Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 11:37 am Temat postu: |
|
|
po 13 dniach poczatek ciązy powinien juz byc widoczny na teście ale dla pewności powtórz go. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
AmNeSsSiA
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 7:43 pm Temat postu: Czy jestem w ciązy ? |
|
|
Hej. Mam pewne pytanie. Boję sie bardzo, bo obawiam się ze mogę być w ciązy. Co prawda mam okres i taki jak zawsze obfity i z bólami męstruacyjnymi ale mam nudnosci , jest mi niedobrze , cały czas boli mnie żołądek i kręci mi sie w głowie. Boje sie ze mimo wszystko mogę byc w ciązy. Proszę pomózcie mi !! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
CiociaTori
|
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 8:47 pm Temat postu: |
|
|
po pierwsze czy masz oczywiste powody by sądzić że jesteś w ciąży?
po drugie objawy, które piszesz mogą być spowodowane tym, że masz obfity okres i np. masz obniżony poziom żelaza.
poza tym mogłas mniej zjeść i mieć wiekszy wysiłek fizyczny - i wtedy kręci się w głowie i są nudności. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
AmNeSsSiA
|
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 9:23 pm Temat postu: |
|
|
Czyli nie powinnam byc w ciązy ? Mam 16 lat i boję sie powiedziec o tym mamie bo wiem ze straci do mnie juz całkowicie zaufanie.... Powinnam isc do ginekologa ? Dochodzą jeszcze do tego bóle piersi ... Nie wiem co mam myslec ... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
AmNeSsSiA
|
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 9:27 pm Temat postu: ... |
|
|
Czyli nie powinnam byc w ciązy ? Mam 16 lat i boję sie powiedziec o tym mamie bo wiem ze straci do mnie juz całkowicie zaufanie.... Powinnam isc do ginekologa ? Dochodzą jeszcze do tego bóle piersi ... Nie wiem co mam myslec ... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Akiss Gość
|
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 10:11 pm Temat postu: |
|
|
Mam dokladnie ten sam problem.
Tyle ze mam niecale 18 lat. Kupilam sobie wlasnie drugi juz test no i zobaczymy. Teraz po 17dniach wynik powinien byc wiarygodny?
Amnesssia : Proponuje kupic test. I jakoś się trzymać...
Ja strasznie sie denerwuje... przez co mam okropne bóle żołądka... tez kręci mi się w głowie i bolą mnie piersi... a poza tym te nudności... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Natalia867
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 5:41 pm Temat postu: Czy jestem w ciąży? |
|
|
Ostatni okres miałam 17 września i trwał on przez 6 dni. 2 i 17 października kochałam się ze swoim chłopakiem z zabezpieczeniem (prezerwatywa), oczywiście doszło do wytrysku, ale nie we mnie tylko na zewnątrz-chłopak przed tym wyjął członka z pochwy. Okres zawsze miałam nieregularny, ostatnio miałam dostać 10 września a dostałam 17 więc 7 dni spóźnienia. Teraz natomiast miałam dostać 15 października i nadal nie dostałam i obawiam się, że coś jest nie tak, przecież to już 11 dzień kiedy nie mam okresu. Chciałam jeszcze dodać, że prezerwatywa nie pękła w żadnym przypadku. Czy to możliwe żebym była w ciąży? Poza tym jeśli dni płodne przypadają mniej więcej po środku cyklu to właśnie wtedy kochałam się, ale wątpie też żeby u mnie się sprawdziło obliczanie dni płodnych z powodu (jak już wcześniej wspomniałam) nieregularnego okresu. Jedynymi moimi objawami narazie są - ból piersi (co występuje przed każdym okresem) i codzienny ból głowy. Nie wiem co mam robić - z niecierpliwością wyczekiwać okresu czy coś innego? Proszę o poradę.
---- edit by Paweł:
Temat przeniesiony do specialnie wydzielonego tematu na takie pytanie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosik77
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 6:44 pm Temat postu: |
|
|
jezeli uwazaliscie to raczej w ciązy nie jestes.. dni płodne nie wystepują w srodku cyklu tylko na dwa tygodnie przed spodziewaną miesiączką.. (po owulacji gdy jajeczko nie zostaje zapłodnione po 14 dniach jest okres.. ) Nie kazdy okres trwa 28 dni, wiec nie powinnas wg tego okreslac ile ci sie spoznia okres.. sama piszesz że poprzedni miałas dostac 10 a dostałas 17 wiec masz dłuzsze cykle i wg ich długosci powinnas sobie wyliczyc jaki masz średnio dlugi cykl.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 6:48 pm Temat postu: |
|
|
pamietaj też ze jeżeli jestes w okresie dorastania - twój cykl może sie zmieniać... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Natalia867
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 7:04 pm Temat postu: |
|
|
Mam 20 lat. Mój cykl trwał przeważnie 31 dni. Dopiero od ostatniego okresu tak mi się spóźnia. Sama nie wiem co robić |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|