Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 10:24 pm Temat postu: Re: Czy Można Miec Tak Bobaskaa :) |
|
|
kasiorek napisał: | Siemanko ) Mam pytanie . Kochałam się z chłopakiem odrazy po okresie i tak troche przed .. nie spuscił sie we mnie ale blisko pochwy .. od tamtego razu mineło już ok 3 tygodnie .. jeżeli byłabym w ciązy to miała bym podwyższoną temperaturę ? wsumie mam normalną 36, 5 .. w taki sposób można miec bobaskaa ? )
|
zalezy jak dlugie masz cykle...jesli w srodku nie było wytrysku to watpie abys zaszła w ciaze... chyba wiesz jak dochodzi do zapłodnienia co? plemniki to nie latajace batmany _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ewelinka1987
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 3:00 am Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny.Dawno mnie tu nie było..i szczerze mówiąc steskniłam sie za wami Bo tylko z wami moge na takie tematy romawiać i zawsze któras z Was mi pomoże wiec nadal staramy sie o dziecko z moim nerzeczonym...nie zabezbieczamy sie,mój narzeczony konczy we mnie...a szczególnie pilnuje tego w dniach płodnych....bo wiadomo że w innych są małe szanse ale różne przypadki sie zdarzają.Dziewczyny powiedzcie mi,miałam miesiaczke teraz 28 listopada,a 6,7 grudnia kochałam sie z moim i skonczył we mnie(z moich obliczen był to 9 i 10 dzien cyklu) teraz ponownie spróbowalismy 13,i 14 grudnia( 16,17 dzien cyklu) z tego co wiem to w 17 dniu cyklu mam duze sznase na zajscie w ciąże...tylko martwi mnie jedna rzecz...więc moje miesiaczki nie były regularne....boje sie że przez to nie zajde w ciąze tak szybko...nie wiem czy to ma ogromne znaczenie.Bardzo chcielisbysmy dziecka,czasem płakać mi sie chce Moje kolezanki które w ogóle tego nie chciały są albo szczęsliwymi mamami albo dopiero nimi będą,mimo że sie zabezpieczały itd.Boje sie że ze mna cos nie tak.słyszałam też o takiej barierze psychicznej u kobiet,że czym bardziej chcesz tym gorzej;(Ale sie rozpisałam,ale chciałabym zeby któras z Was moje kochane i poradziła...tak bardzo chcemy dziecka.Zobaczymy co teraz wyjdzie z tego starania....chwilami zachowuje sie obsesyjnie...już nie wiem ile testów zrobiłam...nie wiem może mój narzeczony ma za słabe plemniki...nie wiem czym spowodowane jest to ze nadal nie jestem w ciązy ,byłabym taka szczęśliwa wiedząc że nosze pod sercem malenstwo.Pozdrawiam dziewczyny.CZekam na odpowiedzi:) kurcze ale sie rozpisałam.Buziaczki :* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 5:03 pm Temat postu: |
|
|
Ewelinka samo myslenie i zastanawianie sie nic nie da.robiliscie z mezem badania? moze Ty masz PCO,lub nadzerke,tarczyce,lub pecherzyki nie pekaja....nie wiem,mnostwo przyczyn jest..moze on ma za słabe nasienie,trzeba to zbadac i to jak najszybciej.
a jesli chcesz zajsc w ciaze to najlepiej sie starac w ok.14 dnia cyklu,16,17 dc jak pisałas moze byc juz za pozno bo jajo obumarło,wiesz ze komorka zyje tylko 24h? jesli nie staraliscie sie 14dc a w 17 to nie ma szans na przezycie..
testy owulacyjne robilas? jesli to tez nie pomaga to ja radze przebadac sie od stop do glow i wtedy sie zaczac martwic.
co do tego ze Ci co nie chca dzieci i je maja to sie zgadzam;/ to nie fer ;/ jak mozna sie zabezp. i zajsc w ciaze ? zdradź mi ten cudowny sposob - chetnie skorzystam heheh
powodzenia i nie załamuj sie! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ewelinka1987
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 5:39 pm Temat postu: |
|
|
hej.haha no właśnie nie wiem jaki jest ten sposób bo sama bym go z chęcią wykorzystała.A na to wychodzi że te wszystkie kalendarze dni płodnych na stronkach internetowych kłamią? Bo wpisując pierwszy dzien cyklu itd.faktycznie zaznaczone były dni płodne od 12 aż do 18 i 19 dnia więc sama nie wiem...i dlatego też staraliśmy sie w 16 i 17 dniu.Sama nie wiem komu wierzyć,różne wersje słyszałam...że fakt tak jak piszesz że w 14 dniu ale że później też jakieś szanse są. A apropo badań to nie robilismy.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 6:09 pm Temat postu: |
|
|
no to warto zrobic bo mozecie tak sie starac 10 lat i nic z tego nie bedzie ,a im wczesniej "cos" sie wykryje tym wieksza szansa na wyleczenie. pzdr _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
maśka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 7:11 pm Temat postu: |
|
|
witam!
mam pytanie i chcialabym zeby mi ktos pomógł, przedewszystkim od razu zaznacze ze ma raczej nieregularny okres a własciwie to nie wiem jak bardzo bo nigdy nie pamietam a nie zapisuje<głupia>;/ ale trwa okolo 3 dni w potywach do 4/5 ale nie o tym chcialm, wyszlo na to ze kochalam sie w 2 dni przed oktesem ale raczej nie skonczył we mnie moj chłopak.
Wiem ze te dni nie powinny byc dniami plodnymi ale boje sie bo przez 3 dni po sexie mialam biegunke(jak do zblizenia doszlo..w nocy tak od ran az przez kolejne 3dni-bo dzis juz tak jakby mi przeszlo-mialam ta biegunke) a okres mam raczej nieregularny..wiem ze to moglo byc od zjedzenia czegos ale nie przypominam sobie zebym cos dziewnego innego jadla a z2 strony czy tak szybko moga pojawic sie objawy??? wiec czy moge być zagrozona?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zoneczka-21
|
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 7:51 pm Temat postu: |
|
|
Czy badanie beta robi sie nadczczo |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 8:50 pm Temat postu: |
|
|
zoneczka-21 napisał: | Czy badanie beta robi sie nadczczo |
powinno sie wykonywac na czczo
ps- zoneczka to nie jest odp. miejsce na tego typu pytania... poszukaj odp. działu...porzadek musi byc _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kaja84
|
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 9:31 pm Temat postu: |
|
|
Hej. Do tych wszystkich objawów doszły powiekszone i ciemniejsze sutki ktore bolą przy dotyku.
Za wczesnie na test bo to poczatek drugiego tygodnia
To jest objaw ciązy ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 10:42 pm Temat postu: |
|
|
kaja test robisz w dniu spodziewanej @ lub po 14-16 dnaich od stosunku. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|