Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.25"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 1:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Heh, Poziomka916, ja akurat też mam jakieś dziwne plamienie od 3 dni, temp. 37,2 st., zawroty głowy, ból piersi, lekki ból (raz ból-raz kłucie) w podbrzuszu, więcej, niż zwykle małych krosteczek na twarzy i mnie mdli Sad To wszystko mogą-lecz NIE MUSZĄ być pierwsze objawy ciąży. Życzę Ci gorąco dwóch porządnych kresek, natomiast jeśli o mnie chodzi-raczej wątpię... Crying or Very sad Mój organizm płatał już mi różne figle i tym razem raczej tak jest Neutral
Dziewczyny, nie piszmy już takich przykrych postów, jesteśmy tu po to, żeby sobie choć troszkę pomóc wiedzą, jaką każda z nas posiada, a nie obrażać się wzajemnie. Wink masienka, pytaj konkretnie, jeśli czegoś nie wiesz, pisz, jeśli wiesz coś na pewno, nie złość się na nas, jeśli czasem napiszemy inaczej, niż Ty przypuszczasz, czy wydaje Ci się. A tak w ogóle to zrobiłaś już teścik??? Wink Pytam, bo naprawdę cieszy mnie baaaaaaardzo każda przeczytana wiadomość o "dwóch kreskach"!

Ostatnio zmieniony przez Łobuz dnia Sro Mar 31, 2010 2:36 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
SrV

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 2:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam, a czy w 10 tyg ciazy pojawily by sie juz jakies objawy?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 2:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

SrV ja pierwsze objawy miałam w 9 tygodniu ciaży ale jest naprawdę różnie. Jedne kobiety maja wcześniej inne później a jeszcze inne w ogóle nie mają typowych objawów ciążowych

Powrót do góry
SrV

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 3:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje;* dziewczyna dostala 10 min temu okresu Smile normalnego jak twierdzi =) ale dziekuje za pomoc =*
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 3:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hihih no widzisz Wink

Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 5:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak to jest z tą tempertaurą?.. Bo już mi się całkiem pokręciło. Czy dobrze pamiętam, że parę dni przed miesiączką temp. może być nieco wyższa, a tuż przed przyjściem-spada?
A jeśli chodzi o ciążę? Przy zapłodnieniu wzrasta? Jeśli tak-to na jak długo?

Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 7:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz
a mi się wydawało, że temperatura podnosi się przed i w trakcie owulacji, a po niej spada. Wink ale chyba na to samo wychodzi Razz Smile

co do temperatury- to jest ona wiarygodnym wskaźnikiem tylko i wyłącznie jeśli mierzysz ją codziennie, przed wstaniem z łóżka przez co najmniej 3 cykle z kolei (czyli przez minimum 3 miesiące).
nic Ci nie da jeśli mierzysz ją sporadycznie.
w tym wypadku jeśli od ostatniego niezabezpieczonego stosunku minęło minimum 14 dni warto wykonać test. najlepiej z krwi- BTHCG. idziesz do laboratorium i mówisz o jaki test Ci chodzi. robią Ci go i następnego dnia już wiesz:) a przy okazji, jeśli to ciąża, to możesz się dowiedzieć który mniej więcej tydzień i czy prawidłowo przyrasta (w tym celu wykonuje się kilka razy) Smile
uff, to na razie tyle Smile

SrV
spoko Smile myślę, że w ciąży nie jest. a raczej jestem pewna Smile tym bardziej, że kontrolowałeś zabezpieczenie. no i minęły 3 cykle w których miała normalnie okres Smile
Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 8:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki Gosia85! Jeszcze kilka dni poczekam z BetaHCG, bo jutro lub pojutrze mam termin spodziewanej @ i jakoś tak mam wrażenie, że jednak przyjdzie Confused A o tą temperaturkę pytałam tak z ciekawości Wink
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 8:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz aha Smile
ja w sumie nigdy nie mierzyłam ale z tego co czytałam to takie są mniej więcej zasady.
i z tego co kojarzę to jeśli jest się chorym/ przeziębionym to temp może być zafałszowana .
Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 9:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz napisał:
Jak to jest z tą tempertaurą?.. Bo już mi się całkiem pokręciło. Czy dobrze pamiętam, że parę dni przed miesiączką temp. może być nieco wyższa, a tuż przed przyjściem-spada?
A jeśli chodzi o ciążę? Przy zapłodnieniu wzrasta? Jeśli tak-to na jak długo?

hihihi mój ulubiony temat ale nie w tym temacie powinniśmy rozmawiać Wink
W skrócie.
Na początku cyklu niskie tempki, przed owulką spadek jeszcze niższy ( choć nie zawsze) i po owulce wielki skok o minimum dwie kreski. Ta wyższa temperatura utrzymuję się przez minimum 10 dni. Jeśli doszło do zapłodnienia to wyższa tempka jest przez 3 miesiące. To tak w wieeelkim skrócie.
Jeśli nie doszło do zapłodnienie to tempka przed okresem znowu spada lub spada w trakcie okresu.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 7 z 41