Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 12)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ewulka25

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Cze 02, 2008 8:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

okres powinnam miec 28 maja a tu nici, wytrysk chyba nie :)raczej nie , a co ma nadzerka z zatrzymaniem okresu?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Saffii

PostWysłany: Pon Cze 02, 2008 8:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ponownie! U mnie na razie OK, choć po ostatnim stosunku z mężem 3 dni temu lekko plamiłam, tak jakby trochę z krwią, ale niewiele, a potem raczej brązowo. Już jest dobrze parę razy tylko wytarłam w papier to plamienie, naprawdę niewielkie. Tak więc myślę, że jest dalej wszystko dobrze i ciąża się rozwija.Boję się tylko współżyć, żebym aby nie poroniła.Boje sie skurczów macicy podczas orgazmu.Myślicie, że mam podstawy bać sie???
Myślę, ze to może było jakieś obtarcie szyjki macicy, bo się mocno kręciłam na moim mężu, to chyba bardzo prawdopodobne?
Ale mam takie pytanie jeśli hcg 21.05 było 117, a 28 było 2800 to czy prawidłowo przyrosło?
Powrót do góry
wiolusiaaa17

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Pon Cze 02, 2008 9:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ehh... Cykl mam 31 dni.... a podczas sexu boli mnie tak po srodku brzucha na dole... :// dziwne jest tylko to ze wczesniej mnie tak nie bolało .. poraz pierrwszy w sobote :// i nie wiem dlaczego Confused moze moj chłopak za głęboko we mnie weszedł ??? bo juz sama nie wiem od tego casu boli mnie brzuch i nadal mnie boli co prawda teraz juz mało ale dziwne mnie boli... aha jeszcze moze dodoam ze miałam zapalenie pęcherza.. czy to moze byc cos z tym związane??? mam nadzieje ze nie jestem w ciązy bo moj chłopak napewno nie miał wytrrysku w srodku i tego jestem raczej pewna... Dzieki Wind za odpowiedz Smile) i prosze o dalszą pomoc. Pozdraawiamm
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Cze 02, 2008 10:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiolusia skoro tak to nie ma powodu do obaw. Smile miałas juz dni niepłodne.
co do bolu...hmmm wg mnie to nie wyleczony pecherz daje znaki bolowe...;/ moze narazie zaprzestaj sexu i wybierz sie do lekarza z tym.
bedzie dobrze to nie ciaza Smile

Ewulka zasugerowałam nadżerke bo pisałas ze odczuwasz kłucia.. ja jednak radze zrobic test Smile i nie doszukiwac sie niepotrzebnie Wink

Powrót do góry
wiolusiaaa17

PostWysłany: Pon Cze 02, 2008 10:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

yhy.. rozumiem .. no tak masz racje Smile) i podniosłas mnie na duchu Smile) jeszcze teraz czuje tam swiąd i strasznie mnie swedzie .. :// pewnmie nie wyleczyłam dobrze... mam nadzieje ze sie wszystko ułozy... Dzieki za pomoc Wink
Powrót do góry
megi210

PostWysłany: Pon Cze 02, 2008 10:47 pm    Temat postu: :) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki wind_of_hope Smile Ja mam nadzieje Smile boirac pod uwage ze kochalismy sie praktycznie codziennie i moze nie przestaniemy Smile Teraz tylko czekac na @ (tzn zeby jej nie bylo Smile) Pozdrawiam
Powrót do góry
veroniqe

PostWysłany: Pon Cze 02, 2008 11:17 pm    Temat postu: drażliwość i zmienne nastroje :) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam

Otoż mam takie pytanie czy w pierwszych dniach od ''zajscia w ciaze'' humor moze byc zmienny STRASZNIE czyli drazliwosc i takie podobne wybuchy gniewu w sumie bez wiekszego powodu. Nigdy tak nie mialam ze sie zloscilam aaa teraz hmmm.... pytam gdyz po stosunku z Moim Ukochanym kilka kropli spermy dostalo sie na ''moja muszelke'' i mogly wniknac do srodka. Shocked minelo od stosunku 7 dni i tak sie zastanawiam czy moge juz zrobic test ciazowy ???

------edited by emilka-----
temat przyłączyłam do tematu specjalnego
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Cze 02, 2008 11:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Saffii, jak nie ma przeciwwskazań od lekarza prowadzącego ciążę, który ocenił na pewno stan szyjki, położenie łożyska itp, to można się normalnie kochać. tak do 6tego tygodnia ciąży łożysko nie jest do końca wykształcone, więc tutaj skurcze podczas stosunku mogą być trochę zagrożeniem, ale jeżeli wszystko jest prawidłowo, to spoko.
co do przyrostu hcg, to jeżeli jest robiony w większym odstępie czasu niż 2-3 dni, to nie jest to zbyt precyzyjne (nie ma takich wytycznych, że np. po tygodniu powinno przyrosnąć tyle i tyle a są po 2-3 dniach). w każdym razie wg mnie przyrost jest w porządku Smile

i jeszcze jedno - jesteś w ciąży, wiec zapraszam do rozmowy do innego działu - "Ciąża i poród", bo tutaj już sie tworzy lekki offtopic Wink

veroniqe, żeby doszlo do ciąży potrzeba trochę więcej czasu niż 7 dni (owulacja + zapłodnienie + implantacja). może jestes rozdrażniona z innego powodu? w którym dniu cyklu była ta sytuacja i jak długie zwykle masz cykle?
test jeszcze niewairygodny. dopiero 12-14 dni od owulacji.
Saffii

PostWysłany: Wto Cze 03, 2008 8:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki za info odnośnie mojego pytania.
Ok zmienię dział Very Happy .
Powrót do góry
ewulka25

PostWysłany: Wto Cze 03, 2008 12:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ponownie dzisiaj robilam test i wyszedl negatywnie, a okresu jak nie bylo tak nie ma, a moze test zrobilam zawczesnie ?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 19 z 40