Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.25"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 11:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

marlenka ja tam sie nie gniewam ale bronic bede Tosi bo jest moderatorka tak jak ja Razz a moderator na forum to jak kapitan na statku Smile ma na wszystko oko, wiec udzielaj sie,pytaj ale w granicach przyzwoitosci i z kultura ok?. Cool

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Poziomka916

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 12:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak, temperaturę mierzę regularnie, ale rano nie mam. Zwykle dostaję ok południa, później spada i łapie mnie na chwilę pod wieczór. Mam też strasznie dużo śluzu w pochwie, nie wydobywa się na zewnątrz, ale czuję, że jest. Rozpulchnione narządy i wodnisty śluz świadczą chyba tylko o jednym. Dodajmy do tych wszystkich objawów ból pleców i póki co zupełny brak apetytu (od tygodnia nic nie jem praktycznie) i wychodzi prosty rachunek Smile Może zdarzy się jakiś cud i okaże się, że to fałszywy alarm Smile

Dodano po 10 minutach:

Łobuzie, ja Tobie życzę dwóch kresek bardzo a bardzo, ja natomiast... Wolałabym, by u mnie się nie pojawiły, jeszcze nie teraz. Podejrzewam jednak, że w moim przypadku test to jedynie formalność. Zbyt dużo tych objawów heh.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 12:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poziomka916 aby temperatura byla wiarygodna nalezy ja mierzyć :
- regularnie o tej samej porze
- przez kilka cykli
- rano przed wstaniem z lozka
- najlepiej tym samym termometrem, lezacym kolo lozka

Jesli nie spelniasz tych warunkow nie mozesz na pomiarach polegac, bo nie sa one wiarygodne.

Śluz i jego ilosc nie sa wyznacznikiem ciazy. Jedne kobiety maja go w duzej ilosci, inne zas wcale. Na to nie ma reguly. Jednak rozpulchnienie moze swiadczyc o ciaze jednak nie musi.

Nie ma co gdybac, nejlapiej zrobic test ciazowy, z krwi bhcg minimum 14 dni od stosunku. Te objawy nie sa pewnikami ciazy czasem to psychika plata czlowiekowi filgle - wierz mi czlowiek wiele potrafi sobie "wkręcić"/

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 8:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Całkowicie się zgadzam z mala_mi! Ja już miałam chyba wszystkie objawy, które kazały mi w kóło myśleć o ciąży, byłam PRAWIE pewna i-co ciekawe-w każdym cyklu dochodzą jakieś nowe do poprzednich Laughing Ale jak wiadomo-"PRAWIE" robi wielką różnicę. Poczekaj spokojnie, kup test ciążowy w aptece, a o wiele pewniejszy jest ten z krwi (BHCG)-i będziesz już wiedziała!

Powrót do góry
masienka

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zrobilam wczoraj test i wyszly dwie kreski potem odczekalam dwie godziny i zrobilam znowu i znowu wyszly dwie kreski wiec wszytsko wskazuje na ciaze ale jak narazie brzuch mnie boli wczoraj mnie troszke pobolewal ale tylko przez chwile. Najlpeiej bedzie jak pojde znowu do lekarza co o tym myslicie??
SmileSmile
pozdrowienia dla wszytskich:)Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No super wiadomość Wink Gratuluję bo to cudowny stan. Brzuch na początku ciąży ma prawo boleć . Ja czułam się dokładnie jak na okres. Dla bezpieczeństwa możesz iść do lekarza to nie zaszkodzi Wink. No i zacznij łykać kwas foliowy.
AA no i zapraszam do pogaduszek o ciąży http://www.biomedical.pl/forum/pogaduchy-o-ciazy-jej-przebiegu-itp-part3-vt9596.html

Powrót do góry
masienka

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe dziekuje:)Smile a jaka jest najwyzsza temperatura w ciazy?? bo jak dzisiaj mierzylam mialam 37.5
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma najwyższej temperatury. Wszystko zależy od tego jakie masz temperatury niższe. Jeśli tego wcześniej nie sprawdzałaś to teraz nie ma sensu się tym przejmować. Najczęściej to jednak temperatury powyżej 37 stopni. Ja miałam najwyższą 37,3.

Powrót do góry
masienka

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha no dobra. dzisiaj pojde do llekarza i zobacze co powie:)Smile
Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 1:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

masienka, serdeczne gratulacje! Aż mi się miło zrobiło, jak przeczytałam radosną wiadomość! A u mnie dziś rozbujała się na dobre @ Razz

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 8 z 41