Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kawa_inka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 10:58 pm Temat postu: czy mogłam zajść w ciążę? |
|
|
cześć mam pytanie. Sprawdzam różne fora szukając odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie i od różnorodności odpowiedzi mam już mętlik w głowie. Z góry przepraszam za zbytnią szczegółowość, ale to właśnie o nią tutaj chodzi.. Mianowicie -pieściłam się wczoraj z moim chłopakiem, on nie miał wytrysku był w majtkach -ja nie, siedziałam na nim okrakiem i poruszaliśmy się tak jakbyśmy uprawiali seks. On miał wilgotne majtki bo trochę tego "płynu" mu wyciekło. Starałam się nie dotykać tej mokrej plamy, ale nie jestem pewna jak mi to wyszło. Dodam że jestem dziewicą (obawiam się jeszcze pełnego stosunku dlatego wybraliśmy taki rodzaj bliskości). 7 dni wcześniej miałam okres więc wynikało by że mam teraz dni płodne. Boję się, że przez głupotę i zwykłego pecha mogłam wpaść. Pomóżcie proszę. (może zaśmiecam forum bo już to gdzieś wkleiłam, ale nie umie znaleźć, a bardzo zależy mi na szybkiej odpowiedzi) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kawa_inka
|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 11:04 pm Temat postu: |
|
|
dziękuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 7:57 am Temat postu: |
|
|
Zawiedziona24, ja na Twoim miejscu zrobiłabym jeszcze jeden teścik za parę dni, przed pójściem na badanie krwi-tak z ciekawości... mala_mi, ja się złoszczę sama na siebie, bo-choćbym nie wiem ile sama sobie obiecywała:"Nie będę sobie już wkręcać!", to i tak tuż przed @ przychodzą takie myśli i nadzieje, które ciągle w głowie mi krążą. A potem przychodzi @, a ja siedzę naburmuszona. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
masienka
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 12:44 pm Temat postu: |
|
|
Czesc to znowu ja marlena heh tak jak sie pytalam wczesniej czy po dwoch tygodniach mozna zajsc w ciazy dostalam odpowiedz heh ale mam jeszcze takie male pytanko poniewaz bylam u lekarza i prawdopodbnie jestem w 5 tygodniu ciazy ale lekarz nie zrobil mi usg czy jest taka miozliwosc ze kakbym poszla oddzielnie na usg to oni mi zorbia i wykaze mi sie cos czy jestem w ciazy??? odpiszcie prosze
Dodano po 6 minutach:
jkak tak czasami czytam to smiac mi sie chce po 1 moja mam miala tak i nie jedna z moich kolezanek mialy tak ze normlanie mialy okres przez caly czas i co moja mam urodzila mnie moja kolezanka tez urodzila corke moja siostra tez....Ja wiem ze przz oral; nie zajdziesz ale bez przesady so ropzne objawy ciazy a z reszta nwet dziewice zachodza w ciaze a nie uprawialy seksu ani nic z r=tych rzeczy
Dodano po 9 minutach:
a wlasnie problem jest w tym ze ja nie mieszkam w polsce mieszkam w lodnynie i niewiem czy tutaj sa takie testy ale dzisiaj ide na usg z chlopakiem i sie dowiem juz na 100% bo mam takie objawy jakby wskazywalo ze jestem a drugi problem w tym ze on sie nigdy nie zabezopieczal wiec chocby nawet chlopacy maja ten plyn w sobie ktore moga zawierac sperme. Rozmawialam z kolegi mama i ona powiedziala ze wygladam jakbym byla w 5 tygodniu ciazy...Pozdrowienia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 1:18 pm Temat postu: |
|
|
masienka
masienka napisał: | bylam u lekarza i prawdopodbnie jestem w 5 tygodniu ciazy ale lekarz nie zrobil mi usg czy jest taka miozliwosc ze kakbym poszla oddzielnie na usg to oni mi zorbia i wykaze mi sie cos czy jestem w ciazy??? |
Nie rozumiem....byłaś u lekarza i prawdopodobnie jesteś w ciąży? JAkto prawdopodobnie?? Co to za lekarz? Nie zrobił nawet usg- zgroza!
Jeśli pójdziesz na usg to zrobią i na obrazie z usg bedzie widać pęcherzyk ciążowy.
masienka napisał: | jkak tak czasami czytam to smiac mi sie chce po 1 moja mam miala tak i nie jedna z moich kolezanek mialy tak ze normlanie mialy okres przez caly czas i co moja mam urodzila mnie moja kolezanka tez urodzila corke moja siostra tez....Ja wiem ze przz oral; nie zajdziesz ale bez przesady so ropzne objawy ciazy a z reszta nwet dziewice zachodza w ciaze a nie uprawialy seksu ani nic z r=tych rzeczy |
Oj jak tak czytasz to mi się znowu śmiać chce bo nie wiesz co to jest okres WAłkujemy to ciągle już tyle czasu. Okres to wydalenie niezpłodnionej komórki jajowej czyli jak możesz być w ciąży jak organizm wydali komórkę jajową?? To tak na chłopski rozum. Poczytaj dokładnie. Krwawienie w ciąży to nie OKRES> Ile razy można to powtarzać?
