Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lazy
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 11:18 pm Temat postu: |
|
|
Pituszka szczytowal. szczytowal .. nie we mnie ale szczytowal.. wiec, raczej powinnam sie martwic.. w ogole, to znowu zaczely mnie piersi bolec, kurcze.. . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kathrina20
|
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 1:28 am Temat postu: czy to ciaza??? |
|
|
czesc mam na imie kasia i w sumie trudny temat dla mnie ale nie wiem co robic.. mam 20 lat i od jakis 2 lat mam zabuzenia hormonalne.. tzn.. nie mam miesiaczk po 5 miesiecy czasem dluzej ostatni raz miesiaczkie mialam w pazdzierniku i do tej pory nie mam...od pewnego momentu czuje sie inaczej duzo jem mam mdłosci czasem kreci mi sie w glowie czesciej sikam i wogole objawy takie jakbym byla w ciazy..ale czy jest to mozliwe skoro nie mam miesiaczki ze mogłam zajsc w ciaze.. testu nie robilam i nie bylam u lekarza najpierw chce zapytac was.. czekam
--- przenosze do tematu pokrewnego
i drugi taki sam post kasuje, jeden w zupelnosci wystarczy --- Pituszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 2:33 am Temat postu: |
|
|
Nie zakładaj nowych tematówjeśli istnieją pokrewne. I nie pisz kilku identycznych postów. Forum to nie jest śmietnik. PRZECZYTAJ REGULAMIN
Niewykluczone, że akurat kochaliście się w trakcie lub około owulacji. Jeśli tak było, to możliwe ze jesteś w ciąży.
Przy zaburzeniach hormonalnych nigdy nie można być pewnym czy akurat w danym momencie nie wystąpi owulacja.
I pędź czym prędzej do ginekologa. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gruszka
|
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 10:17 am Temat postu: |
|
|
kathrina20 Oczywiście, że jest to możliwe.
Ze mną było podobnie. Miesiączka zatrzymywała mi się nawet na kilka długich miesięcy. W ciążę zaszłam kiedy jej już nie było bbbbbaaaaarrrdzo długo
Pamiętaj, że nigdy nie wiesz kiedy płodność powraca!!!!!
Może akurat zbliżał się okres a Ty współżyłaś i doszło do zapłodnienia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
margaretka
|
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 11:51 am Temat postu: .. |
|
|
pituszka, w moim przypadku było tak że doszło do wytrysku, ale poza mną do tego mój chłopak miał prezerwatywę i myślę że cała zawartość spermy w niej została, ale obawiam się właśnie że coś mogło się wydostać chociaż jakaś mała kropelka, czy mogła się jakoś zsunąć :< sama nie wiem... wiem że strasznie panikuje, ale bycie w ciąży to by był dla mnie chyba koniec świata.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 1:58 pm Temat postu: |
|
|
lazy jak mieliscie prezerwatywe to nie ma powodow do zmartwien
mozna by bylo sie martwic jakby wytrysk byl w tobie (bez prezerwatywy ) lub na narzady bezposrednio... i do tego musialy by byc plodne dni...
margaretka byla prezerwatywa , nie pekla wiec nie ma sie co martwic... chyba za bardzo panikujesz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
oleńka_18505
|
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 9:37 pm Temat postu: Ciąża? |
|
|
Dzień dobry wszystkim, chciałam się zapytać czy mogę być w ciąży.
Mianowicie okres miałam 17 grudnia a 2 stycznia z moim partnerem uprawiam seks analny z wytryskiem, pozniej miałam okres 14 stycznia, od jakis 3 dni odczuwam bóle piersi, czesto oddaje mocz( tak co 1.5 godziny) bóle brzucha.
Prosze o pomoc.
[color=red]Nie zakładaj nowego tematu jeśli istnieje juz pokrewny[/color]
[color=green]Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka[/color] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pyskata18
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 9:51 pm Temat postu: |
|
|
hmm według mnie nie masz obawy w ciąży niema okresu a jak jest to plamienie a robiłaś test >? najlepiej zrób badanie z krwi:) _________________ Wiara Czyni Cuda ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
margaretka
|
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 11:41 pm Temat postu: ? |
|
|
Pituszka, mam taką nadzieje że się nie mylisz
a jeśli chodzi o te dni płodne i niepłodne, to kiedy one występują? Bo ja jakoś nigdy nie potrafię się w tym połapać.. to jest tak że pewne 5 dni przed okresem, to dni niepłodne, i 5 dni po okresie? a co z resztą dni? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 11:45 pm Temat postu: |
|
|
policz ile dni trwa cykl, podziel na dwa, i wtedy powinnas mieć owulacje, mniej więcej, ponieważ jakikolwiek stres itd może przesunąć owulację.
potencjalnym ryzykiem objęte są 3 dni przed owulacja i 3 dni po, ale to żadna reguła, niektórzy kochają sie w czasie okresu i zachodzą w ciążę, więc jesli nie chcesz mieć póki co dziecka, nie radziłabym polegać na kalendarzyku. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|