Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.25"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sarenka112233

Wysłał podziekowań: 6
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Kwi 12, 2010 9:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję, tak właśnie zrobię. Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Kwi 12, 2010 10:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sarenka112233 przy nieregularnych cyklach ciężko stwierdzić jakie to dni jednak "na oko" wcelowaliście w czas płodny więc szanse na dzidzie są duże.
Jeśli chodzi o objawy to występują troszkę później ale teraz to juz psychika może działaćWink. Test wykonaj najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki . Jeśli cykle są różne to przyjmij za termin miesiączki cykl najdłuższy. Nie ma sensu robić wcześniej bo można niepotrzebnie się rozczarować.

Ostatnio zmieniony przez tosia81 dnia Wto Kwi 13, 2010 9:15 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
sarenka112233

PostWysłany: Pon Kwi 12, 2010 11:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję. Zrobię test 25 kwietnia, wg powyższej sugestii. Może powinien już coś pokazać, jeśli jest co.

Na całe szczęście mam teraz bardzo dużo na głowie, więc staram się w ogóle nie myśleć o tym, żeby mi właśnie psychika nie zaczęła płatać figla.

Dziękuję i pozdrawiam!
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Sro Kwi 14, 2010 6:17 pm    Temat postu: Re: Możliwa ciąża? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sarenka112233 napisał:
Witam!
Wiem, że temat ten był wielokrotnie powtarzany. Jednak przeczytałam wiele zamieszczonych tu postów i wiem, że wypowiadają się bardzo kompetentne i mądre osoby, więc będę wdzięczna jeśli ktoś zechce się wypowiedzieć w moim przypadku.

Otóż: ostatnia miesiączka 20 marca. Cykle nieregularne (ostatni 40 dni, poprzedni 30, wcześniej oscyluowało w okolicach 30 dni). Seks bez żadnego zabezpieczenia 1, 3, 4 i 11 kwietnia. Zastanawiam się, jakie są szanse na poczęcie. Wiem, że jeszcze sporo za wcześnie na test, ale ze względu na nieregularność okresu ciężko mi wydedukować, czy mogły to być dni płodne. Kiedy polecałybyście wykonać test?
Dziękuję serdecznie za odpowiedź.

jest duża możliwośc, że jesteś w ciąży ..
tak jak moje poprzedniczki, które się wypowiadały sądzę, że test najbardziej wiarygodny będzie 14 dni po stosunku lub w dzień spodziewanej miesiączki Smile
tym razem może Ci się udac albo i ciąża może istniec .. Rolling Eyes
najlepiej wybierz się do gina lub wykonaj najbardziej wiarygodne badanie krwi Smile

pozdrowionka Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Kwi 14, 2010 11:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sarenka ja Ci polecam zakup testow owulacyjnych.
takie wyliczanie z internetowych kalkulatorow moze okazac sie mylne ,a testy?... wiarygodnosc maja duza wiec moze warto wydac kase i je zakupic?
tanie nie sa ,, bo ok. 80-100zł,ale za to owulke "namierza" na 100% Smile
zastanow sie Smile
na test apteczny musisz odczekac 16 dni od stosunku - wczesniej wynik bedzie nieprawidłowy.

Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Kwi 14, 2010 11:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope 80 -100? Z tego co mi wiadomo testy owulacyjne 10 szt to wydatek okolo 20 zl...

PostWysłany: Sro Kwi 14, 2010 11:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Właśnie rozważałam zakup testów owulacyjnych... Faktycznie przy moich nieregularnościach ciężko coś wydumać co do dni płodnych. Confused Ale to na przyszłość, bo teraz czekam jeszcze parę dni, żeby zrobić test (teraz oczywiście za wcześnie). Smile
Pytanko: test z krwi daje wynik nieco wcześniej? W moim przypadku kiedy mogłabym go zrobić?
Dziękuję Wam bardzo. Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Kwi 14, 2010 11:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mi... tak??? pierwsze słysze.. ja z tego co wiem to sa strasznie drogie..;/
nie wiem co to za test..chyba z allegro.badziewie jakies.
ost byłam w aptece i widziałam cene.. 75zł..
to ja nie wiem co sprzedaja za 20.. ;P
ja bym takiego nie kupiła.

Dodano po 2 minutach:

Sarenka wg mnie juz po 20 kwietnia mozesz wykonac bhcg.
dla pewnosci 24.wynik powineien byc prawidłowy.

Powrót do góry
sarenka112233

PostWysłany: Czw Kwi 15, 2010 12:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

OK, czekam więc... Kurczę, z dnia na dzień coraz trudniej. A jeszcze 10 dni.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Kwi 15, 2010 12:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope czy ja wiem.. siostra normalnie w aptece kupila za 20 zl i zaszla dzieki nim w ciaze... wiec chyba nie takie badziewie bo jestem ciotka slicznej kruszynki Very Happy
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 19 z 41