Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.24"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Sty 26, 2010 5:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
czyli po wytarciu w ręcznik nasienie wsiąka i plemniki już nie są zdolne do zapłodnienia?

Tak nie sa zdolne

Cytat:
ale jeśli ręcznik jest mokry ??

to i tak dlugo nie pozyja - dziewczyno to jest takie gdybanie co by bylo gdyby :/ Co by bylo gdyy swinie lataly.... :/

monika02 nie ma szans na ciaze, bo przy cyklach 26-28 dni dni plodne wystepuja od 6 do 17 dnia cyklu. Jesli dlugosc cuklu nie przekracza granic 28-26 dni to mozna powiedziec ze napewno azie bylo to juz po owulacji wiec ciaze mozna wykluczyc.

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sty 26, 2010 5:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli to się liczy od końca miesiączki do 17dni i wtedy wychodzą dni płodne podpowiedz mi bo trochę się gubię
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Sty 26, 2010 6:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od 1 dnia miesiaczki czyli 1 dzien miesiaczki - 1 dzień cyklu!!

liczy to sie tak:

Przy 26 dniowych cyklach robisz tak:
26 - 14 = 12 dnia cyklu masz owulacje ("dzien najbardziej plodny") do tego -6 dni + 3,4 dni
zatem przy takich cyklad dni plodne masz od 6 dnia cyklu do 15,16 dnia cyklu.

Jednak skor dni ci sie wahaja i raz masz 26 raz 28 to musisz obliczyc dla 28 dniowych cykli dni plodne
28 - 14 = 14
14 - 6 dni = 8 dzien cyklu - 1 dzien dni plodnych
14 + 3,4 dni czyli 17.,18 dzien cyklu -ostatni dzien plodny

I teraz jak mas zto wyliczone to sobie "scalasz"
najwczesniej dni plodne zaczynaja sie 6 dnia cyklu - a najpozniej koncza sie 17,18 dnia cyklu. Koniec filozofii.

Gdy chcesz wiecej na ten temat sie dowiedziec, zapraszam do dzialu metody naturalne:)

PostWysłany: Wto Sty 26, 2010 6:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki stokrotne za pomoc
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Sty 26, 2010 6:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny nie robić offika . O dniach płodnych jest odrębny temat

Powrót do góry
wojtek23

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Sro Sty 27, 2010 10:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jeśli na zewnętrznej części prezerwatywy jakimś sposobem został by przeniesiony pre ejakulat i możliwe plemniki?? duże jest zagrożenie w tym momencie?? załóżmy że ten preejakulat był na bieliźnie przez około 4-5min i później prezerwatywa została dotknięta do bielizny
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sty 27, 2010 1:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale w preejakulacie nie ma plemnikow - jesli nie ma wytrysku koniec kropka! Chłopie!! Ten wątek był juz poruszany setki razy. Jak sie martwisz poczytaj wszystkie nasze odpowiedzi na twoje pytania i się uspokój.

Lepiej zamiast myśleć nad tym pomyśl czy czujesz się gotowy na seks i wszystkie jego konsekwencje - bo wg mnie nie. A pamietaj ze seks ma byc przyjemnościa a nie katuszą!

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Sty 27, 2010 2:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi pozwolisz że posłużę się twoją wypowiedzią w mojej sprawie, może to uspokoi kolegę
Cytat:
Dlatego tezn apisalam jesli zostala wprowadzona odrazu jakas tam duza ilosc tego sluzu (ktory w tym wypadku mogl zawierac plemniki) to mozna mowic o minimalnym ryzyku ciazy - jednak szance na ciaze nawet w tak pesyumistycznym wariancie sa minimane. Bliskie zeru. Wiec nie ma sie co martwic

mam racje mala_mi?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Sty 27, 2010 3:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Słuchajcie proszę najpierw poczytajcie w odpowiednich tematach a dopiero później piszcie jeśli czegoś nie zrozumiecie. Nie ma sensu wałkować w kółko tego samego.
Ryzyko jest zawsze nie zależnie od tego co , kiedy i z kim robimy więc jeśli nie jesteście gotowi na macierzyństwo to zabezpieczajcie się a nie bedzie problemu. Prezerwatywy nie są drogie a na pewno dużo tańsze niż wychowanie dzieciaczka czy płacenie alimentów. Jeśli nie jesteście gotowi na sex z zabezpieczeniem to w ogóle nie jesteście gotowi na współżycie.

Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sty 27, 2010 5:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

karni twojej sytuacji ryzyko bylo bo miales wczesnie wytrysk, stad plemniki mogly sie znalesc w preejakulacie - ale i tak byly szanse minimalne. Dziewczyna w ciazy nie jest!

w przypadku wojtek23 nie ma mowy o wytrysku zatem nie ma mowy o plemnikach w preejakulancie ni ebede tego wiecej juz powtarzala! Mam nadzieje ze to zestawienie tych dwoch przypadkow ci pomoze bo juz nie wiem co pisac zeby dotarło.

Dodano po 4 minutach:

A jak nie to wez ksiazke do biologi !! Bo takowa w domu zapewne masz - bo nie sadze zebys skonczyl szkole...
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 15 z 42