Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
niepewna20
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 11:49 am Temat postu: |
|
|
słuchajcie mam takie pytanie.. współżyłam z chłopakiem byliśmy zabezpieczeni, w trakcie tego zmieniliśmy pozycje i ja byłam na nim . Później powiedział mi,że jeszcze gdy kochaliśmy się przed zmianą pozycji on powstrzymał się przed wytryskiem ale trochę spermy się wydostało do prezerwatywy. i czy jeśli ja potem byłam na nim a sperma już była w prezerwatywie i kochaliśmy się dalej to ona mogła jakoś spłynąć mimio ,że gumka się nie zsunęła? były dni płodne stąd chciałabym prosić o radę czy powinnam w takiej sytuacji isc po tabletkę 72h? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
przyszłamamusia1
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 1:05 pm Temat postu: |
|
|
heJ
okres miałam dostać 12 a dostałam 16
i kiedy wypadną mi dni płodne ??
ola-slonko Gratulacje :*
Dodano po 36 sekundach:
12stego lutego oczywiscie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ola-slonko
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 1:33 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny byłąm dziś u lekarza i..... mam pierwsze zdjątko mojego maluszka.... widać małą kropeczkę.... powiększała się co jakiś czas a lekarz powiedział że to bije jego serduszko! Pierwsza reakcja łzy i wzruszenie... na maxa.... Tatuś się cieszy ale trochę zdezorientowany
Przepraszam że w tym temacie ale pisałam tu wcześniej i chciałam podzielić się z wami
Dodano po 1 minutach:
lekarz potwierdził to 5 tydzień |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 1:49 pm Temat postu: |
|
|
Przyszłamamusia1 z tym pytniem zapraszam do odpowiedniego tematu w dziale metody naturalne.
niepewna20 Jeśli prezerwatywa nie zsunęła się i nie pękła to nie ma potrzeby zażywania escapelle.
ola-slonko Gratulacje Zapraszamy do działu ciaża i poród Tam możesz się dzielić swoimi wrazeniami i obawami zwiazanymi z ciążą itp _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niepewna20
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 1:54 pm Temat postu: |
|
|
ale na czas zmiany pozycji członek jak by to ując trochę zmniejszył swoje rozmiary;p gumka się nie zsunęła ani nie pękła. czy napewno nie ma takiej możliwości, żeby ta ilość spermy,która się wydzieliła przed zmianą pozycji nie spłynęła? nie chcę być młodą mamą a to był czass bardzo blisko owulacji więc sie obawiam troszkę... myślisz ze napewno nie mam się czym martwić? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 8:13 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli prezerwatywa nie była luźna to niema szans. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Hanane
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 11:04 am Temat postu: Czesc.. |
|
|
Czesc dziewczyny...ja ostatni okres mialam w terminie ( od 12-15.02) jednak byl krotszy i mniej obfity niz zwykle. A teraz mam hustawki nastroju, caly czas mnie boli brzuch i mam zgage, troche mnie ´´swedza´´piersi ale nie mam na nich zadnych zylek, ani nie sa powiekszone... Myslicie, ze to moga byc objawy ciazy.. ( tak bym chciala, zeby tak bylo). Pozdr. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 1:10 pm Temat postu: |
|
|
Robiłaś test? To moga byc objawy ciazy, jesli byla sytuacja ktora mogla by stworzyć ryzyko ciazy. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Hanane
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 1:31 pm Temat postu: |
|
|
mala_mi dziekuje za odpowiedz. Wiesz, jeszcze nie robilam testu. Poza ´ stosunkiem przerwanym´nie zabezpieczamy sie w zaden inny sposob (o ile wogole mozna to nazwac zabezpieczaniem sie). Np w dni plodne -ostatnie- zdarzylo sie, ze sie kochalismy dwa razy pod rzad. Byc moze wiec istnieje jakies minimalne prawdopodobienstwo, ze jestem w ciazy. Z drugiej jednak strony stosunek przerwany to ´´metoda zabezpieczania sie´´ktora stosujemy juz prawie poltora roku .Sama nie wiem co mam o tym myslec. Nie wiem czy nie jest za wczesnie na test. Ah.. i jeszcze do tych moich objawow: mam zadziwiajaco duzo syfkow na buzi - wczesniej zdarzaja sie prawie tylko przed okresem. Pozdr. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 1:42 pm Temat postu: |
|
|
To jest bardziej metoda regulacji ilości poczęć niż antykoncepcyjna...
Test będzie wiarygodny jeśli wykonasz go 14-16dni po stosunku. Najlepiej wykonaj test z krwi w laboratorium. Koszt 30 zł a pewność 100% _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|