Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciaży cz.31

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Lis 06, 2012 2:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W dniu spodziewanej miesiączki zrób test i bedzie odpowiedz. Biały gęsty sluz ( kremik) wystepuje zarówno w ciazy jak i w normalnej drugiej fazie cyklu.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anna32

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Lis 10, 2012 1:21 pm    Temat postu: objawy ciąży Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia dziękuje za odpowiedź. Mam problem mnie wiem czy to normalne niby wydaje się że to @ PRZYSZŁA ALE dość mocno krwawię i boli mnie brzuch tak bardzo iż leki przeciwbólowe i rozkurczowe nie pomagają. Czy mogło by to być poronienie?
Powrót do góry
Ada1234

PostWysłany: Sob Lis 10, 2012 2:45 pm    Temat postu: odpowiedz na pytanie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wydaje mi sie ze to nie poronienie a jestes pewna ze jestes w ciazy ? wydaje mi sie ze to zalezy od cyklu ja np teraz mialam okres ktory spoznil mi sie 2 tygodnie i dosyc mocno krawiwe jak nigdy i na poczatku strasznie bolal mnie brzuch jedynie pomagal mi ketonal ale teraz jest juz ok
Powrót do góry
anna32

PostWysłany: Sob Lis 10, 2012 9:33 pm    Temat postu: objawy ciąży Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Właśnie nie jestem pewna. Ale mimo iż zawsze no-spa i ibuprom max 2x500 mg pomagało to teraz zero efektu. Dlatego napisałam. Ale dziękuję za odpowiedź. Zobaczę jak będzie dalej tak mocno to pójdę do lekarza.
Pozdrawiam serdecznie:) Rolling Eyes
Powrót do góry
mrsx

PostWysłany: Sob Lis 24, 2012 12:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam mam takie pytanie, może dość dziecinne, ale... wolę spytać. Dotąd miałam bardzo regularny okres i rzadko kiedy mi się spóźniał, choćby dzień. Kilka lat temu dopiero po pierwszym razie miałam z tym problem, bo chyba z tydzień musiałam czekać. Martwię się, bo teraz też już czekam kilka dni, nie mogę się doczekać, w ogóle nie czuję że się zbliża i zaczyna mnie to martwić.

Mam pewne obawy ciążowe, może nieuzasadnione. Niedawno kochałam się z chłopakiem, a zanim do tego doszło mieliśmy gorętszą grę wstępną. Nie wszedł we mnie, ale jego członek pieścił chwilę moje wargi sromowe. Nie miał wtedy jeszcze gumki, nie dochodził też, ale czy jest możliwość, że chociaż tego nie czuł to wydzielił się u niego jakoś płyn ejakulacyjny i mógł mnie zapłodnić? Później już jak się kochaliśmy, to oczywiście z zabezpieczeniem.

Wracając jeszcze do okresu - jak wspomniałam, praktycznie zawsze na czas, niezależnie od zdrowia itd. Teraz jednak jestem troszkę osłabiona, bo się delikatnie przeziębiłam, trochę się meczę przez problemy z zębami + trochę napięta sytuacja w pracy. Czy to tym mam tłumaczyć spóźniający się okres, czy jednak jest możliwość, że jestem w ciąży?

