Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iwonka3424
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sie 28, 2010 1:03 pm Temat postu: |
|
|
Hej. Bardzo pragniemy z narzeczonym mieć dziecko. Na początku tego miesiąca odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i 6 sierpnia miałam okres. 21 Sierpnia czyli w 15 dniu cyklu kochaliśmy się bez zabezpieczenia oczywiście. Czy jest możliwość bym była w ciąży? Odczuwam bóle w podbrzuszu. Czy mogą to być skutki odstawienia tabletek czy może ciąża? Proszę o odpowiedź... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sob Sie 28, 2010 2:49 pm Temat postu: |
|
|
Po odstawieniu tabletek bywa różnie. Cykle mogą się wydłużyć , owulki może nie być itd. Zależy . 15 dc to w normalnym prawidłowym cyklu niby środek więc okolice owulacji . Jednak w Twoim przypadku nie wiadomo czy owulacja była. Na jakiekolwiek objawy sugerujące ciąże za wcześnie. Bóle wpodbrzuszu mogą świadczyć zarówno o hormonach wracających do normy jak i zbliżajacym się okresie. Ciązy nie można wykluczyć ale objawy poczatkowej fazy są takie same jak przed okresem więc proponuję się nie nakręcać. Zrób test w dniu lub po dniu spodziewanej miesiączki . Trzymam kciuki _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
iwonka3424
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sie 28, 2010 3:22 pm Temat postu: |
|
|
Więc trzeba czekać Teraz mam taki dziwny biały gęsty śluz od kilku dni. Wcześniej był strasznie wodnisty. Miesiączkę powinnam dostać gdzieś za 6 dni, jeśli w ogóle wystąpi. Zobaczymy... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sob Sie 28, 2010 6:49 pm Temat postu: |
|
|
Biały gęsty śluz jest typowym śluzem drugiej fazy cyklu a i taki sam jest w ciązy _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
madziaa171993
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 12:00 pm Temat postu: Czy jestem w ciąży ? |
|
|
Witam kochalam sie z chlopakiem 14 sierpnia z prezerwatywa a okres mialam ostatnio 15 lipca czy jest mozliwosc ze jestem ciazy? ostatnie okresy mi sie bardzo wahaly byl czas ze nie mialam okresu 3 miesiace.. w dniu okresu bylam na 2 tygodnie na wakacjach zagranica czy moze to byc tez przyczyna opoznienia sie okresu? bylo tez dosc duzo stresu przez ostatnie dni sprawdzalismy prezerwatywe i nie pekla i nie bylo mozliwosci zeby weszlo cos do srodka. prosze o szybka odpowiedz
---Przeczytaj regulamin zanim napiszesz posta. Pytanie zadawaj w konkretnych tematach jeśli takie istnieją ---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 12:25 pm Temat postu: |
|
|
Zmiana klimatu moze opoznic miesiaczke jak rowniez stres. Jesli byla prezerwatywa nie pekla nie zsunela sie to mozna wykluczyc ciaze.
Jednakze radzilabym udac sie do lekarza ginekologa gdyz takie wahania w cyklu miesiacznym i takie opoznienia nalezy sprawdzic czy nie ma jakis zaburzen hormonalnych lub innych dolegliwości. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
SrV
|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 1:56 pm Temat postu: |
|
|
witam , jak juzn tutaj pisalem mialem z dziewczyna wypadek, dokladniej zsunela sie nam prezerwatywa...zazyla escapelle po 3 godz po stosunku wiec bardzo szybko, teraz spoznia sie okres juz 5 dzien i ja nie wiem czy jest sie czym przejmowac xD zmiezram do tego aby zadac pytanie, czy zazycie escapelle jest powodem spozniajaego sie okresu? z tego co mi wiadomo to po escapelle przychodil on raczej szybciej. dodam ze dziewczyna ma nabrzmiale piersi jak na okres |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 2:08 pm Temat postu: |
|
|
SrV escapelle to jest "końska" dawka hormonów, i nic dziwnego ze okres sie ma prawo spoznic lub przyspieszyc. Na to nie ma reguły. Jak was to stresuje zrobcie test ciazowy, najlepiej z krwi bedziecie miec jasnosc. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
waawaa
|
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 12:43 am Temat postu: |
|
|
nie wiem co myslec.Miewam nieregularne miesiaczki, dlatego spozniajacy sie okres jakos mnie nie martwil,(data ostatniej miesiaczki 1 lipiec!!) ale teraz jestem lekko przerazona.Mam typowe objawy ciazy: mdlosci, podwyzszona temperature, brak apetytu, chociaz jeszcze kilka dni temu jadlam jak najeta.Bywalam rowniez niezywkle zmeczona i senna... Wytrysku "wewnatrz" nie bylo, ale boje sie, ze moglam przeniesc sperme podczas podmywania sie...Czy to w ogole mozliwe??? Zrobilam 2 testy-wynik zawsze negatywny...
----Pisz w odpowiednich tematach a nie tam gdzie popadnie ---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Oena
|
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 12:05 pm Temat postu: |
|
|
hej ostatnią miesiączke miałam 1 sierpnia trwała jakies 5 dni. po niej kochalismy sie z chłopakiem dosyc czesto, bez zabezpieczenia, do konca. zrobiłam sobie test ciazowy 24.sierpnia wyszedl negatywny. jednakze wczoraj powinnam dostac okres ale go wciaz niema. czy mozliwe ze jestem w ciazy a test wyszedl fałszywie ujemny ? pare dni temu miałam bóle podbrzusza i kłocia w prawym jajniku.. no i cały czas jestem zmeczona, mam tzw humorki.. prosze o odpowiedz! :*
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|