Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży part.27

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
iwonka3424

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Sie 28, 2010 1:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej. Bardzo pragniemy z narzeczonym mieć dziecko. Na początku tego miesiąca odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i 6 sierpnia miałam okres. 21 Sierpnia czyli w 15 dniu cyklu kochaliśmy się bez zabezpieczenia oczywiście. Czy jest możliwość bym była w ciąży? Odczuwam bóle w podbrzuszu. Czy mogą to być skutki odstawienia tabletek czy może ciąża? Proszę o odpowiedź...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Sie 28, 2010 2:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po odstawieniu tabletek bywa różnie. Cykle mogą się wydłużyć , owulki może nie być itd. Zależy . 15 dc to w normalnym prawidłowym cyklu niby środek więc okolice owulacji . Jednak w Twoim przypadku nie wiadomo czy owulacja była. Na jakiekolwiek objawy sugerujące ciąże za wcześnie. Bóle wpodbrzuszu mogą świadczyć zarówno o hormonach wracających do normy jak i zbliżajacym się okresie. Ciązy nie można wykluczyć ale objawy poczatkowej fazy są takie same jak przed okresem więc proponuję się nie nakręcać. Zrób test w dniu lub po dniu spodziewanej miesiączki . Trzymam kciuki

Powrót do góry
iwonka3424

PostWysłany: Sob Sie 28, 2010 3:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Więc trzeba czekać Sad Teraz mam taki dziwny biały gęsty śluz od kilku dni. Wcześniej był strasznie wodnisty. Miesiączkę powinnam dostać gdzieś za 6 dni, jeśli w ogóle wystąpi. Zobaczymy...
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Sie 28, 2010 6:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Biały gęsty śluz jest typowym śluzem drugiej fazy cyklu a i taki sam jest w ciązy Wink

Powrót do góry
madziaa171993

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Nie Sie 29, 2010 12:00 pm    Temat postu: Czy jestem w ciąży ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam kochalam sie z chlopakiem 14 sierpnia z prezerwatywa a okres mialam ostatnio 15 lipca czy jest mozliwosc ze jestem ciazy? ostatnie okresy mi sie bardzo wahaly byl czas ze nie mialam okresu 3 miesiace.. w dniu okresu bylam na 2 tygodnie na wakacjach zagranica czy moze to byc tez przyczyna opoznienia sie okresu? bylo tez dosc duzo stresu przez ostatnie dni sprawdzalismy prezerwatywe i nie pekla i nie bylo mozliwosci zeby weszlo cos do srodka. prosze o szybka odpowiedz

---Przeczytaj regulamin zanim napiszesz posta. Pytanie zadawaj w konkretnych tematach jeśli takie istnieją ---tosia81
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Sie 29, 2010 12:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zmiana klimatu moze opoznic miesiaczke jak rowniez stres. Jesli byla prezerwatywa nie pekla nie zsunela sie to mozna wykluczyc ciaze.

Jednakze radzilabym udac sie do lekarza ginekologa gdyz takie wahania w cyklu miesiacznym i takie opoznienia nalezy sprawdzic czy nie ma jakis zaburzen hormonalnych lub innych dolegliwości.

PostWysłany: Nie Sie 29, 2010 1:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam , jak juzn tutaj pisalem mialem z dziewczyna wypadek, dokladniej zsunela sie nam prezerwatywa...zazyla escapelle po 3 godz po stosunku wiec bardzo szybko, teraz spoznia sie okres juz 5 dzien i ja nie wiem czy jest sie czym przejmowac xD zmiezram do tego aby zadac pytanie, czy zazycie escapelle jest powodem spozniajaego sie okresu? z tego co mi wiadomo to po escapelle przychodil on raczej szybciej. dodam ze dziewczyna ma nabrzmiale piersi jak na okres Wink
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Sie 29, 2010 2:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

SrV escapelle to jest "końska" dawka hormonów, i nic dziwnego ze okres sie ma prawo spoznic lub przyspieszyc. Na to nie ma reguły. Jak was to stresuje zrobcie test ciazowy, najlepiej z krwi bedziecie miec jasnosc.

PostWysłany: Pon Sie 30, 2010 12:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Shocked nie wiem co myslec.Miewam nieregularne miesiaczki, dlatego spozniajacy sie okres jakos mnie nie martwil,(data ostatniej miesiaczki 1 lipiec!!) ale teraz jestem lekko przerazona.Mam typowe objawy ciazy: mdlosci, podwyzszona temperature, brak apetytu, chociaz jeszcze kilka dni temu jadlam jak najeta.Bywalam rowniez niezywkle zmeczona i senna... Wytrysku "wewnatrz" nie bylo, ale boje sie, ze moglam przeniesc sperme podczas podmywania sie...Czy to w ogole mozliwe??? Zrobilam 2 testy-wynik zawsze negatywny...

----Pisz w odpowiednich tematach a nie tam gdzie popadnie ---tosia81
Powrót do góry
Oena

PostWysłany: Pon Sie 30, 2010 12:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej Smile ostatnią miesiączke miałam 1 sierpnia trwała jakies 5 dni. po niej kochalismy sie z chłopakiem dosyc czesto, bez zabezpieczenia, do konca. zrobiłam sobie test ciazowy 24.sierpnia wyszedl negatywny. jednakze wczoraj powinnam dostac okres ale go wciaz niema. czy mozliwe ze jestem w ciazy a test wyszedl fałszywie ujemny ? pare dni temu miałam bóle podbrzusza i kłocia w prawym jajniku.. no i cały czas jestem zmeczona, mam tzw humorki.. prosze o odpowiedz! :*

pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 4 z 41