Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 18)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Kwi 15, 2009 8:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pora dnia ma znaczenie przy wykonywaniu testu z moczu. Jeśli chodzi o test z krwi to nie ma to większego znaczenia.
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Kwi 15, 2009 9:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nowicjuszka napisał:
Jeśli chodzi o test z krwi to nie ma to większego znaczenia.

no własnie mowie o tym z krwi. o ten apteczny kolezanka nie pytała Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Kwi 15, 2009 10:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja wiem Smile napisałam dla rozjasnienia wątpliwości kolezanki Wink
marysia2007

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Kwi 16, 2009 12:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!
Mam problem... Kochalam sie z chlopakiem 5 kwietnia (bez zabezpieczenia, tylko przerywane tzn. wytrysk byl na brzuch. Mialam 3 dzien po owulacji|) , dwa dni pozniej zaczelam brac antybiotyki. Kuracja trwala 5 dni, w 3 dniu zaczal mnie bolec brzuch, i zle sie czulam ogolnie, teraz juz po kuracji antybiotykowej jest mi nie dobrze i boli mnie zoladek i momentami podbrzusze, zrobilam test ciazowy, ktory wyszedl negatywni, tylko zrobilam go 10 dni po stosunku. CZy jest mozliwosc ze jestem w ciazy?? pomozcie.... Sad
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Kwi 16, 2009 7:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Okres prawdopodobnie może Ci się spóźniać z powodu antybiotyków. Test wprawdzie zrobiony ciut za wczesnie ale... myślę ze mozna mu wierzyc, bo skoro było już po owulacji, a wytrysku nie było w środku to co miało zostać zapłodnione? Przez co? chyba ze chłopak wyszedł z Ciebie i od razu miał wytrysk... no to.. ale jeśli owulacje miałas tak jak mówisz to ciazy z tego nie bedzie i tak. Czekaj spokojnie na okres, bo antybiotyki często powodują jego opoźnienie.

PostWysłany: Czw Kwi 16, 2009 10:56 am    Temat postu: NIE WIEM CO MYSLEC!!! PROSZE O PANSTWA OPINE NA TEN TEMAT :( Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sprawa wygląda tak.Kochałam się z moim chłopakiem nad ranem bez zabezpieczenia i skończyło się Oki(ok tzn po za mną) lecz za 2 godz znowu naszła nas chęć do baraszkowania.Byłam dzień po okresie
(nieregularnym) a wiec on na to ze słyszał ze dzień po okresie kobieta jest bardzo mało narażona na ciąże a wręcz wcale.Ja nie do końca byłam do tego przekonana wiec kazałam mu iść na dobra sprawę przemyć ,,Wacka" ale on uczynił to w stylu takim ze nałożył na ,,grzyba" żelu pod prysznic
, rozsmarował po czym star papierem toaletowym... i znowu sie kochaliśmy bez zabezpieczenia... Tu jest moje pyt czy mogę obawiać się ciąży???????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Moze jakaś cześć plemników mogła przeżyć Prosze o Państwa opinie.
Z góry dziękuje.

--- przylaczam do tematu pokrewnego -- eyesonfire
Powrót do góry
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Czw Kwi 16, 2009 11:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1. nadawaj odpowiedni temat
2. nie zakladaj nowych tematow jesli takowe istnieja

3. jesli masz nieregularne cykle to mozesz byc plodna nawet w czasie okresu.
4. wg mnie raczej nie ma szans na ciaze, bo watpie zeby plemniki przezyly potraktowanie ich zelem pod prysznic, tym bardziej ze piszesz, ze dopiero za jakis czas drugi raz sie kochaliscie, wiec juz "chwile" byly na zewnatrz.

mimo wszystko zrobilabym test 14 dni po stosunku, zeby sie niepotrzebnie nie martwic, bo w wyniku stresu okres moze sie spoznic.
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Kwi 16, 2009 11:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zgadzam sie z Eye.
plemniki w kontakcie z woda i innymi specyfikami gina Smile i nie powstana heh Cool

Powrót do góry
glunia

PostWysłany: Czw Kwi 16, 2009 8:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

już sama nie wiem co myśleć.. otóż sprawa wygląda tak: miałam miesięczna przerwe w braniu tablek anty. co prawda kochalismy sie z chłopakiem, ale do wytrysku w środku nie doszło. i wszystko było ok aż do czasu kiedy pewnej nocy wstalam na siusiu.. zasłabłam i z trudem wróciłam do łóżka.. rano dostałam okres więc pomyślałam, że moje zasłabniecie było własnie tym spowodowane. zaczełam nowe opakowanie tabletek. krwawienie nie bylo zbyt obfite, ale co najdziwniejsze na drugi dzien @ ani widu ani słychu.. po kilku dniach doszły bóle w podbrzuszu.. w tej chwili jestem przy 11 tabletce, bóle wciąż się utrzymują, zaczełam niespokojnie spać, mam lekkie wachania nastrojów i lekkie mdłości.. nie wiem czy biegać do apteki po test czy czekać.. może to tylko reakcja na tabletki? prosze POMÓŻCIE!
Powrót do góry
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Czw Kwi 16, 2009 8:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

biegac po test.
moze np doszlo do samoistnego poronienia?

ale to najczarniejszy scenariusz.
skoro byla miesieczna przerwa - to zapewne owulacji nie byl, ale to gdybanie tylko
i co najwazniejsze nie bylo wytrysku w srodku.

proponuje kupic test, i bez wzgledu na wynik, udac sie do ginekologa.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 36 z 41