Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.25"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ewelina181991

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 7:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak współżyłam.. ale zawsze z zabezpieczeniem .. chłopaka mam od dwoch miesiecy. . . eh juz sama niewiem co o tym myśleć.

Dodano po 2 minutach:

testu nie zrobiłam i nie byłam u lekarza bo tak jak napisałam na poaczatku mysle,ze to tez moze byc przez hormony czy stres te zaburzenia .
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 9:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ewelina181991jeśli było zabezpieczenie to ciąży być nie powinno. Raczej hormony szwankują. Dla świętego spokoju i pewności zrób test ciążowy a następnie idz do ginekologa bo takie zaburzenia nie są normalne

Powrót do góry
AlEkSaNdRa8614

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 11:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi napisał:
Powiem tak z doswiadczenia wiem ze na wiekszosci forow cos ktos slyszal i potem powiela... bo kolezanka mowila ze miala okres a zaszla w ciaze i potem to juz dzial poczta pantoflowa. I sie roznosi bzdura. Ktora juz sie tak zakorzenila w internecie ze trudno ja bedzie wyplenic.

Jednak wierz mi (i Tosi i kazda pani moderator CI to powie) idzie to 100% odroznic. Ba nawet osobiscie znam kobiety ktore mialy takie plamienia, i odrazu wiedzialy ze jes cos nie tak bo to nie jest normalna "miesiaczka".

wiesz powiem Ci że niekoniecznie to musi byc tak... bo moja dobra znajoma do 4 miesiąca miała okres... i nie wiedziała że jest w ciąży... inne koleżanki też... a ja jak np. używam tamponów to ciężko jest odróżnic czy tyle samo się wydziela co zwykle czy mniej... wiec nie są to
do końca bzdury powielane. Teraz też miałam okres, i nie wiem czy był właśnie normalny czy nie... a mam też jakieś mini objawy ciążowe... tylko że ja to bym chciała...
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Maj 07, 2010 10:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

AlEkSaNdRa8614 Twoja znajoma czy inne koleżanki nie miały OKRESU.Proszę nie używajcie tego określenia. W ciąży nie ma się okresu a jeśli już pojawia się jakieś krwawienie to nie ma nic wspólnego z miesiączką.
Jeśli używasz tamponów to przecież je zmieniasz prawda? Można zauważyć częstotliwość zmian itd. Plamienie czy krwawienie w ciązy jest skąpe i zazwyczaj nie potrzebny byłby drugi tampon czy podpaska . Rozumiesz? To takie wydzielanie się krwi ale w ilości bardzo minimalnej. Jeśli jednak jest tej krwi dużo a jest ciąża może to oznaczać poronienie, ciąże biochemiczną czy chociażby krwiaka.

Powrót do góry
asiutek8

PostWysłany: Pią Maj 07, 2010 4:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

okres spoznia mi sie 9 dni. zrobilam 5 testow ciazowych(wynik negatywny), czy wszystkie mogly sie mylic ??
Powrót do góry
ewelina181991

PostWysłany: Pią Maj 07, 2010 8:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

uuuf. naszczęście dzisiaj już okres dostałam ehh . a tyle strachu sie najadłam... Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Maj 07, 2010 9:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

asiutek8 napisał:
okres spoznia mi sie 9 dni. zrobilam 5 testow ciazowych(wynik negatywny), czy wszystkie mogly sie mylic ??

jesli zrobilas je po odpowiednim czasie to sa prawidłowe. jesli za wczesnie to wynik moze byc błedny. najlepiej robic w dniu spodziewanego @,albo po 16 dniach od stosunku.

Powrót do góry
asiutek8

PostWysłany: Sob Maj 08, 2010 1:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

testy zrobilam ok 4 dni po dniu spodziewanej miesiaczki..
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Maj 08, 2010 1:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to ciązy nie ma Wink

Powrót do góry
alfisti

PostWysłany: Sob Maj 08, 2010 2:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ! też wiąże się z takim problemem Sad

Z moja dziewczyna jeszcze nie robiliśmy nigdy defloracji, ona jest dziewica. Dnia 25 Kwietnia uprawialiśmy petting, z tym ze doszło do wytrysku, ale nie mogło być żadnego kontaktu z pochwą czy też z jej okolicami ( Dziewczyna mnie doprowadziła do szczytowania ale wszystko znalazło się na moim brzuchu). Następnie poszedłem umyć sobie ręce ( niestety chyba nie użyłem mydła ) i brzuch. Wróciłem do niej, i jeszcze przez chwile pieściłem jej łechtaczkę ( wydaje mi się mimo wszystko że nie wszedłem głębiej palcem ), no i dzisiaj jest już 8 maja a ona ostatnia miesiączkę miała 26 Marca ( ma nieregularne cykle, ale prawidłowo powinna ją dostać około 24,25 kwietnia, także już troszkę się spóźniał! Dziś minęło 2 tygodnie od tego faktu! Czy mogłem przenieść jeszcze jakieś plemniki na ręce jeśli była umyta tylko czystą wodą ?

Przy probie rozmowy z dziewczyną, ona twierdzi, że nie może być w ciąży, bo w ogóle do siebie takiej myśli nie dopuszcza!.Niestety żaden test ciążowy nie był jeszcze zrobiony! Wydaje mi się też że ma objawy ciąży, bo strasznie się jej spać chciało ( nie wiem może to ta pogoda bo cały tydzień prawie lalo), no i jakoś się chyba tak dziwnie czuje. Proponowałem jej żeby sobie mimo wszystko ten test zrobiła, ale normalnie chyba boje się najbardziej w życiu zobaczyć jaki byłby wynik !Sad

Oboje studiujemy i mamy po 22 lata. Kocham ją, ale jeśli się okaże najgorsze, to najpewniej będę musiał rzucić studia i iść do jakiejś roboty żeby już teraz zacząć zarabiać pieniądze! Nie wiem, potem może ślub ?

Mimo iż po wytrysku powiedziałem jej, że na dzisiaj koniec to nie wiem dlaczego nie poszedłem spać tylko trochę jeszcze próbowałem ją pieścić! Proszę doradźcie coś bo dostanę załamania nerwowego, w dodatku jeszcze stres na studiach, mam bardzo ważne kolokwium w poniedziałek, ale nie dam rady się na nie uczyć, bo ciągle myślę co to będzie! Cały czas tylko przeglądamy strony w internecie o tej tematyce, no i zrobił mi się już nie powiem że mały, tylko wielki mętlik w głowie!Sad( POMOCY! WESPRZYJCIE MNIE NA DUCHU!!!! Sad(((( BO JUŻ TRACĘ NADZIEJE !!! Sad(((((((
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 31 z 41