Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
achulkaasia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 7:42 pm Temat postu: ciąża ? ? ? pomóżcie! |
|
|
Witam, mam niemały problem.
Ostatni okres dostałam 12.11. . Dziś mamy 16.12. Cykle mam zazwyczaj 3odniowe, czasem 2 dni w te lub we wte.
z chłopakiem spałam o 4 rano z 28/29 czyli (29) - stosunek przerywany, bez gumki, po alkoholu (oboje). Do tego od ostatniego okresu tylko jeden weekend nie imprezowałam - dosyć ostro i paliłam papierosy codziennie. Do tego mam stresy związane ze studiami. Fajki odstawiłam 6.12. Od 2 tyg. nie mogę w nocy spać - zasypiam np. o 5 rano po 3 czy 4h leżenia w łóżku. Od 2dni boli mnie brzuch i jest mi niedobrze. Nie wiem czy to stres przez to że spóźnia mi się okres czy jak. Myślicie że to może być ciąża? Testu do piątku nie zrobię bo mam 15zł w portfelu do piątku, jeśli kupię to nie będę miała co jeść. Strasznie się stresuje, pomóżcie!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malutka23
|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 7:50 pm Temat postu: |
|
|
My lekarzami nie jestesmy i przez komputer Ci nie powiemy czy zaszlas w ciaze. Musisz zrobic test ciazowy, skoro nie masz kasy to poczekaj te pare dni. W ciaze moglas zajsc, ale nie musialas. A miesiaczke moze opoznic wiele czynnikow (chocby stres, a z tego co piszesz to mialas go duzo), ale ciazy nie wykluczam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tvisha Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 7:54 pm Temat postu: |
|
|
tez uwazam ze moze byc wiele innych czynnikow co do spoznionej miesiaczki
ale ciazy tez bym nie wykluczyla bo w sumie stosunek byl w okolicach mozliwej daty owulacji. Pozatym po alkoholu kto wie jak ten stosunek sie zakonczyl.
Ja jestem zdania ze stosunek przerywany to nie jest metoda atykoncepcyjna ...
radze sie nie stresowac i poczekac spokojnie do zrobienia testu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
achulkaasia
|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 7:59 pm Temat postu: |
|
|
na pewno nie skończył - mówiąc że byliśmy po alkoholu miałam na myśli to, że niektórzy mówią że alkohol u faceta osłabia plemniki, jeśli takowe by się pojawiły przed wytryskiem.
Dodano po 1 minutach:
i stosunku przerywanego nie uważam za metodę antykoncepcyjną - poniosło nas a nie mieliśmy gumek, obserwując siebie wydawało mi się że mam niepłodne w tamtym czasie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
patrycjja2000
|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 10:46 pm Temat postu: prosze o odpowiedz....pilnie |
|
|
ile dni po okresie mozna zajsc w ciaze ??okres mialam o 1 do 5 grudnia .8 dni po doszlo do zblizenia i zauwalylam krwawienie czy jestem w ciazy?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 10:52 pm Temat postu: |
|
|
A było zabezpieczenie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
achulkaasia
|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 11:32 pm Temat postu: |
|
|
zrobiłam test, nie wytrzymałam - negatywny:))) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 11:47 pm Temat postu: |
|
|
zalezy po jakim czasie go wykonałas...jesli mineło minimum 14-16 dni od stosunku to wynik jest prawidłowy,jesli wczesniej to nie.proste ze tak szybko do zapłodnienia nie dojdzie co nie? .
co do krwawienia to ja bym radziła bzadac sie czy nie masz nadżerki..tuz po stosunku krwawienie? nie podoba mi sie to.. przejdz sie do gina na rutynowe badanie.. nie czujesz bolu podczas stosunku? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
maśka
|
Wysłany: Sro Gru 17, 2008 1:10 am Temat postu: |
|
|
hej!
ciekawe dlaczego nie bylo zadnego odezwu do mojego problemu:( nikt nie pisnoł.. a ja na prwde sie boje;(
objawy biegunkowe mineły ale jak nadzwyczaj jestem szczupła a jem wtydy gdy mam czas i gdy jestem glodna co sie zdarza rzadziej niz czesciej tak teraz jestem ciagle glodna!! no i palenie papierosow jakos mi ie wchodz(mozliwe ze juz sama sobie tak ubzduralam..ze mi juz psychika tak działa ze zauwazam tego typu rzeczy) na robienie testu jest za wczesnie a okres wlasciwie mi sie juz konczy..dobiega 3 dzien,czyli standardowa długosc okresu.
ale nie zmienia to faktu ze nadal jestem w kropce i czy na prawde moge byc w ciazy skoro zblizenie bylo 2 dni przed okresem? a okres raczej mam nie regularny (raczej-bo tak naprawde nigdy nie zapisywalam dokladnej daty tylko odczowalam ze sie o.zbliza po małym bolu w krzyzach)
pomozcie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Gru 17, 2008 11:06 am Temat postu: |
|
|
maśka nie masz powodu do zmartwien. faktycznie przed okresem sa dni niepłodne..mimo tego ze masz nieregularne to w jakich granicach sie wahaja? co 28-33 dni? czy jak?.
okres napewno sie pojawi.mozesz zrobic test dla pewnosci.ale po 16 dniach od stosunku. nie wczesniej bedzie dobrze.glowa do gory.pzdr _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|