Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
karni
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 7:35 pm Temat postu: |
|
|
a mam takie pytanie, ile mogą przeżyć (jak długo zdolne są do zapłodnienia) plemniki (pozostałe po wytrysku) w cewce moczowej mężczyzny?? załóżmy że nie oddawał moczu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 8:08 pm Temat postu: |
|
|
karni długo.
kochanie się w takich sytuacjach, kiedy mężczyzna nie oddał moczu i/lub nie umył się , są ryzykowne.
plemniki w cewce moczowej mogą przeżyć kilka godzin- o ile nie dłużej.
jeśli się mylę proszę o sprostowanie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 8:26 pm Temat postu: |
|
|
Rowniez mi wydaje sie ze moga dosyc dlugo przetrwac mysle ze z 20 godzin napewno. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
niewiedzacy
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 3:24 am Temat postu: Ciąża I szybko pomoc |
|
|
Witam !
Potrzebuje szybkiej pomocy !
Bardzo proszę o nie zadawanie pytań bo napiszę wszystko co wiem !
Seks z koleżanką, najpierw z prezerwatywą, wychodzę z niej a potem ona ściąga prezerwatywę i kończę w jej ustach.
30 minut później uprawiamy seks dosyć długo (nie mogłem dojść z powodu zmęczenia) ale już bez gumki, po jakimś czasie wyszedłem z niej i po bardzo długiej jej zabawie doszedłem znowu w jej ustach.
Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży ?
Przepraszam jeśli ten temat jest dla kogoś niesmaczny itp, ale naprawdę bardzo potrzebuje odpowiedzi na to pytanie, z tego co słyszałem to nie ma możliwości zajścia w ciąże ale po pierwszym stosunku nie umyłem się więc jakieś plemniki mogły zostać ?
Przeniosłam do odpowiedniego działu i tematu / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 3:35 am Temat postu: |
|
|
niewiedzący Jeśli nie umyłeś członka i nie oddałeś moczu po poprzednim stosunku, a partnerka miała dni płodne to ryzyko dość wysokie. Proponuję wysłać ją po tabletkę "po".
Temat nie jest niesmaczny. Ale można go umieścić w odpowiednim dziale i temacie...Skoro już taki istnieje...Radzę zapoznać się z regulaminem Forum Który zaakceptowałeś rejestrując się. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karni
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 9:22 am Temat postu: |
|
|
Gosia85 napisał: | karni długo.
kochanie się w takich sytuacjach, kiedy mężczyzna nie oddał moczu i/lub nie umył się , są ryzykowne.
plemniki w cewce moczowej mogą przeżyć kilka godzin- o ile nie dłużej.
jeśli się mylę proszę o sprostowanie |
czyli jak się umyje członka i odda mocz to wtedy już wszystko jest ok i szanse są zerowe, tak? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niewiedzacy
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 9:31 am Temat postu: |
|
|
Nie umyłem członka i nie odddawałem moczu, tyle że partnerka przy stosunku oralnym naprawdę dobrze wyssała zawartość, jeszcze długo po wytrysku ssała ....
a po tym jak uprawialiśmy sex bez prezerwatywy i wyjąłem członka bardzo ale to bardzo dużo czasu jeszcze mineło zanim nastąpił wytrysk.
Dodam że ta sytuacja miała miejsce kiedyś, po tej sytuacji przez miesiąc miałem kontakt z tą kobietą i mówiła że nie zauważyła żeby była w ciąży (a już raz w ciąży była).
Później się wyprowadziłem i straciłem z nią kontakt i tak czasami się zastanawiam czy nie narozrabiałem ...... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 9:34 am Temat postu: |
|
|
Nie mów że wyssała bo to niemożliwe...W dalszych częściach cewki moczowo-płciowej na pewno plemniki zostały...
Szansa na ciążę jest, jeśli miała dni płodne. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mycha0012
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 10:27 am Temat postu: |
|
|
Witam mam problem gdyz moja miesiaczka spoznia mi sie juz 6 dni z moim chlopakiem kochalismy sie w ostatni dzien miesiaczki i jeden dzien po miesiaczce (oczywiscie oba stosunki w prezerwatywie i bez wytrysku) a potem w okolicach dni polodnych "bawilismy sie" ale bez penetracij i raz moj chlopak doszedl i wytrysk nastapil na wlosach lonowych ale wszystko wytarlam husteczka, w dniu planowanej miesiaczki tez to zrobilismy oczywiscie w prezerwatywie ale niestety moj chlopak doszedl jak jeszcze jego czlonek byl w srodku. Niestety miesiaczki nie ma juz 6 dzien strasznie sie juz denerwoje jak myslicie czy to moze byc ciaza ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 10:55 am Temat postu: |
|
|
1. Jeśli prezerwatywa była dobrze założona, nie zsunęła sie i nie pękła to nie ma szans na ciażę ze stosunków z prezerwatywą
2. jeśli sperma nie spłynęła na wejście do pochwy gdy Twój partner skończył na Twoim wzgórku łonowym, to też nie ma się czym martwic.
Okres może się przesuwać z różnych przyczyn. Stres, kuracje antybiotykowe, infekcje itp.
Jeśli ma Cię to uspokoić, zrób test jak minie 14-16 dni od ostatniego stosunku.
I nie denerwuj się bo to jeszcze bardziej opóźni okres _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|