Z góry dziękuję za odpowiedź
Powrót do góry
marek88

PostWysłany: Sob Lis 24, 2012 12:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie,
Piszę w sprawie wiadomej, sytuacja wyglada nastepujaco - moja dziewczyna miewa zwykle regularne cykle (28dniowe) jednak ostatnio zdarzaly sie jej pojedyncze 29 i 31 dniowe. W 11, 17 i 18 dzien cyklu kochalismy sie zabezpieczajac sie prezerwatywa, ktora nie pekla (sprawdzane metoda "wodna" + nie dochodzilem w niej, a dopiero kilka min po wyjeciu penisa) oraz raz (o to chyba raczej nie ma co sie martwic) doszlo do wytrysku na biust (wytarlismy papierem + umyla sie, raczej nie dochodzi do rozpoczecia tak skomplikowanego procesu w razie splyniecia plemnikow wraz z woda po ciele). W sumie nie wyglada to na cos czym powinienem sie martwic, martwia mnie jednak objawy od tego czasu (18dc) - dziewczynie podskoczyla temperatura ciala (nieduzo, 36,9 - mozliwe ze podwyzszenie od czasu owulacji do okresu? wiem,ze nie mozna do konca sie sugerowac bez regularnych pomiarów o tej samej porze i to w pochwie) , pobolewaly ja piersi i podbrzusze oraz wczoraj czula silny bol jajnikow (23 dc).
Czy jest sie czym martwic? Czy w ogóle objawy moga byc widoczne i odczuwalne tak szybko? Czy jest mozliwe aby preejakulat wyplynal dolem prezerwatywy? (spotkal sie ktos z czyms takim?)
Powrót do góry
sekutnica

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sob Lis 24, 2012 12:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Imo, nie ma czym się martwić. Objawy możliwe owulki i zbliżającego się okresu. Przecież okres nie musi "boleć" na 1 dzień przed "krwawieniem" Smile
Powrót do góry
marek88

PostWysłany: Sob Lis 24, 2012 6:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niemniej nie ukrywam,ze zaczynam sie dosc mocno stresowac. Troche swoich lat juz mam (nastolatkiem juz nei jestem) a mimo to mnie zaskakuje,ze sie tak bardzo denerwuje chociaz teoretycznie wszystko bylo w porzadku. Mam nadzieje,ze juz wyolbrzymiam i sam sie doszukuje niektorych objawow, nawet takich, ktore tak naprawde jeszcze nie maja prawa wystepowac. Chyba czas do jakiegos psychologa sie zglosic.
Powrót do góry
sekutnica

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sob Lis 24, 2012 7:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tja, no cóż, czytając niektóre historie na tym forum to faktycznie można nabawić się psychozy Laughing . Co niektórzy odpowiedzą, że może nie dojrzałeś do współżycia Wink. Nic nie będzie, tylko nie stresuj dziewczyny.
Powrót do góry
mrsx

PostWysłany: Nie Lis 25, 2012 12:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mrsx napisał:
Witam mam takie pytanie, może dość dziecinne, ale... wolę spytać. Dotąd miałam bardzo regularny okres i rzadko kiedy mi się spóźniał, choćby dzień. Kilka lat temu dopiero po pierwszym razie miałam z tym problem, bo chyba z tydzień musiałam czekać. Martwię się, bo teraz też już czekam kilka dni, nie mogę się doczekać, w ogóle nie czuję że się zbliża i zaczyna mnie to martwić.

Mam pewne obawy ciążowe, może nieuzasadnione. Niedawno kochałam się z chłopakiem, a zanim do tego doszło mieliśmy gorętszą grę wstępną. Nie wszedł we mnie, ale jego członek pieścił chwilę moje wargi sromowe. Nie miał wtedy jeszcze gumki, nie dochodził też, ale czy jest możliwość, że chociaż tego nie czuł to wydzielił się u niego jakoś płyn ejakulacyjny i mógł mnie zapłodnić? Później już jak się kochaliśmy, to oczywiście z zabezpieczeniem.

Wracając jeszcze do okresu - jak wspomniałam, praktycznie zawsze na czas, niezależnie od zdrowia itd. Teraz jednak jestem troszkę osłabiona, bo się delikatnie przeziębiłam, trochę się meczę przez problemy z zębami + trochę napięta sytuacja w pracy. Czy to tym mam tłumaczyć spóźniający się okres, czy jednak jest możliwość, że jestem w ciąży?

Z góry dziękuję za odpowiedź

A ja w nawiązaniu do mojego wczorajszego wpisu.

Dostałam miesiączki. Niby powinnam odetchnąć z ulgą, ale... wciąż mam pewną obawę.

Chodzi o to że ta miesiączka jest inna niż zazwyczaj, bardzo łagodna i praktycznie bezbolesna, co na początku raczej mi się nie zdarza. Czy powinnam mieć jakieś obawy?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 6 z 41