Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.24"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 2:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesli kochalas sie w dni plodne to szansa na ciaze jest.
14 dni po stosunku zrob test, Najlepiej z krwi bhcg da 100% pewnosc.
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 2:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skoro pęcherzyk był to jest ok. Nie wiadomo niestety czy pękł. Jeśli nie pękł to nie ma szans na zzapłodnienie a jeśli pękł to szanse są duże. Poczekaj na dzień miesiączki i zrób test. Trzymam kciuki.
Co do objawów to nie zawsze one występują więc spokojnie. U mnie zaczęły się około 9 tygodnia.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
zawszeagunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 4:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki czekam do soboty Confused a pozniej test
Powrót do góry
ola-slonko

PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 4:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkie dziewczyny, jestem na forum po raz pierwszy i mam pytanie. 5tego lutego współżyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia choć wytrysk nastapił poza mną.... 15 luteg przedwczoraj zrobiłam dwa pretesty wyszły pozytywnie, we wtorek czyli wczoraj rano kolejny również pozytywny. problem polega na tym iz nie pamietam daty ostatniej miesiączki, możliwe że było to ok 16 stycznia ale nie jestem pewna. Nie staram się o dziecko dlatego nie przywiązałąm znacznej wagi do tej daty ale okres napewno był! Najbardziej obawiam się o to że może być coś nie tak z dzidziusiem oczywiście jesli jestem w ciąży ponieważ w tym czasie 2 razy piłąm alkohol. Dodam że dzis poszłam na beta chg jutro ok 15 bedą wyniki.
Dziewczyny napiszcie jak sądzicie czy jestem w ciąży i czy picie alkocholu moglo już wplynąć negatywnie na dzidzi.

Dodano po 2 minutach:

dodam jeszcze że trochę bolą mnie piersi i nie mam wcale apetytu ale to pewnie ze strachu

---Pisz w odpowiednich tematach. Zadajesz pytanie "czy jestem w ciąży" a piszesz w temacie "wczesne objawy ciąży" . Czytaj proszę uważnie .--tosia81
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 4:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ola-slonko Duzo tego alkoholu bylo? Wiadomo ze kazda ilosc alkoholu nie jest wskazana w ciazy, ale wydaje mi sie ze jesli nie pilas "na umur" to nie powinno byc tak zle. Ale odstaw alkohol teraz gdy wiesz ze jestes w ciazy. Bo wg mnie bezdyskusyjnie jestes.

Swoja droga kolejny przyklad stosunku przerywanego... zakonczonego ciaza...a tak wiele osob stosuje ta pseudo metoda myslac ze uchroni ich przed ciaza :/

PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 4:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy trzy testy pozytywne mogą się mylić nawet jeśli nie minął termin spodziewanej miesiączki a od stosunku minęło 13 dni?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 4:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie no bezdyskusyjnie jestes w ciazy. BHCG to jutro potwierdzi.

Napisz ile tego alkoholu bylo

PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 4:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziękuję za odpowiedz.... jesli chodzi o ilość nie było tego dużo po prostu tak się złożyło... jeśli jutro wyjdzie pozytywna beta to odwiedzę laekarza ale jak myślicie? Po takim czasie można stwierdzić już ciążę

Dodano po 1 minutach:

poprzez usg oczywiście

Dodano po 5 minutach:

mała_mi jutro napiszę jaki wynik.... jakoś ciągle nie mogę w to uwierzyć ale współżyjąc należy się liczyć z wszelkimi konsekwencjami
Dzięki wielkie za wsparcie
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 4:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiesz co wydaje mi sie ze za wzesnie tez nie ma co isc. Do lekarza powinno sie isc ok 6 tygodnia od stosunku. Wtedy ciaza napewno bedzie juz mozliwa do wykrycia.

No nietsety stosunek przerywany niesie ze soba duze ryzyko, gdyz wystepuje przed wytryskiem zjawisko kropelkowania, i ciaza gotowa. Jesli tylko facet wyjdzie "na styk". Albo zaraz powyjsciu nastapi wytrysk.

Daj znac jaki jest wynik bety. Trzymam kciuki
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 6:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No cóż ciąża jest na pewno Wink. Beta na pewno to potwierdzi. Jeśli chodzi o alkohol to nie sądzę aby były tego jakieś konsekwencje. W tak wczesnej ciazy wiele kobiet jeszcze imprezuje pijąc alkohol i paląc papierosy...nic dzidzi nie bedzie tylko teraz absolutnie zero używek.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 26 z 42