Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 2:47 pm Temat postu: |
|
|
To może przyłóż się do nauki biologii...A konkretnie działu rozmnażania...
I od czasu do czasu posłuchaj swojej Dziewczyny...Zwłaszcza, jeśli jest doinformowana:)
Nie ma szans na ciążę. Umyłeś ręce, wytarłeś je w ręcznik...Plemniki nie mają zdolności do reinkarnacji...
Skoro nie jesteś gotowy na jakikolwiek seks to go po prostu nie uprawiaj. Jesteś dorosłym mężczyzną... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
JustMee
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 10:53 pm Temat postu: |
|
|
ja mam takie pytanie. Moja dziewczyna ma dzis 25 dzien cyklu(plus minus jeden dzien). Kochamy sie dosyc czesto. Ona stosuje Nuvaring, taki hormonalny srodek antykoncepcyjny(zageszcze sluz, uniemozliwia przedostanie sie plemnikow, b. skuteczne niz tabletki itd. Pani Ginekolog powiedziala ze mozna sie kochac bez dodatkowych zabezpieczen wiec..tak robimy, choc poczatkowo wolałem miec gumke, ale miesiac temu dostala okres normalnie (14 marca), wiec mowie-ok..koncze w niej czasem) Jak mowilem teraz jest 25 dzien cyklu, od 3 dni ma PMS, a dzisiaj sie troche przestraszylem bo dostala ok 21 mega nudnosci, az poszla do toalety, nie zwymiotowała ale miała odruchy wymiotne... czy to jeden z objawow pms?? (mowi ze czasem tak ma, ze jej po prostu bywa niedobrze..) A pms ma na 100% bo chodzi poddenerwowana, zmiany nastroju itd itp piersi lekko nabrzmiale...i teraz troche sie przestraszylem. Co do mokrosci, nie jest tak mokra jak w srodku cyklu, jest..wilgotna, o moze tak, i dluzej sie robi wilgotna nie tak od razu..kwasna itd...sam nie wiem juz;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 11:29 pm Temat postu: |
|
|
Zacznijmy od tego - w trakcie stosowania antykoncepcji hormonalnej nie ma cyklu, wiec nie ma mowy o PMS.
To mogą być skutki uboczne po prostu. Jak to nie minie po 3 krążku proponuję udać się do lekarza po zmianę środka na plastry lub tabletki. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
JustMee
|
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 11:43 pm Temat postu: |
|
|
aha.... dzieki za tak szybka odp:)) no to nie wiem czemu ma takie cos... ona ma problemy natury gastrycznej(tak to sie chyba pisze) ma przepuklinę dosc specyficzna i refluks wiec moze to to... poza tym pani ginekolog powiedziala ze stosujac to jest ciagle nieplodna.. no a poza tym ost. okres miala normalnie, teraz 25 dzien, wszystko normalnie przebiegalo. moze po prostu przesadzam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 12:20 am Temat postu: |
|
|
Nie okres tylko krwawienie z odstawienia. Jest niepłodna,ponieważ zatrzymany zostaje cykl. Nie ma cyklu, nie ma owulacji, nie można zajść w ciążę.
Przesadzasz _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
JustMee
|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 12:32 am Temat postu: |
|
|
fakt..jedno wynika z drugiego. Racja, krwawienie z powodu odstawienia, my mistake;).ahh jakie to logiczne jak to piszesz:) dzieki za odpowiedz. Pewnie jestem juz xxx osoba ktora to mowi, ale podnioslas mnie na duchu:)) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
AlEkSaNdRa8614
|
Wysłany: Pon Maj 10, 2010 11:36 pm Temat postu: |
|
|
no to jeśli już tyle czasu nie ma okresu to niech lepiej zrobi ten test... bedziecie mieli oboje pewnosc... ale podejrzewam ze raczej wyjdzie negatywny... a jak się podejrzewa że może byc się w ciązy to wtedy wszystko jest jej objawem... wiem po sobie... z tym że ja to bym chciała byc... wiec jesli sie boicie to zrobcie ten test i wtedy bedziecie myslec co dalej jesli pojawia sie te dwie kreski... a tak wprowadzacie sobie sami stresowa sytuacje, ktora poteguje te wszystkie objawy ciazy... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olka42351
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 11, 2010 12:57 pm Temat postu: nie mam miesiączki... |
|
|
kochałam sie z chłopakiem i ostatnio ciągle bez zabezpieczenia... do tej pory nie było żadnych obaw, ale w tym miesiacu jeszcze nie dostałam okresu, bola mnie piersi są nabrzmiałe a czasem po bolewa mnie w dole brzucha. Czasem lewy jajnik ale bardziej prawy... a do ginekologa mam dopiero na 21... robiłam test ale wyszło że nie jestem tylko że moim zdaniem te testy nie daja pewności... czekam na jakąś odpowiedż dziewczyny...
---Pisz w odpowiednich tematach---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Maj 11, 2010 1:15 pm Temat postu: |
|
|
olka42351 skoro sadzisz ze nie daja pewnosci to po co je robisz? tylko wydajesz niepotrzebnie kase.
juz o niebo lepsze jest zrobienie testu krwi bhcg.fakt ze kosztuje ok 30zł ale wynik jest pewny w 100%. i nie kupisz go w aptece. wykonuja Ci go w labolatorium.
co do Twojej sytuacji: jesli wspołzyjecie bez zabezp. to liczcie sie z tym ze ktoregos miesiaca nie dostaniesz okresu..
takie sa skutki uprawiania sexu,chyba ze oboje uwazacie,szczegolnie podczas dni płodnych.
Twoje objawy moga rowniez swiadczyc o zblizajacym sie okresie a nie o ciazy.
jesli od stosunku minelo minimum 16dni to wynik powinien byc prawidlowy. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Maj 11, 2010 1:28 pm Temat postu: |
|
|
olka42351 jeśli współżyjesz bez zabezpieczenia to logiczne że ciąża jest możliwa . Objawy o których piszesz sugerować mogą ciąże jak i zbliżającą się miesiączkę.
Testy bardzo rzadko się mylą i tylko w kilku p[przypadkach nie wychwytują hormonu ciążowego
- jest za wcześnie
- wadliwy test
- żle wykonany test _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|