Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mewa81
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 1:00 pm Temat postu: stosunek bez wytrysku a ciąża |
|
|
Czy uprawaianie seksu bez zabezpieczenia w 7, 8, 9 i 10 dniu cyklu może doprowadzić do ciąży? Mam nieregularne cykle (28 - 36 dni). Nie doszło do wytrysku we mnie, ale na pewno ppojawił się płyn przedejakulacyjny. Czy jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? Jak duże? Czy około tydzień po stosunku pojawiający się ból brzucha może świadczyć o ciąży??
---edit by Pituszka
Temat przenosze do pokrewnego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 2:31 pm Temat postu: |
|
|
megi idz zrob bhcg i bedzie jasne. a moze to ciaza ..i plamienia tylko masz?!
mewa- jasne ze mozna zajsc..jesli cykl jest 28dniowy to od 10 dnia sa juz płodne... wiec jesli facetowi cos "poleciało" to sa szanse ze mozesz byc w ciazy. jednak 100% nie dam bo masz nieregularne...moze uwazaj co? chyba ze chcesz byc mama... a i bol brzucha nie musi oznaczac ciazy. tym bardziej po upływie 7 dni... bole pojawiaja sie na ogoł 6-8 tydzien _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mewa81
|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 3:03 pm Temat postu: |
|
|
W moim wieku ciąża to nie byłby koniec świata a tak poważnie to chciałabym być mamą.
Mam upławy tak jak w dni płodne i powiększone piersi. CZy z testem muszę poczekać do kolejnej miesiączki czy mogę wykonać go np. za tydzień. Będzie wiarygodny??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 3:10 pm Temat postu: |
|
|
test będzie wiarygodny tak koło 34 dc w Twoim przypadku testy sa wiarygodne 12-14 dni od owulacji a skoro masz cykle 28-36 dni, to przyjmując dłuższą wersję to tak koło 34 dc. a co do śluzu to jeżeli taki masz, to jest może miałaś dopiero co owulację? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mewa81
|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 3:16 pm Temat postu: |
|
|
Pewnie tak, jestem dzień po stosunku, jesli mam lub miałam owulację to wychodzi na to, że teoretycznie mogłam zajść w ciążę, jesli mojemu facetowi coś "poleciało"? Kiedy zaczyna się często biegać siusiu?
---------
CZy powinnam zacząć brać tabletki dla kobiet w ciąży (tak profilaktycznie), czy lepiej poczekać, aż będę 100% pewna, że jestem w ciąży i brać jakiekolwiek tabletki dopiero po konsultacji z lekarzem?
-----edited by emilka-----
staraj się korzystać z opcji "zmień" jeżeli chcesz coś dodać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 4:24 pm Temat postu: |
|
|
w ogóle tabletki dla kobiet w ciąży się bierze po konsultacji z lekarzem zawsze, więc jedyne co można sobie samemu kupić to kwas foliowy.
niby szanse na ciążę są w Twoim przypadku ale niezbyt duże, więc chyba póki co nie ma co jeszcze kupowac wózka _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 7:16 pm Temat postu: |
|
|
mewa jesli zostanie mamusia nie byłoby dla ciebie koncem swiata to moze zacznij planowac ciaze ? po co myslec : czy kapneło cos ,czy nie ...jak mozna spokojnie w owulke sie posexic i zasiac fasolke _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 7:25 pm Temat postu: |
|
|
no wlasnie tak myslec czy cos "polecialo czy nie" zreszta takie cos jest na prawde maloprawdopodobne... mam tu taki procent ile kazda metoda jest skuteczna :
Metoda Liczba ciąż
Stosunek przerywany 10-38
Igrygacja pochwy 21-36
Krążek gumowy z maścią 4-36
Maść albo tylko galaretka 7-42
Prezerwatywa 4-19
Kalendarz 6-14
Środki wewnątrzmaciczne 3-5
Mierzenie temperatury 0,5-1,3
Metoda objawowo-termiczna do 0,7
Pigułka 0,7-1
wiec z tego wynika ze metoda objawowo termiczna chociazby ma wieksza skutecznosc jak pigulka... a zastosowanie kilku metod np. metody kalendarzyk + metoda objawowo termiczna daja praktycznie zerowe zajscie w ciaze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wanessa172
|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 8:56 pm Temat postu: czy to możliwe że zaszłam w ciąże???? |
|
|
hej jestem w strasznym dylemacie ja i mój chłopak nigdy nie uprawialiśmy seksu ostatnio gdy chcieliśmy on nie wszedł we mnie tylko zrobił to na zewnątrz w ostatniej chwili powstrzymał się przed wytryskiem ale teraz mam wszystkie objawy ciąży czy jest możliwe że gdyby jednak coś się wydostało na mnie ale nie do środka czy wtedy jest jakaś możliwość że mogłam zajść w ciąże??????? proszę odpiszcie:(
---edit by Pituszka
Post przenosze do tematu pokrewnego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mewa81
|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 9:00 pm Temat postu: |
|
|
Ja chciałabym mieć już dziecko, ale niestety mój chłopak jeszcze nie A nie chce go zmuszać do dziecka, wiec jedyne co mogę zrobić to uprawiać seks bez zabezpieczenia (na to się godzi) i czekać, aż może "coś tam się skapnie" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|