Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 6:38 pm Temat postu: |
|
|
Zależy jak długie masz cykle. Szanse na ciążę są tylko podczas dni płodnych.
Jak je wyliczyć masz napisane w dziale metody naturalne. Zapraszam tam. Wylicz sobie kiedy masz dni płodne i odpowiedz sobie na to pytanie. My nie jesteśmy wróżkami _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
vilemo
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 7:26 pm Temat postu: |
|
|
na różnych stronach różnie to jest określane...wolałabym, żeby ktoś mnie uspokoił... jestem strasznie zdenerwowana cała ta sytuacja |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 7:57 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma szans na ciążę...Wytarłaś dłoń...Żaden plemnik by tego nie przeżył...Poczytaj trochę na ten temat... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
vilemo
|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 11:50 pm Temat postu: |
|
|
dziękuje za odpowiedź, trochę się uspokoiłam, dużo czytam na ten temat, może nawet za dużo i wyobrażnia działa...stąd moje wątpliwości i zdenerwowanie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Miika
|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 3:25 pm Temat postu: Pomocy! |
|
|
Mam taki problem spóżnia mi sie okres już 5dni a zawsze mam regularnie nawet przed terminem kochalam sie z chlopakiem bez zabezpieczenia ale to juz nie pierwszy raz jestem senna chudne kreci mi sie w glowie czasem nie mam ochoty nic jesc a czasem jem cos czego nigdy nie lubilam na szczescie nie wymiotuje jestem taka slaba bola mnie piersi sa takie twarde czuje mrowienie ale mialam objawy jak przed miesiaczka bol brzucha jajnikow piersi i nic bardzo sie martwie czy to moze byc ciaza boje sie o tym myslec zastanawia mnie tylko to ze wielokrotnie kochajac sie z chlopakiem w okres i nie doszlo do wytrysku ''w glab mnie'' i nic a teraz kochalismy sie stosunek przerywany krotko szybko i cos takiego boje sie wizyty u ginekologa nigdy nie bylam a powinnam mam prawie 20 lat pomozcie poradzcie co robic boje sie ;(
--- temat przenosze do pokrewnego --- Pituszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aenyte
|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 4:11 pm Temat postu: |
|
|
Proszę pomózcie....
Moja sytuacja wygląda tak, że nie sypiam jeszcze z moim facetem ale zdarzylo sie że leżeliśmy obok siebie nadzy i on miał wytrysk. leżałam obok a nie na nim, nie było tak, że bezposrednio polożylam się na spermie, ale boję się że jednak przez nie uwage mogła być jakaś część gdzieś na pościeli a ja tam leżałam.... jesli już to jakos malutko bo napewno się w tym nie "upaćkałam" . nastepnego dnia poczułam silny skurcz w podbrzuszu i zaobserwowalam dosłownie z pół kropli krwi- więc prawdopodobnie owulacja tym bardziej że to był środek cyklu. okres powinnam dostać 28 marca, ale go do tej pory nie ma. 29 marca rano zrobilam pre- test paskowy, wyszedł negatywny. wczoraj wieczorem tez i tak samo. ale okresu dalej nie mam. dodam że zawsze mialam regularne cykle ok 32 dni. czy np. ciąze pozamaciczne albo cos takiego test może nie wykryc? co sądzicie? ;( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
00monita00
|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 4:25 pm Temat postu: Ciąża, czy nie? |
|
|
Witam. Mam pewien problem, a mianowicie chodzi o to, że miesiączka spóźniła mi się półtora tygodnia, następnie pojawiła się i była taka sama jak zawsze. Pojawiły mi się w tym czasie, tzn przed miesiączką, jak i po - bule brzucha, nudności, zgaga i senna się zrobiłam. Początkowo sądziłam, że zaszłam w ciąże i chciałam zrobić test, lecz dostałam miesiączkę i nie wiem co teraz myśleć. Znam dziewczynę, która miała normalne krwawienia w ciąży, takie same jak w czasie okresu, Jest jakaś szansa, że jestem jednak w ciąży, czy może to jakaś choroba? Przyznam, że staramy się z partnerem o dzidzie i bardzo byśmy się ucieszyli, jeśli by była jakaś szansa. Wiem, że muszę udać się z tym do ginekologa i zrobić test, ale chciałabym się dowiedzieć, czy jest jakaś szansa? Proszę o odpowiedź.
--- przenosze do tematu pokrewnego --- Pituszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kamkaz85
|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 4:47 pm Temat postu: |
|
|
Aenyte Jesli Twój partner nie miał wytrysku w Tobie, to nie ma możliwości zapłodnienia. Poza tym test pakowy wykryje Ci ciąze po ok 14-16 dniach od zapłodnienia. Uważam, ze teraz okres spóźnia się Tobie przez stres. Denerwujesz się, ze mozesz być w ciaży. A im więcej się będziesz tym denerwować, tym okres dostaniesz później. Polecam wyluzowanie, odpręzenie sie. Jesli chodzi o spóźniajacy się okres, to w moim przypadku zawsze pomaga kąpiel w dość gorącej wodzie, ale oczywiscie bez przesady. Mozesz wypróbować, moze i Tobie pomoze. Głowa do góry, pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aenyte
|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 5:02 pm Temat postu: |
|
|
dziękuję ze podtrzymanie na duchu. ale to był szczyt mojego okresu plodności (dzien przed owulacją) i jeśli położyłam się na pościeli ktora była choć troszkę mokra w spermie.... wydzielił mi sie śluz jak przy podnieceniu wiec w nim plemniki moglyby sie przetransportowac do środka....... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kamkaz85
|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 5:19 pm Temat postu: |
|
|
Ja uważam, ze do zapłodnienia dojść nie mogło. Może ktoś inny wypowie się na ten temat, to sama zobaczysz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|