Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.24"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karni

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Sty 28, 2010 4:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

karni napisał:
Gosia85 napisał:
karni długo.
kochanie się w takich sytuacjach, kiedy mężczyzna nie oddał moczu i/lub nie umył się , są ryzykowne.
plemniki w cewce moczowej mogą przeżyć kilka godzin- o ile nie dłużej.
jeśli się mylę proszę o sprostowanie Mr. Green

czyli jak się umyje członka i odda mocz to wtedy już wszystko jest ok i szanse są zerowe, tak?

odpowie ktoś?? Wink

----Nie ponaglaj użytkowników do odpowiedzi. kolejny post tego typu usunę .---tosia81
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Sty 28, 2010 5:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

karni napisał:
karni napisał:
Gosia85 napisał:
karni długo.
kochanie się w takich sytuacjach, kiedy mężczyzna nie oddał moczu i/lub nie umył się , są ryzykowne.
plemniki w cewce moczowej mogą przeżyć kilka godzin- o ile nie dłużej.
jeśli się mylę proszę o sprostowanie Mr. Green

czyli jak się umyje członka i odda mocz to wtedy już wszystko jest ok i szanse są zerowe, tak?

odpowie ktoś?? Wink

odpowiem. tak, szans wtedy nie ma.
babe22

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Sty 30, 2010 5:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam,od ostatniego okresu minelo juz 40 dni zawsze najpozniej dostawalam 30 dnia, robilam test ciazowy w 35 dniu, wykazal brak ciazy , a okresu dalej nie mam, czasamu bola mnie piersi, brzuch, ostatnio mialam zawroty glowy, czuje sie bardzo zmeczona, senna.Nie wiem czy to ciaza jezeli test wykazal ze jest brak to juz nie wiem co mam o tym myslec
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sob Sty 30, 2010 7:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A kochalas sie bez zabezpieczenia? Jesli tak to zrob test minimum 14 dni od stosunku. Jesli zroilas go wczesniej mogl pokazac zly wynik. Najlepiej jest robic testy z krwi bhcg daja 100% pewnosc

PostWysłany: Sob Sty 30, 2010 11:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

caly czas sie kochamy bez zabespieczenia
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Sty 30, 2010 11:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zrób test z krwi jak minie 14-16 dni od ostatniego stosunku.
babe22

PostWysłany: Sob Sty 30, 2010 11:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok dzieki

Dodano po 33 sekundach:

ale jest bardzo prawdopodobne ze jestem a test nie wykazal?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Sty 30, 2010 11:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No skoro w ogóle sie nie zabezpieczacie to jest duże prawdopodobieństwo. Testy apteczne często sie mylą.

Dlatego wykonaj test z krwi w laboratorium. Koszt ok 30 zł a pewność 100% Smile
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Sty 31, 2010 12:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

CZasami testy wykrywają ciąże troszkę później więc jakaś tam szansa jest. Choć przy regularnych cyklach test wykonany po spodziewanej miesiączce powinien juz być wiarygodny. Czasami tez bywa tak,że zarodek niestety nie zagnieżdża się prawidłowo i w konsekwencji nieodpowiednio przyrasta dając bardzo mały przyrost hormonu ciązowego i wtedy również może test z moczu wykryć ciaże dopiero później.

Powrót do góry
magda23415

PostWysłany: Nie Sty 31, 2010 1:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześć jestem tutaj nowa, mam 20lat... i na wstępie od razu pytanie. Jakie są szanse że jestem w ciąży?? opisze teraz sytuacje

mieszkam z chłopakiem, wczoraj pod wieczór około 19 zaczęliśmy się wygłupiać przyszedł mi do głowy pomysł że zrobię mu to ręką, chłopak doszedł spuścił się w chusteczkę obtarł trochę penisa. W nocy wstał zrobił siusiu. Rano po wstaniu mieliśmy ochotę na sex, najpierw on robił mi to palcem, później ja wzięłam mu jego do buzi, nie doszedł. Mieliśmy ochotę na więcej poszłam umyć ręce, on umył ręce, penisa w wodzie i mydle, założył prezerwatywę. Tylko że był w majtkach i jak założył gumkę to schował penisa do majtek. Boje się że plemniki mogły się przechować gdzieś pod napletkiem lub w cewce moczowej i przedostać się na bieliznę a z bielizny na prezerwatywę.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 17 z 42