wrażenie, że z kolei padło mi na pęchęrz i już nie wytrzymam z tej paniki. Próbuje sobie wytłumaczyć, że te ciągłe siku to przez wycieczkę w góry i sikanie w lesie [był silny wiatr i właściwie to po tym tak się zaczęło] i ciągłe picie meliski ale nadal panikuję. Piersi mnie w ogóle nie bolą, są takie same, sutki wyjątkowo małe, nie przytyłam ani grama. Zrobiłam chyba już z 10 testów, wszystkie negatywne. Powiedzcie mi dziewczyny, czy jak poszłam tego 6 września to nie było za wcześnie i mogę ufać tym wynikom? I wydaje mi się, że testy to by już dawno pokazały, prawda?
Bo już sama nie wiem. Czy to moja psychika tak działa? T.j. siada?
Powrót do góry
rocketman_pl

PostWysłany: Wto Paź 23, 2012 10:52 am    Temat postu: Możliwość zapłodnienia bez wytrysku ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Otóż mam wieki problem. Uprawialiśmy seks z dziewczyną w jej szczytowym dniu płodnym. Nie doszło do wytrysku lecz jest straszna panika. Dziewczyna zażyła escapelle po ok 60h. Prosze aby ktos sie wypowiedział i opisał szanse i wgl.
Ponoć mozna dojsc do zaplodnienia bez wytrysku, bo są jakieś tam komórki czy coś. Proszę o radę.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Paź 23, 2012 12:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przede wszystkim pisz w odpowiednich tematach ...
Co do całej sprawy- skoro panikujecie to po co w dniu najpłodniejszym ( teoretycznie oczywiście) doszło miedzy Wami do zbliżenia. Za każdym razem dziewczyna bedzie zażywała tabletke ?? To bez sensu i nie bardzo korzystne dla zdrowia.
Jesli do wytrysku było daleko to nie ma problemu. Dodatkowo tabletka "po" załatwia sprawę.
Na przyszłosc radzę zacząć się zabezpieczać lub zaprzestać zabaw....szkoda zycia na niepotrzebne stresy

Powrót do góry
anna32

PostWysłany: Wto Lis 06, 2012 1:26 pm    Temat postu: objawy ciąży Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!!!

Mam problem...Od 3 lat staramy się z mężem o dziecko, niestety ja miałam niedrożne jajniki więc poddałam się zabiegowi. Po zabiegu lekarz zlecił mi branie primolut nort, duphaston i clostybergyt. Oczywiście wszystko stosowałam zgodnie z zaleceniem lekarza. 10 września miałm @ ok 25-26 kochaliśmy się z mężem. Potem w pażdziernikuj ok 11 znowu @ ale od ok 29 pażdziernika czuję bół w dole brzucha z prawej strony jakby pieczenie w środku i mdłości które ustępują po minimazlnym zjedzeniu. Poza tym więcej troszkę jem, mam zaparcia a ostatnio zauważyłam biały śluz. Czy to znaczy że mogę być w ciąży???
Proszę o odpowiedź z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 5 z 41