Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.25"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Kwi 09, 2010 10:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Testy zrobiłaś w odpowiednim czasie więc są wiarygodne. To,że zabolało Cię w dole brzucha nie oznacza ciąży. Czy lekarz nie powiedział Ci jak masz brać luteinę i do kiedy?Zazwyczaj jeśli bierzemy ją na podtrzymanie fazy progesteronowej to przez 10 dni i odstawiamy a w ciągu 4 następnych dni przychodzi okres. Jeśli chcemy wywołać okres to przyjmujemy luteinę przez 10 dni i w tym czasie powinna wystąpić miesiączka. Jeśli nie wystapi to czekamy dalej albo zwiększamy ilość luteiny lub można skorzystać z zastrzyku o końskiej dawce progesteronu.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
kamkaz85

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Kwi 09, 2010 10:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Owszem lekarz powiedzial mi że mam brać luteinę przez 10 dni po 3 tabletki pod język. Jutro jest własnie ten 10 dzień. Jeśli nie dostane przez następny tydzień to mam przyjść na usg. Jak wczesneij bralam luteinę to zawsze po 3 lub 4 dniach okres przychodził. teraz jest inaczej stąd ta moja niepewność
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Sob Kwi 10, 2010 3:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kamkaz85 napisał:
Okres powinnam dostać 16 marca. pierwszy test robiłam pod koniec marca, a ten drugi robiłam w niedziele i oby dwa z porannego moczu, więc wydaje mi się, ze czasowo raczej powinno byc ok

nie jesteś w ciąży, ponieważ test wykazałby już dawno Twoją ciążę Smile
Powrót do góry
anamrowka

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pon Kwi 12, 2010 1:55 pm    Temat postu: Czy moge być w ciąży? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Okres miałam od 25marca do 30marca.Kochałam się z moim narzeczonym 8 kwietnia bez zabezpieczenia.Doszedł we mnie(ale nie zostawił wszystkiego).Bardzo się boje że będę w ciąży!!!Ktoś mi odpowie na to pytanie czy jestem w ciąży czy nie???Proszę piszcie!!!
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Kwi 12, 2010 2:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anamrowka to że nie zostawił wszystkiego to żadne pocieszenie bo wystarczy tylko jeden plemnik by doszło do zapłodnienia. Wszystko zależy od tego czy miałaś dni płodne

Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Pon Kwi 12, 2010 5:12 pm    Temat postu: Re: Czy moge być w ciąży? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anamrowka napisał:
Okres miałam od 25marca do 30marca.Kochałam się z moim narzeczonym 8 kwietnia bez zabezpieczenia.Doszedł we mnie(ale nie zostawił wszystkiego).Bardzo się boje że będę w ciąży!!!Ktoś mi odpowie na to pytanie czy jestem w ciąży czy nie???Proszę piszcie!!!

anamrowka - w Twoim przypadku jest możliwe zajście w ciąże, jeśli tylko miałaś dni płodne Smile
dni płodne w prawidłowym cyklu 28 - dniowym zaczynają się już między 11 dniem cyklu, a 18 dniem cyklu i 4 dni po tym 18-stym dniu cyklu Smile
jeśli ma się krótkie cykle to dni płodne mogą już zacząc się od razu po miesiączce Razz
natomiast w dłuższych cyklach dni płodne są później, a wszystko to zależy od organizmu, każda z nas ma inny Very Happy
pamiętaj, że plemniki mogą przeżyc w organizmie kobiety, jeśli miała płodne do max. 7 dni ..

pozdrawiam Smile
Powrót do góry
sarenka112233

Wysłał podziekowań: 6

PostWysłany: Pon Kwi 12, 2010 8:53 pm    Temat postu: Możliwa ciąża? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!
Wiem, że temat ten był wielokrotnie powtarzany. Jednak przeczytałam wiele zamieszczonych tu postów i wiem, że wypowiadają się bardzo kompetentne i mądre osoby, więc będę wdzięczna jeśli ktoś zechce się wypowiedzieć w moim przypadku.

Otóż: ostatnia miesiączka 20 marca. Cykle nieregularne (ostatni 40 dni, poprzedni 30, wcześniej oscyluowało w okolicach 30 dni). Seks bez żadnego zabezpieczenia 1, 3, 4 i 11 kwietnia. Zastanawiam się, jakie są szanse na poczęcie. Wiem, że jeszcze sporo za wcześnie na test, ale ze względu na nieregularność okresu ciężko mi wydedukować, czy mogły to być dni płodne. Kiedy polecałybyście wykonać test?
Dziękuję serdecznie za odpowiedź.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Kwi 12, 2010 9:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No niestety nie mam dla CIebie sarenko112233 dobrych wieści (jesli nei chcesz byc poki co mamusia)... szanse na ciaze sa i to spore, biorac pod uwage ze byly to stosunki bez zabezpieczenia (jak rozumiem z finalem w srodku).

Najbezpieczniej i najwiarygodniej bedzie wykonac test 14 dni od ostatniego stosunku czyli 25 kwietnia. Wtedy bedzie juz wiarygodny. Najlepiej zrobić test z krwi BHCG - mozna go zrobic w lab. medycznym koszt ok 30 zl a daje 100% pewność.

Wysłał podziekowań: 6

PostWysłany: Pon Kwi 12, 2010 9:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestem gotowa na dzidziusia, ale już miałam taką sytuację, że za dużo o tym myślałam po seksie bez zabezpieczenia i oczywiście okazało się, że ciąży nie ma, więc stąd teraz zero emocji. Wiem też, że jednak to nie takie łatwe zajść w ciążę (po swoich doświadczeniach)... Dlatego poczekam spokojnie jeszcze te kilkanaście dni i zgodnie z sugestią wykonam test. Dziękuję, właśnie tego nie byłam pewna, kiedy robić! Smile

Jeszcze jedno małe pytanko: czy istnieje możliwość, żeby w ciągu tych dwóch tygodni do czasu gdy mogę wykonać test pojawiły się ewentualnie jakieś wczesne objawy, na które powinnam zwrócić uwagę? Rzecz jasna, jeśli jestem w ciąży.

Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam gorąco! Smile
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Kwi 12, 2010 9:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sarenka112233 na objawy jest za wczesnie one zwykle pojawiaja sie kolo 6-8 tygodnia.

Z objawami bywa roznie bo mozna sobie je wkrecic. Dlatego nie radzilabym sie nimi sugerowac, bo to moze psychika platac figle i sie odczuwa "objawy" po 2 tygodniach.... najlepiej zrobic test ciazowy za 2 tygodnie i bedzie juz wiadomo co i jak Smile
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 18 z 41