Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" - temat specjalnie dla tego

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 58, 59, 60  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agusia39

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 11:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po 13 dniach poczatek ciązy powinien juz byc widoczny na teście ale dla pewności powtórz go.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
AmNeSsSiA

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 7:43 pm    Temat postu: Czy jestem w ciązy ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej. Mam pewne pytanie. Boję sie bardzo, bo obawiam się ze mogę być w ciązy. Co prawda mam okres i taki jak zawsze obfity i z bólami męstruacyjnymi ale mam nudnosci , jest mi niedobrze , cały czas boli mnie żołądek i kręci mi sie w głowie. Boje sie ze mimo wszystko mogę byc w ciązy. Proszę pomózcie mi !!
Powrót do góry
CiociaTori

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 8:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po pierwsze czy masz oczywiste powody by sądzić że jesteś w ciąży?
po drugie objawy, które piszesz mogą być spowodowane tym, że masz obfity okres i np. masz obniżony poziom żelaza.
poza tym mogłas mniej zjeść i mieć wiekszy wysiłek fizyczny - i wtedy kręci się w głowie i są nudności.
Powrót do góry
AmNeSsSiA

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 9:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli nie powinnam byc w ciązy ? Mam 16 lat i boję sie powiedziec o tym mamie bo wiem ze straci do mnie juz całkowicie zaufanie.... Powinnam isc do ginekologa ? Dochodzą jeszcze do tego bóle piersi ... Nie wiem co mam myslec ...
Powrót do góry
AmNeSsSiA

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 9:27 pm    Temat postu: ... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli nie powinnam byc w ciązy ? Mam 16 lat i boję sie powiedziec o tym mamie bo wiem ze straci do mnie juz całkowicie zaufanie.... Powinnam isc do ginekologa ? Dochodzą jeszcze do tego bóle piersi ... Nie wiem co mam myslec ...
Powrót do góry
Akiss
Gość

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 10:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam dokladnie ten sam problem.
Tyle ze mam niecale 18 lat. Kupilam sobie wlasnie drugi juz test no i zobaczymy. Teraz po 17dniach wynik powinien byc wiarygodny?

Amnesssia : Proponuje kupic test. I jakoś się trzymać...
Ja strasznie sie denerwuje... przez co mam okropne bóle żołądka... tez kręci mi się w głowie i bolą mnie piersi... a poza tym te nudności...
Powrót do góry
Natalia867

PostWysłany: Czw Paź 26, 2006 5:41 pm    Temat postu: Czy jestem w ciąży? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ostatni okres miałam 17 września i trwał on przez 6 dni. 2 i 17 października kochałam się ze swoim chłopakiem z zabezpieczeniem (prezerwatywa), oczywiście doszło do wytrysku, ale nie we mnie tylko na zewnątrz-chłopak przed tym wyjął członka z pochwy. Okres zawsze miałam nieregularny, ostatnio miałam dostać 10 września a dostałam 17 więc 7 dni spóźnienia. Teraz natomiast miałam dostać 15 października i nadal nie dostałam i obawiam się, że coś jest nie tak, przecież to już 11 dzień kiedy nie mam okresu. Chciałam jeszcze dodać, że prezerwatywa nie pękła w żadnym przypadku. Czy to możliwe żebym była w ciąży? Poza tym jeśli dni płodne przypadają mniej więcej po środku cyklu to właśnie wtedy kochałam się, ale wątpie też żeby u mnie się sprawdziło obliczanie dni płodnych z powodu (jak już wcześniej wspomniałam) nieregularnego okresu. Jedynymi moimi objawami narazie są - ból piersi (co występuje przed każdym okresem) i codzienny ból głowy. Nie wiem co mam robić - z niecierpliwością wyczekiwać okresu czy coś innego? Proszę o poradę.

---- edit by Paweł:
Temat przeniesiony do specialnie wydzielonego tematu na takie pytanie.
Powrót do góry
gosik77

PostWysłany: Czw Paź 26, 2006 6:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jezeli uwazaliscie to raczej w ciązy nie jestes.. dni płodne nie wystepują w srodku cyklu tylko na dwa tygodnie przed spodziewaną miesiączką.. (po owulacji gdy jajeczko nie zostaje zapłodnione po 14 dniach jest okres.. ) Nie kazdy okres trwa 28 dni, wiec nie powinnas wg tego okreslac ile ci sie spoznia okres.. sama piszesz że poprzedni miałas dostac 10 a dostałas 17 wiec masz dłuzsze cykle i wg ich długosci powinnas sobie wyliczyc jaki masz średnio dlugi cykl.. Smile
Powrót do góry
agusia39

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Paź 26, 2006 6:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pamietaj też ze jeżeli jestes w okresie dorastania - twój cykl może sie zmieniać...
Powrót do góry
Natalia867

PostWysłany: Czw Paź 26, 2006 7:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam 20 lat. Mój cykl trwał przeważnie 31 dni. Dopiero od ostatniego okresu tak mi się spóźnia. Sama nie wiem co robić
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 58, 59, 60  Następny
Strona 46 z 60