Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ewelcia22
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 1:53 pm Temat postu: Ciąża albo nie..... |
|
|
Witam:)
Mam pytanko poniewaz głubie sie w tym wszytskim Kiedy miłam dzien plodny z Moim Mężczyzna przytualismy sie i bylo bez.... i reszte nie musze dokanczac jak sie zakonczyła jak bylo bez....... od poltora tyg boli mnie brzuch tak jak na okres a czasami tak ineczej niz na okres jakies kłócie itp pare dni temu robilam sobie test jakies 4 dni temu wyszedł negatywny nie wiem czy ma to ziwazek ze robilam go w godzinach popoludniowych po 8 dniach tej calej sytacji dzisiaj wychodzi ze powinnam dostac okres lecz boli mnie brzuszek jak na okres ale nic nie przeczuwam ze mam dostac a przy tym mam białe plamienia i uczucie mokrosci i latam siusu ciagle nawet jak malo pije ...... wiec ja juz nie wiem naparwde sama ...... co mi poradzicie?? Pozdrawiam
---edited by Wind_Of_Hope---
Prosze pisac w specjalnym dziale! temat przenosze w odp. miejsce |
|
Powrót do góry |
|
|
|
adzia17
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 11:00 am Temat postu: |
|
|
najlepiej powtorz test bo wtedy za szybko bylo a zreszta rano go zrob. Wtedy bedziesz wiedzila co i jak, jak dalej nie pojawi sie miesiaczka udaj sie do lekarza. Pozdrawiam :* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 3:34 pm Temat postu: |
|
|
Ewelcia22 moim zdaniem jest ryzyko ciazy. Jesli mialas dzien plodny i byl stosunek do konca. A test zrobilas za szybko. Teraz czekasz na okres wiec powtorz go jeszcze raz. Albo poprostu zrob test z krwi. A objawy wcale nie msuza swiadczyc o ciazy i o tym ze doszlo do zaplodnienia, glowa do gory |
|
Powrót do góry |
|
|
|
szatynka240
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 7:18 pm Temat postu: Objawy ciąży |
|
|
Witam:)
Oboje z mężem staramy się o dzidziusia. Ostatnią miesiaczkę miałam 3 maja. Kochaliśmy się z mężem w moje dni płodne kilka razy. Zrobiłam test ciążowy jakies 6 dni po owulacji i byl negatywny :( Trochę się zasmuciłam tym wynikiem, ale mam nadzieję że będzie inaczej. Że jestem w ciąży.
Mam dziwne bóle brzucha, których wczesniej nie miałam. Czy ktoś z was miał podobną sytuację??
To by była już moja druga ciąża. Nigdy nie rodziłam bo za pierwszym razem poroniłam. Obawiam się że tym razem może być to samo.
Pozdrawiam
---edited by Wind_Of_Hope---
Prosze pisac w specjalnym dziale! temat przenosze w odp. miejsce :) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 8:39 pm Temat postu: |
|
|
hej, test wykonałaś za wcześnie. test będzie wiarygodny dopiero po ok. 12-14 dniach od owulacji (zagnieżdżenie następuje po ok. 6-12 dniach ) od zapłodnienia a jeszcze musi być wystarczająco duże stężenie hcg w moczu, żeby test mógł wykryć więc jeszcze nic straconego.
co do poronienia, to jeżeli okaże się, że jesteś w ciąży, to polecam mierzenie temperatury tak do ok. 6tego tygodnia ciąży - jeżeli zacznie spadać przed tym czasem, to może sugerować zagrożenie ciąży.
trzymam kciuki _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
szara
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 9:17 pm Temat postu: |
|
|
Zrobiłam test wczoraj (dzień przed miesiączką) wynik negatywny. Dzisiaj powinnam dostać okres........ dostałam ale tylko maluśkie plamienie ok. 3godz i nic. Nie wiem nic z tego. Przypomnę że staramy się o baby z mężem. Okres mam zawsze jak w zegarku, czy ktoś miał podobnie ? i czy jest szansa na ciążę? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
szara
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 4:13 pm Temat postu: |
|
|
Hey podpowie ktoś coś? Dzisiaj nadal nie ma okresu (pierwszy raz mi się tak spóźnia). Robiłam drugi test dzisiaj rano ten sam co wcześniej Quick. Negatywny. Cycki mnie bolą jak cholera. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 6:54 pm Temat postu: |
|
|
to sie wybierz do lekarza i przestan robic te ciazowe a zrob BhcG _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
szara
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 9:15 pm Temat postu: |
|
|
Na lekarza to chyba jeszcze za wcześnie, więc chyba to drugie zrobię. A tak wogóle to bez nerwów, spokojne ja tylko pytałam. To moje drugie, ale to było 8 lat temu....... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 9:59 pm Temat postu: |
|
|
nerwow? ktos sie denerwuje? ja tylko odpisałam lepiej wiedziec na 100% niz domyslac sie czy byla 2 kreska czy tez nie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|