Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.25"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Kwi 15, 2010 10:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny ...testy owulacyjne kupowane na all... kosztują około 1-2zł za sztukę . W aptece około 30zł za 5 szt. No coż jeśli chodzi o skuteczność to ja byłabym raczej ostrożna. Testy owulacyjne wychwytują obecność piku LH. Jeśli macie problemy z hormonami a w szczególności wysokim LH to nie ma sensu robić tych testów. Poza tym trzeba bardzo dokładnie wykonywać dlatego,że tam ma duże znaczenie odcień paska testowego. No cóż ja zrobiłam chyba setki tych testów i zawsze pozytywne a owulacji nie było . Dlatego takie testy sprawdzają się tylko u zdrowych kobiet tzn bez zaburzeń hormonalnych. No ale nic nie szkodzi spróbować a można sobie pomóc.

Beta może być zrobiona wcześniej niż test z moczu ale tak około 5 dni przed miesiączką.
----------------------
Dziewczyny chciałabym coś sprostować. Piszecie ,że najlepiej zrobić test 14 dni po stosunku. To nie jest tak, niestety. Żaden test nie wykaże Wam ciąży 14 dni po współżyciu jeśli odbyło się ono np. na poczatku cyklu. Przecież jajeczko musi się zagnieździć itd. Mówiąc test należy zrobić 14 dni po mamy na myśli po domniemanej owulce. 14 dni to 14 dni fazy lutealnej poowulacyjnej i wtedy test wykrywa już ciąże. Jeśli cykl trwa 30 dni to owulka teoretycznie przypada na 15 dzień ( w wielkim uproszczeniu) kochając się np dnia 8 dc i dodając 14 dni będzie dopiero 22dc. Czyli dopiero 7 dni fazy lutealnej...nie ma szans żeby test to wykrył no chyba że beta hcg. Pamietajcie ,że musi być liczenie od owulacji ( domniemanej ) albo od środka cyklu. Hormon ciążowy wydziela się w momencie zagnieżdzenia czyli tak koło 7-9 dnia fazy lutealnej dopiero

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
sarenka112233

Wysłał podziekowań: 6
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Kwi 15, 2010 12:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 dzięki za wyjaśnienie. Można się pogubić, zwłaszcza, gdy te nerwy, a na biologii nie było się zbyt aktywnym... Wink Nie pozostaje nic poza cierpliwością. Dzięki wielkie wszystkim za bardzo pomocne odpowiedzi! Smile
Powrót do góry
maja20

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Czw Kwi 15, 2010 1:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie nigdy nie dokucząło mi swędzenie pochwy..od paru dni mam ciągle uczucie swedzenia dosc intensywnego. mam pytanie zatem czy taki swedzenie moze byc objawem ciązy.ostatni raz kochałam się prawie 10 dni temu starałam sie sie zabezpieczać choc raz wspołżyałm bez ale nie było finishu w srodku mnie.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Kwi 15, 2010 1:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

maja ciazy raczej nie chyba ze doszlo do wytrysku w srodku i mialas dni płodne.
ja bym stawiała na infekcje pochwy. i nie ma co czekac tylko dzwon do ginekologa i umawiaj sie na wizyte. prawdopodobnie złapałas jakiegos grzyba..;/
i narazie wstrzymaj sie z sexem bo zarazisz partnera.

Powrót do góry
lena1972

Wysłał podziekowań: 3

PostWysłany: Czw Kwi 15, 2010 4:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

współrzyłam bez zabezpieczenia ale wytrysk był na zewnątrz.okres dostałam 2 dni wcześniej i był skąpy trwał zaledwie 3 dni od jakiegoś czasu mam mdłości i jestem ospała.przed okresem bardzo miałam wrażliwe sutki na dotyk i bolały mnie piersi.skończył sie okres i zaczął sie bol w podbrzuszu.okres był skąpy a zawsze miałam obfite ze skrzepami .ten był jasny i tak jakby zawierał jakiś śluz.czy moge byc w ciąży .test w czasie krwawienia wyszedł negatywny robiłam go w ciągu dnia.czy jest możliwe że to ciąza
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Kwi 15, 2010 5:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lena1972 zrob test, krotki "okres" a wlasciwie plamieniemoze swiadczyc o ciazy. Byc moze test zrobilas za wczesnie, Zrob test z krwi. Testy z moczu lubia sie mylic

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Czw Kwi 15, 2010 6:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

maja20 - swędzenie pochwy nie świadczy o ciąży, ale może oznaczac dośc poważną infekcję krocza lub dróg rodnych kobiety Confused
należy zatem wybrac się do gina, a w trakcie czekania na wizytę podmywac sobie pochwę letnim rumiankiem - pomaga Smile
no, i nie współżyj z partnerem, bo chyba nie chcesz go zarazic Smile ?
pozdrawiam Mr. Green

lena1972 - oj, istenieje możliwośc ciąży, co prawda mała, ale przed wytryskiem niekiedy w śluzie mężczyzny może byc niewielka ilośc plemników .. Laughing
a były to dni płodne czy niepłodne ?
skąpe krwawienia sugerujące okres mogą byc objawem ciąży, czasem skąpe okresy mogą pojawic się na wiosne, takie przesilenie wiosenne Smile

pozdrawiam Mr. Green
lena1972

Wysłał podziekowań: 3

PostWysłany: Czw Kwi 15, 2010 7:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje za odpowiedzi.martwi mnie tylko ból w podbrzószu.czytałam że niemożna zajść w ciąże bez wytrysku czy to faktycznie prawda?czuje tak jakoś mokro no i boli mnie pod brzuchem. Sad
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Kwi 15, 2010 7:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lena1972

DOkladnie tak nie mozna zajsc bez wytrysku. Aczkolwiek w przypadku stosunku przerywanego, jesli partner wychodzi tuz przed wytryskiem plemniki moga przedostac sie do pochwy i ciaza gotowa, poniewaz istnieje cos takiego jak kropelkowanie czyli wydalenie pewnej ilosci plemnikow tuz przed samym wytryskiem. I ta mala porcja plemnikow wraz z preejakulatem moze dostac sie do pochwy. I czesto tak jest ze partnerowi sie wydaje ze zdazyl wyjsc a tu pozytywny test... bazujac na metodzie stosunku przerywanym trzeba sie z tym liczyc, a niestety malo kto ma tego swiadomosc. Stosunek przerywany w zasadzie jest tym samym co stosunek bez zabezpieczenia.

Wysłał podziekowań: 6

PostWysłany: Czw Kwi 15, 2010 7:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, mam pytanie. Absolutnie nie chciałabym domniemywać czegokolwiek, ale czegoś takiego jeszcze nie miałam. Wczoraj i dziś dosłownie zwala mnie z nóg. Nudności, bóle w podbrzuszu, zgaga, zawroty głowy, olbrzymie zmęczenie. Często sikam. Wczoraj spałam 10 h w nocy + 4 w ciągu dnia, a byłam tak zmęczona, jak nigdy!... Question Nic takiego nie jadłam, żeby to było zatrucie. Ale na logikę to za wcześnie na jakiekolwiek wczesne objawy ciąży. Confused Czyżby po prostu przesilenie wiosenne?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 20 z 41