Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 4:25 pm Temat postu: |
|
|
Nie okres a plamienie...
Ciężko powiedzieć...Ale takie wycieki podczas ciąży występują ale dopiero w 2 trymestrze... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martha...
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 5:12 pm Temat postu: |
|
|
no ja też już teraz nie wiem... w sobotę będę w aptece to kupię test, tak będzie najlepiej, dam znać jak coś....
kolejny objaw to że od rana bardzo dużo siusiam... sutki zrobiły się jakby napuchnięte i mają ciemną otoczkę, na brodawkach mam jasne kilkumilimetrowe plamki... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
piotrmakowski
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 3:19 am Temat postu: Miesiączka a ciąża |
|
|
Witam panowie i panie. Zwracam się z pytaniem o pewną ważną rzecz. 24 czerwca ja i moja partnerka zrobiliśmy to z lekkim zabezpieczeniem (prezerwatywa, bez żadnych tabletek), na całe szczęście (?) 8 lipca miała pierwszy dzień krwawienia miesięcznego. Czy wobec tego, skoro miesiączka przyszła i odeszła w stu procentach 'terminowo', nie muszę się spodziewać 'niespodzianki' czy jednak mogła zajść w ciążę? Pytam tutaj, bo całkowicie nie znam się na tych sprawach i aż wstyd zapytać JEJ o taką możliwość. Proszę o poważne odpowiedzi i dziękuję z góry.
Pozdrawiam.
Przeniosłam do odpowiedniego działu i tematu / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
annka22
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 5:11 am Temat postu: |
|
|
Mam jeszcze jedno pytanko:
Bo jestem za granicą, przyjechałam tu tydzień przed sprzed spodziewaną @ miesiąc temu i dostałam @ regularnie (zawsze mam cykl 27 dni lub 30, a miesiąc temu cykl 29- czyli nadal w normie). Skoro przyjechałam tu tydzień przed @ czyli byłam po owulacji.
Czy jeśli dostałam @ regularnie w tym miesiącu też będzie regularny, czy może coś się pomieszać? Starałam się obserwować moje ciało i raczej wszystko jest w normie.
Jeśli mam mieć cykl 27 dni to @ powinnam dostać dzisiaj(ale nie dostałam ), a jeśli cykl 30 dni to powinnam dostać w poniedziałek.
Dodam jeszcze, że miałam z mężem pełny stosunek (wytrysk we mnie) w 4tym dniu niepłodnych. Czyli jeśli w poniedziałek nie dostanę @ i będzie się to przeciągać więcj niż 4 dni to znaczy, że mamy dzidzię? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 9:38 am Temat postu: |
|
|
piotrmakowski Skoro byliście zabezpieczeni a prezerwatywa nie pękła i się nie zsunęła to nie ma mowy o ciąży...
annka Może się poprzesuwać. Ale nie musi.
Co do 2 pytania...Skoro w trakcie niepłodnych to ja możesz zajść w ciążę? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą.
Ostatnio zmieniony przez nowicjuszka dnia Pią Lip 24, 2009 9:41 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
annka22
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 10:00 am Temat postu: |
|
|
zapomniałam jeszcze dodać, od dzisiaj czuję kłucie w prawym jajniku, nigdy przed miesiączką nie miałam tego ;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jaa18
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 10:11 am Temat postu: |
|
|
witam mam pytanko!jestem w ciazy w 5 tyg.i kochamy sie z chłopakiem i czy to nie szkodzi,że konczy we mnie??niechcem zakładac nowego postu wiec sie tutaj pytam.Aha i czy na zdieciu usg jest napisane który to jest tydzien i ile dzidzius juz ma mm?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anka78
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 10:32 am Temat postu: |
|
|
jaa18 - jeśli nie masz plamień to ok, chociaż w pierwszym trymestrze zaleca się ostrożność. Gdzie kończy partner nie ma znaczenia, bo chodzi o urazy mechaniczne. w 5tc na usg widoczny jest dopiero pęcherzyk, w którym rozwija się maleńki zarodek. Ale wygeneruje się wiek ciąży - może być trochę inny niż z wyliczeń kalendarzowych. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
annka22
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 11:26 am Temat postu: |
|
|
nowicjuszka napisał: | Co do 2 pytania...Skoro w trakcie niepłodnych to ja możesz zajść w ciążę? |
Ale mi chodzi o to, że np. czasami zdarzają się spóźnione @ czasami z przyczyn jak stres, zmiana klimatu a czasami tak poprostu, bo jest nieregularny.
i np po moim poprzednim @ jajnik powiedział "ej zrobimy jej jaja i przesuniemy @ o 5 dni". Co oznacza, że każdy proces łącznie z owulacją zostanie przesunięty o te 5 dni.
Czyli jak w moim przypadku kiedy kochałam się z mężem w 4 dniu niepłodnych (cykl 30 dni) mógł to również być któryś z ostatnich płodnych, po tym jak mój organizm sobie zażyczył, że w tym miesiącu przesunie @ o 5 dni.
5 dni to tylko taki przykład
Jak już pisałam, jestem za granicą, zmieniłam klimat i mam trochę stresów teraz. i czy pomimo, że ostatnia @ była regularnie ta też będzie, czy może się przesunąć? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
piotrmakowski
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 11:52 am Temat postu: |
|
|
nowicjuszko,
a mam pewne pytanie dotyczące właśnie tylko teoretycznie podobnej rzeczy. Mianowicie: jeśli kilkanaście dni po stosunku pojawia się krwawienie miesięczne i jest normalne, zachodzi bez żadnych przyspieszeń i opóźnień, to czy istnieje jeszcze możliwość zajścia w ciążę? Interesuje mnie właśnie to. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|