Co do zajścia w ciąże przez oral - to chyba logiczne ,że nie moża. Ale zawsze są jakieś dziwne przypadki dlatego trzeba się zabezpieczać.
masienka napisał: | a wlasnie problem jest w tym ze ja nie mieszkam w polsce mieszkam w lodnynie i niewiem czy tutaj sa takie testy |
Są testy
masienka napisał: | Rozmawialam z kolegi mama i ona powiedziala ze wygladam jakbym byla w 5 tygodniu ciazy...Pozdrowienia |
Wybacz ale mnie rozśmieszyłaś tym tekstem _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
SrV
|
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 3:17 pm Temat postu: |
|
|
witam mam taki problem, kochalem sie z dziewczyna w dni plodne, 14 stycznia z prezerwatywa. dostala okre, lecz twierdzila ze troche krotki, za miesiac dostala kolejny okres jednak chyba bez pms. Teraz okres spoznia sie jej 2 dni, czy jest mozliwe, ze jest w ciazy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
masienka
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 3:28 pm Temat postu: |
|
|
ej o co ci chodzi poprostu sie zapytalam a uwierz mi ze nie ciebie. s uwierz mi ze w londynie nie jest tak latwo isc do ginekologa i powiedziec zrob mi usg jak bys chciala wiedziec a tak poza tym mama mojego kolegi jest w wciazy. Wez wogole jak taka cwana jestes to niewiem zaloz swoje forum bo ja wiem co to jest okres bo go mam od paru lat i nie rob z siebie takiej doroslej bo jak czytam twoje posty to po kazdym jedziesz moze pojdz na doktora!!!!!!!
Dodano po 3 minutach:
i to pytanie ktore zadalam nie bylo do ciebie akurat bo ty dajesz takie odpowiedzi --------licz się ze słowami---- ze to porazka!!;/
---- No cóż komentować mi się nie chce tego co piszesz. Ale ostrzegam za tego typu odzywki, wulgaryzmy i wprowadzenie nerwowej sytuacji dostaniesz kolejnym razem ostrzeżenie. To nie miejsce na docinki. Jeśli coś Ci się nie podoba to pisz na priva. ---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 4:14 pm Temat postu: |
|
|
masienka, ja nie rozumiem, dlaczego jesteś od razu taka cięta na tosię81, przecież ona udziela ZAWSZE naprawdę KONKRETNYCH odpowiedzi, nie bawi się w przypuszczenia, bo ma za sobą już wiele doświadczeń i z ciążą i z lekarzami i na tym właśnie bazuje udzielając komuś odpowiedzi, A NIE JEST ZŁOŚLIWA. Wybacz, ale Twoje stwierdzenia odnośnie bycia w ciąży i mnie wydają się trochę zabawne, np."mama kolegi powiedziała, jakbym była w 5 tygodniu ciąży". Przecież nie można ot tak-"na oko" określić, czy ktoś jest, czy nie jest w ciąży! Żadna z nas tutaj na forum również nie da Ci ostatecznej odpowiedzi na to pytanie. Kup test ciążowy, zrób go, umów się na wizytę u PORZĄDNEGO lekarza, nie takiego, który Ci powie, że PRAWDOPODOBNIE, ale NA PEWNO jesteś (bądź nie) w ciąży i wszystko będzie jasne! Nerwy NIEPOTRZEBNE!
SrV, Twoja dziewczyna raczej nie jest w ciąży, skoro ma okres, a okresy u kobiet raz są dłuższe-raz krótsze, raz się wściekamy (pms)-innym razem nie czujemy zdenerwowania, nie ma w tym niczego dziwnego, ale jeśli chcecie mieć pewność-ustalcie wizytę u lekarza. Po TAKIM czasie -w razie ciąży-już na pewno będzie ją widać na usg!
Ja mam pytanko do obecnych mam, które miały jakieś plamienia w czasie spodziewanej @ będąc już w ciąży-jak te plamienia wyglądały? Jasne, czy ciemne (brunatne)? Ile dni? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 8:17 pm Temat postu: |
|
|
masienka
po pierwsze - spasuj!
Tosia Cię nie obraziła- Ty ją natomiast tak.
jak to w Anglii nie ma testów? no proszę Cię- nie rozśmieszaj mnie. fakt- nie pisze na nich PO POLSKU test ciążowy, ale takowe testy są.
masienka napisał: | i nie rob z siebie takiej doroslej bo jak czytam twoje posty to po kazdym jedziesz moze pojdz na doktora!!!!!!!
|
czy przeczytałaś regulamin?
wyraźnie w nim pisze, że forum NIE UDZIELA porad lekarskich. jeśli by to robiło- łamie prawo.
wyjaśniamy wątpliwości. piszemy jak to wygląda z naszego punktu widzenia ale NIGDY nie zastąpimy wizyty u lekarza.
masienka napisał: | Rozmawialam z kolegi mama i ona powiedziala ze wygladam jakbym byla w 5 tygodniu ciazy.. |
wiesz... ja też często słyszałam takie teksty. ale jak dotąd nigdy się nie sprawdziły.
masienka napisał: | wiec chocby nawet chlopacy maja ten plyn w sobie ktore moga zawierac sperme. |
kurde... a ja myślałam że mają w sobie płyn hamulcowy..
SrV
czy jesteś pewien że prezerwatywa nie pękła, nie zsunęła się?
owszem- może być w ciąży aczkolwiek nie musi:) pamiętaj, że organizm to nie mechanizm który działa bez zarzutu. opóźnienia się zdarzają i nie są wywołane wyłącznie ciążą
jeśli macie jakieś wątpliwości to niech dziewczyna zrobi test ciążowy- albo apteczny, albo z krwi tzw BTHCG |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|