Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 12)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 9:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wanessa bardzo malo podalas informacji... jak dlugie masz cykle?? czy byly to twoje dni plodne czy nie plodne, w ktorym dniu cyklu to sie stalo??
a jezeli sie nie kochaliscie i wytrysk byl na zewnatrz co w czym problem?? chyba ze dostalo sie cos do srodka??
a te objawy ciazowe co piszesz to jakie masz?? bo niektore objawy moga oznaczac zupelnie cos innego, no i ile czasu minelo od stosunku??

mewa no to twoj facet to ryzykant, no bo wiadomo ze taka metoda moze byc zawodna, a on sie na nia godzi wiec chyba gdzies w podswiadomosci godzi sie na taka ewentualnosc jak dziecko Smile a moze jak zbliza sie wytrysk to go troche przetrzymaj?? Smile
ja mam podobnie tylko ze moj partner w nieplodne dni konczy we mnie i twierdzi ze jakby byl dzidzia to po prostu byl by wczesniej i juz.... a moze pogadaj o tym ze swoim facetem??
a tak wogole to odbieglysmy troche od tematu, mamy taki dzial gdzie mozna o wszystkim pogadac, pozalic sie itp. prosze :

http://www.biomedical.pl/forum/46-vt7717.html?start=450 Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mewa81

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 9:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jestesmy pare godzin po..... Very Happy "przetrzymalam go" i doszlo do wytrysku jak "wychodzil ze mnie", chyba mam dni plodne bo mam uplawy, jak myslicie moglo dojsc do zaplodnienia??? jaki sa szanse??? 50%, czy wiecej....???
Powrót do góry
pituszka

PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 10:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ktory to dzien cyklu i jakie masz dlugie te cykle??
no to widze ze moj pomysl sie sprawdzil Smile a on co panikuje??
zawsze to lepiej ale nigdy nie tak jakby wytrysk byl w srodku... poczekamy zobaczymy Smile
Powrót do góry
mewa81

PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 10:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jest to 11 dzien cyklu, a cykle mam nieregularne, bo trwaja od 28 do 36 dni. Zazwyczaj mam cykle na zmiane, 28-dniowy, a w nastepnym miesiacu 34-36 dniowy, teraz akurat wypada cykl 28 dniowy.
Powrót do góry
pituszka

PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 10:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to poczatek plodnych dni wiec a noz.... Wink
Powrót do góry
megi210

PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 11:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzis juz ni cz okresu nie mialam (3 dzien) Ciekawe jak jutro Dla pewnosci zrobilam test Niestety pusty Sad Teraz znow bede liczyc na szczescie z dniami plodnymi Sad
Powrót do góry
mewa81

PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 11:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czym sie objawia owulacja??? Mialam dzis ciagly lekki bol brzucha, tak jakby "cos mnie ciagnelo od srodka", czy to mogła być owulacja???
Czy stosunek w dniu owulacji lub przed może zakończyć sie ciążą??? Jak długo mogą żyć plemniki w organizmie kobiety???
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Cze 23, 2008 12:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mewa81, troche odbiegasz od tematu.. ogólnie to może zajrzyj do "metod naturalnych"TUTAJ umieściłam dużego posta na temat tego, jak sie rozpoznaje płodne dni. Twoje pobolewanie w dole brzucha i ciągnięcie mogło być objawem owulacji

mewa81 napisał:
Czy stosunek w dniu owulacji lub przed może zakończyć sie ciążą???

no a niby jaki inny miałby się zakończyć ciążą? no jasne, że może. dzień, dwa przed, w i dzień po owulce są największe szanse.
a plemniki średnio 3 dni, ogólnie przyjęte jest 5 dni a przy stosowaniu npr jako metody zabezpieczania przed ciążą aż 7 dni (ale to by były superplemniki). oczywiście mowa o sprzyjających warunkach czyli płodnym śluzie.
magdas95

PostWysłany: Pon Cze 23, 2008 6:49 am    Temat postu: pomóżcie czy moge być jeszcze w ciąży? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

staramy się z mężem o dzidziusia, w tym miesiącu zaczeło się dziać ze mną coś dziwnego, bolące piersi mdłości bóle brzucha i głowy. niestety wczoraj strasznie źle się od rana czułam i bardzo bolał mnie brzuch później pojawiła się miesiączka o 10 dni za wcześie niż powinna, robiłam test wyszedł negatywny ale jak spojrzałam na niego dzisiaj to pojawiła się druga mniej wyraźna kreska. czy to możliwe ze moge być jeszcze w ciąży czy to było poronienie? Crying or Very sad
Powrót do góry
Aenyte

PostWysłany: Pon Cze 23, 2008 9:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tydzień temu pisałam tu o moim przypadku " wytrysk gdy oboje byliśmy w bieliźnie itd" i miałam iść do ginekologa po tabletki "po", ale nie poszłam Sad bo uświadomiłam sobie, że miałam założoną jeszcze wkładkę- co prawda malutką i zawsze mogła jakoś się przesunąć, ale ... łudziłam się, że to byłby niesamowity pech Sad teraz boję się, że jednak to zlekceważenie to był największy błąd w moim życiu. bolą mnie piersi i często chodzę siusiu. innych dolegliwośi nie mam... dziś powinnam dostać okresu i nic, nawet brzuch mnie nie boli.... Sad co myślicie? Crying or Very sad Crying or Very sad

czekam... napiszcie mi coś. tak szczerze. rozważcie wszystkie możliwości i prawdopodobieństwo...proszę

Ostatnio zmieniony przez Aenyte dnia Pon Cze 23, 2008 11:58 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40  Następny
Strona 36 z 40