Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 11:05 pm Temat postu: |
|
|
marlenka ja tam sie nie gniewam ale bronic bede Tosi bo jest moderatorka tak jak ja a moderator na forum to jak kapitan na statku ma na wszystko oko, wiec udzielaj sie,pytaj ale w granicach przyzwoitosci i z kultura ok?. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Poziomka916
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 12:31 am Temat postu: |
|
|
Tak, temperaturę mierzę regularnie, ale rano nie mam. Zwykle dostaję ok południa, później spada i łapie mnie na chwilę pod wieczór. Mam też strasznie dużo śluzu w pochwie, nie wydobywa się na zewnątrz, ale czuję, że jest. Rozpulchnione narządy i wodnisty śluz świadczą chyba tylko o jednym. Dodajmy do tych wszystkich objawów ból pleców i póki co zupełny brak apetytu (od tygodnia nic nie jem praktycznie) i wychodzi prosty rachunek Może zdarzy się jakiś cud i okaże się, że to fałszywy alarm
Dodano po 10 minutach:
Łobuzie, ja Tobie życzę dwóch kresek bardzo a bardzo, ja natomiast... Wolałabym, by u mnie się nie pojawiły, jeszcze nie teraz. Podejrzewam jednak, że w moim przypadku test to jedynie formalność. Zbyt dużo tych objawów heh. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 12:43 am Temat postu: |
|
|
Poziomka916 aby temperatura byla wiarygodna nalezy ja mierzyć :
- regularnie o tej samej porze
- przez kilka cykli
- rano przed wstaniem z lozka
- najlepiej tym samym termometrem, lezacym kolo lozka
Jesli nie spelniasz tych warunkow nie mozesz na pomiarach polegac, bo nie sa one wiarygodne.
Śluz i jego ilosc nie sa wyznacznikiem ciazy. Jedne kobiety maja go w duzej ilosci, inne zas wcale. Na to nie ma reguly. Jednak rozpulchnienie moze swiadczyc o ciaze jednak nie musi.
Nie ma co gdybac, nejlapiej zrobic test ciazowy, z krwi bhcg minimum 14 dni od stosunku. Te objawy nie sa pewnikami ciazy czasem to psychika plata czlowiekowi filgle - wierz mi czlowiek wiele potrafi sobie "wkręcić"/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 8:05 am Temat postu: |
|
|
Całkowicie się zgadzam z mala_mi! Ja już miałam chyba wszystkie objawy, które kazały mi w kóło myśleć o ciąży, byłam PRAWIE pewna i-co ciekawe-w każdym cyklu dochodzą jakieś nowe do poprzednich Ale jak wiadomo-"PRAWIE" robi wielką różnicę. Poczekaj spokojnie, kup test ciążowy w aptece, a o wiele pewniejszy jest ten z krwi (BHCG)-i będziesz już wiedziała! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
masienka
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:12 am Temat postu: |
|
|
zrobilam wczoraj test i wyszly dwie kreski potem odczekalam dwie godziny i zrobilam znowu i znowu wyszly dwie kreski wiec wszytsko wskazuje na ciaze ale jak narazie brzuch mnie boli wczoraj mnie troszke pobolewal ale tylko przez chwile. Najlpeiej bedzie jak pojde znowu do lekarza co o tym myslicie??
pozdrowienia dla wszytskich:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:18 am Temat postu: |
|
|
No super wiadomość Gratuluję bo to cudowny stan. Brzuch na początku ciąży ma prawo boleć . Ja czułam się dokładnie jak na okres. Dla bezpieczeństwa możesz iść do lekarza to nie zaszkodzi . No i zacznij łykać kwas foliowy.
AA no i zapraszam do pogaduszek o ciąży http://www.biomedical.pl/forum/pogaduchy-o-ciazy-jej-przebiegu-itp-part3-vt9596.html _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
masienka
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:21 am Temat postu: |
|
|
hehe dziekuje:) a jaka jest najwyzsza temperatura w ciazy?? bo jak dzisiaj mierzylam mialam 37.5 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:30 am Temat postu: |
|
|
Nie ma najwyższej temperatury. Wszystko zależy od tego jakie masz temperatury niższe. Jeśli tego wcześniej nie sprawdzałaś to teraz nie ma sensu się tym przejmować. Najczęściej to jednak temperatury powyżej 37 stopni. Ja miałam najwyższą 37,3. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
masienka
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:44 am Temat postu: |
|
|
aha no dobra. dzisiaj pojde do llekarza i zobacze co powie:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 1:20 pm Temat postu: |
|
|
masienka, serdeczne gratulacje! Aż mi się miło zrobiło, jak przeczytałam radosną wiadomość! A u mnie dziś rozbujała się na dobre @ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|