Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 20)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Lip 23, 2009 4:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie okres a plamienie...

Ciężko powiedzieć...Ale takie wycieki podczas ciąży występują ale dopiero w 2 trymestrze...
martha...

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lip 23, 2009 5:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ja też już teraz nie wiem... w sobotę będę w aptece to kupię test, tak będzie najlepiej, dam znać jak coś....

kolejny objaw to że od rana bardzo dużo siusiam... sutki zrobiły się jakby napuchnięte i mają ciemną otoczkę, na brodawkach mam jasne kilkumilimetrowe plamki...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
piotrmakowski

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 3:19 am    Temat postu: Miesiączka a ciąża Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam panowie i panie. Zwracam się z pytaniem o pewną ważną rzecz. 24 czerwca ja i moja partnerka zrobiliśmy to z lekkim zabezpieczeniem (prezerwatywa, bez żadnych tabletek), na całe szczęście (?) 8 lipca miała pierwszy dzień krwawienia miesięcznego. Czy wobec tego, skoro miesiączka przyszła i odeszła w stu procentach 'terminowo', nie muszę się spodziewać 'niespodzianki' czy jednak mogła zajść w ciążę? Pytam tutaj, bo całkowicie nie znam się na tych sprawach i aż wstyd zapytać JEJ o taką możliwość. Proszę o poważne odpowiedzi i dziękuję z góry.

Pozdrawiam.

Przeniosłam do odpowiedniego działu i tematu / nowicjuszka
Powrót do góry
annka22

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 5:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam jeszcze jedno pytanko:
Bo jestem za granicą, przyjechałam tu tydzień przed sprzed spodziewaną @ miesiąc temu i dostałam @ regularnie (zawsze mam cykl 27 dni lub 30, a miesiąc temu cykl 29- czyli nadal w normie). Skoro przyjechałam tu tydzień przed @ czyli byłam po owulacji.
Czy jeśli dostałam @ regularnie w tym miesiącu też będzie regularny, czy może coś się pomieszać? Starałam się obserwować moje ciało i raczej wszystko jest w normie.
Jeśli mam mieć cykl 27 dni to @ powinnam dostać dzisiaj(ale nie dostałam Smile), a jeśli cykl 30 dni to powinnam dostać w poniedziałek.
Dodam jeszcze, że miałam z mężem pełny stosunek (wytrysk we mnie) w 4tym dniu niepłodnych. Czyli jeśli w poniedziałek nie dostanę @ i będzie się to przeciągać więcj niż 4 dni to znaczy, że mamy dzidzię? Mr. Green
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 9:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piotrmakowski Skoro byliście zabezpieczeni a prezerwatywa nie pękła i się nie zsunęła to nie ma mowy o ciąży...

annka Może się poprzesuwać. Ale nie musi.

Co do 2 pytania...Skoro w trakcie niepłodnych to ja możesz zajść w ciążę?

Ostatnio zmieniony przez nowicjuszka dnia Pią Lip 24, 2009 9:41 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
annka22

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 10:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zapomniałam jeszcze dodać, od dzisiaj czuję kłucie w prawym jajniku, nigdy przed miesiączką nie miałam tego ;/
Powrót do góry
jaa18

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 10:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam mam pytanko!jestem w ciazy w 5 tyg.i kochamy sie z chłopakiem i czy to nie szkodzi,że konczy we mnie??niechcem zakładac nowego postu wiec sie tutaj pytam.Aha i czy na zdieciu usg jest napisane który to jest tydzien i ile dzidzius juz ma mm??
Powrót do góry
anka78

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 10:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jaa18 - jeśli nie masz plamień to ok, chociaż w pierwszym trymestrze zaleca się ostrożność. Gdzie kończy partner nie ma znaczenia, bo chodzi o urazy mechaniczne. w 5tc na usg widoczny jest dopiero pęcherzyk, w którym rozwija się maleńki zarodek. Ale wygeneruje się wiek ciąży - może być trochę inny niż z wyliczeń kalendarzowych.
Powrót do góry
annka22

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 11:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nowicjuszka napisał:
Co do 2 pytania...Skoro w trakcie niepłodnych to ja możesz zajść w ciążę?

Ale mi chodzi o to, że np. czasami zdarzają się spóźnione @ czasami z przyczyn jak stres, zmiana klimatu a czasami tak poprostu, bo jest nieregularny.
i np po moim poprzednim @ jajnik powiedział "ej zrobimy jej jaja i przesuniemy @ o 5 dni". Co oznacza, że każdy proces łącznie z owulacją zostanie przesunięty o te 5 dni.

Czyli jak w moim przypadku kiedy kochałam się z mężem w 4 dniu niepłodnych (cykl 30 dni) mógł to również być któryś z ostatnich płodnych, po tym jak mój organizm sobie zażyczył, że w tym miesiącu przesunie @ o 5 dni.
5 dni to tylko taki przykład Wink

Jak już pisałam, jestem za granicą, zmieniłam klimat i mam trochę stresów teraz. i czy pomimo, że ostatnia @ była regularnie ta też będzie, czy może się przesunąć?
Powrót do góry
piotrmakowski

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 11:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nowicjuszko,

a mam pewne pytanie dotyczące właśnie tylko teoretycznie podobnej rzeczy. Mianowicie: jeśli kilkanaście dni po stosunku pojawia się krwawienie miesięczne i jest normalne, zachodzi bez żadnych przyspieszeń i opóźnień, to czy istnieje jeszcze możliwość zajścia w ciążę? Interesuje mnie właśnie to. Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 28 z 41