Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kristin
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 17, 2006 9:49 pm Temat postu: ciąża? |
|
|
po wpade wziełam postrnor, kilka tygodni pozniej dostałam okres... był słabszy i trwał krócej niz zazwyczaj... po 28 dniach dostałam kolejny okres tez nie byl tak bardzo obfity jak zawsze i trwał tylko 4 dni... czy moge podejrzewć ciążę/? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
krzysiek1202
|
Wysłany: Wto Paź 17, 2006 11:12 pm Temat postu: stres? |
|
|
ostatnio bawilismy sie ze swoja dziewczyna. to bylo 3 dni przed jej okresem. zabawa skonczyla sie na tym ze moj penis znalazl sie tam bez prezerwatywy. troche nim poruszalem, ale nie wytrysnalem w niej i wydaje mi sie ze bylem daleki od wytrysku.
okres dostala z jednodniowym opoznieniem. zamisat 7 dni to trwal 5. ona bierze tabletki microgynon 21 juz od ponad roku.
teraz ma powiekszone piersi i duzo duzo wiecej niz noramalnie. i robi duzo duzo wiecej siku niz robila. dzis jej bylo slabo. i mowi ze przy oddawaniu moczu czuje czasami bol jajnika....
przed okresem robilismy 2 testy ktore wyszly negatywne. ale czy to nie jest za krotki okres na test ciazowy??
czy moje obawy moga byc uzasadnione?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
krzysiek1202
|
Wysłany: Wto Paź 17, 2006 11:31 pm Temat postu: dalej ten sam wontek |
|
|
jesli mozna wiedziec to z jakiej przyczyny ten okres jej sie skrocil i spoznil jeden dzien? przeciez to hormony i niby powinno byc wszystko ok bo to hormony.
i drugie pyanie czy w wieku 18 lat dziewczynom jeszcze rosna piersi?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alicja_188
|
Wysłany: Wto Paź 17, 2006 11:49 pm Temat postu: |
|
|
jesli to bylo 3 dni przed okresem to znaczy ze twoja dziewczyna miala dni nie plodne...a wiec ryzyko zajscia w ciaze jest minimalne.Co do opoznionego okresu to nawet osobą ktore maja regularny cykl, może opoznic sie miesiaczka o jeden lub kilka dni lub poprostu "wypasc" z prawidlowego cyklu.A wiec bez obaw, jesli takie posiadacie to zabierz dziewczyne do ginekologa.pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
krzysiek1202
|
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 12:09 am Temat postu: dalej |
|
|
i ma temperature...
jeszcze jedno pytanie a czy nawet jesli by.... odpukac zaszla to czy okres powinien wtedy wystapic? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 12:10 am Temat postu: |
|
|
Jesli ona bierze tabletki antykoncepcyjne i jesli bierze je prawidlowo to nie ma mozliwosci zeby byla w ciazy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
krzysiek1202
|
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 12:14 am Temat postu: cd |
|
|
ale ten spozniony i krotszy okres...i tej Jej apety i czeste siku.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
krzysiek1202
|
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 12:15 am Temat postu: .. |
|
|
po ilu dniach od zaplodnienia ginekolog moze wykryc ciaze? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 12:28 am Temat postu: |
|
|
We krwi mozna ja wykryc juz w pierwszym tygodniu.Trzeba pojsc do laboratorium i zrobic test na obecnosc bHCH we krwi. To hormon ktorego obecnosc wskazuje na ciaze. Mozna tez zrobic test w domu. Test Quick Vue mozna zrobic juz po 6 dniach od wspolzycia.
Objawy ktore ma twoja dziewczyna nie sa jednoznaczne dla ciazy. To nie jest nic dziwnego ani zlego ze ma apetyt. To normalne. A czestotliwosc oddawania moczu to sprawa indywidualna i zalezy od ilosci spozywanych plynow. Zwiekszona czestotliwosc i bol lub pieczenie przy siusianiu moze tez oznaczac infekcje pecherza.
Tabletki antykoncepcyjne bierze sie wlasnie po to zeby w ciaze nie zajsc. Wiec przy prawidlowym zazywaniu nie ma mozliwosci zeby tak sie stalo.
Po prostu cudow nie ma. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
|
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 6:20 am Temat postu: |
|
|