Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.25"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sanderus

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Maj 13, 2010 9:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie chodzi o mój problem tylko osoby wyżej Very Happy tylko po prostu dalej część ludzi ma problem z odróżnieniem okresu od plamienia, ale bądz co bądz o ile się nie myle to plamienie nie jest ciekawym sygnałem ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Maj 13, 2010 9:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sanderus plamienie moze oznaczac ciaze badz inne schorzenia. Kazde krwawienie nie bedace miesiaczka nalezy sprawdzic. Koniec kropka.Jesli dziewczyna miala normalnie obfity okres nie ma mowy o ciazy. I da sie to odroznic, a mowiac o miesiaczce w ciazy to jest to zwykla bujda bo czegos takiego nie ma jak juz to moze byc plamienie.

dla przypomnienia definicja miesiaczki:

" Miesiączka (menstruacja, okres ) to kilkudniowe comiesięczne krwawienie z dróg rodnych spowodowane złuszczaniem się i wydalaniem przez pochwę fragmentów błony śluzowej jamy trzonu macicy, w której [b]nie zagnieździło się zapłodnione jajo płodowe. [b]

PostWysłany: Czw Maj 13, 2010 10:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No moja ma dosyć obfity okres taki jak zawsze więc ja się nie przejmuje ale tutaj widze że pare osób napisało że ma plamienia..
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Maj 13, 2010 10:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli kobieta obserwuję siebie to wie kiedy jest coś nie tak. Nie da się tego nie zauważyć.

Powrót do góry
dorcia2120

PostWysłany: Sob Maj 15, 2010 4:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej mama mały problem .... w tym miesiącu nie dostałam okresu .... znaczy sie spużnia juz 6 dzień . nie ma nawet po nim sladu .... poprzedni okres był dziwny i słaby . jakis czas temu miałam mdłosci i zawroty głowy ..... ostatnio nasilil mi sie apetyt i szybko sie mecze... zastanawia mnie czy to ciąża czy nerwy ... pomocy
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Maj 15, 2010 4:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dorcia2120

Jeśli współżyłaś bez zabezpieczenia to nic dziwnego ze spóźnia ci się okres.

Masz typowe objawy ciazy:
- plamienie (nazywasz go slabym okresem)
- mdlosci
- zawroty glowy

Zrob test bedziesz miala pewnosc, ale jesli wspolzylas bez zabezpieczenia to sie nie zdziwie jak faktycznie bedziesz w ciazy...

PostWysłany: Sob Maj 15, 2010 8:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej . mam mały problem ... chyba . mam regolarne misiaczki . w tym miesiacu spózna mi sie juz ... jakiśczas temu wystepowały u mnie mdłości i zawroty głowy ... ostatnio zaczeły tez boleć mnie piersi . mam wzmożony apety i cheć na dziwne jedzenie .. chłopak mówi mi ze zrobiłam sie humorzasta i marydna ... czy to jest to co ja myśle czy to może być ciąża??

Dodano po 1 minutach:

sprawa w tym ze sie zabezpieczaliśmy ....
Powrót do góry
AsiaF

PostWysłany: Sob Maj 15, 2010 8:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Odp powyżej Smile

Zrob test bedziesz miala pewność Smile
Powrót do góry
dorcia2120

PostWysłany: Sob Maj 15, 2010 8:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

i bedzie trzeba tak zrobic ... ale moze jeszcze troche poczekam ... mam stracha ...
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Maj 15, 2010 9:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dorcia2120 nie ma na co czekac bo jesli jestes faktycznie w ciazy musisz zaczac lykac kwas foliowy, zaczac dbac o siebie i o dziecko Exclamation

Trzeba byc odpowiedzialnym za zwoje czyny, idac do lozka przeciez nalezy sie liczyc z tym ze mozna zajsc w ciaze Confused a nie potem miec stracha... Confused

Dodano po 1 minutach:

A w jakis pososb sie zabezpieczaliście? Stosunek przerywany?

A moze tabletki + jadlas antybiotyki i nie zastosowalas innego zabezpieczenia?:>

Pamietaj ze NIGDY nie ma 100% zabezpieczenia przed ciaza...

Dodano po 16 sekundach:

Sory jest - brak seksu i pettingu
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 34 z 41