Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anka78
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 12:37 pm Temat postu: |
|
|
piotrmakowski - bardzo rzadko ale się zdarza, że mimo rozwijającej się ciąży występują normalne miesiączki nawet przez 3 miesiące. Pewność masz zawsze kiedy kobieta zrobi test ciążowy (najlepiej z krwi bhcg), bo mimo krwawień będzie pozytywny. Znacznie częściej na początku ciąży występują plamienia ale je bez trudu można odróżnić od zwykłego okresu. Jak wspomniałam, zwykły okres w ciąży jest tak rzadki, że chyba możesz spać spokojnie pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 3:50 pm Temat postu: |
|
|
annka zwykle jest tak, że owulacja występuje w terminie a okres jako okres przychodzi później jeśli mówimy o zaburzeniach wywołanych przez zmianę klimatu. To że okres nie przyjdzie na prawdę o niczy nie świadczy jeszcze. Trzeba poczekać minimum 14 dni od stosunku i wykonać test.
anka78 Nie występują miesiączki tylko plamienia!I wcale nie tak bez trudu je odróżnić...Widać to po Twojej wypowiedzi...
piotrmakowski jeśli rozpatrujemy teoretyczny przypadek, w którym stosunek odbył się na dosłownie kilka dni przed okresem a wcześniej nie było stosunków umożliwiających zajście w ciążę, to nie ma szans zajścia w ciążę _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anka78
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 5:15 pm Temat postu: |
|
|
nowicjuszka - jako, że na tym forum zajmujesz się doradzaniem, dalsze dyskusje nie mają sensu dla dobra osób, które to czytają. Aktualnie jestem drugi raz w ciąży, drugi raz na podtrzymaniu i plamienia nie są mi obce. W szpitalu w czasie ciąży byłam nie tylko po to aby urodzić. I powie Ci to większość specjalistów ginekologii, że mimo iż to baardzo duża rzadkość regularne krwawienia w pierwszym trymestrze jednak się czasami zdarzają. Plamienia nie czekają na ostatni dzień cyklu. I jeśli nie zostaną opanowane to najczęściej doprowadzą do poronienia albo przedwczesnego porodu (jeśli wystąpią w II lub III trymestrze). Osobiście znam w swoim otoczeniu osobę, która po pierwszym spóźnionym okresie na wizycie u lekarza dowiedziała się, że jest w trzecim miesiącu ciąży. I urodziła zdrowe dziecko. pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 6:40 pm Temat postu: |
|
|
Powiem tak...Wiem czego mnie uczą na uczelni i za jakie określenia dostajemy po uszach od profesorów...Na praktykach też...
Nie można tego nazwać miesiączką. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
piter123321
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 12:55 am Temat postu: pomozcie |
|
|
mam pytanie moja dziewczyna nie ma okresu powinna dostac go tydzin temu i nic nawet zadnych objawow,zawsze sie zabezpieczalismy i nie mozliwe ze zaszla,czy jest mozliwe ze okres moze nie przyjsc i bedzie wszystko ok ??czy ktoras z pan miala taki przypadek ze nie byla w ciazy i okresu nie dostala??mozliwe ze moja dziewczyna w tym miesiacu nie dostanie a w nastepnym tak??odpiszcie mi bo to wazne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 1:05 am Temat postu: |
|
|
Czasem się to zdarza. Aczkolwiek nie jest to normalne. Najlepiej żeby poszła do ginekologa.
A czym się zabezpieczaliście?
I nie zakładaj kilkunastu identycznych postów w kilkunastu tematach!Jeden wystarczy. Przeczytaj regulamin forum
Niepotrzebne posty usunęłam _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sandherka
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 11:53 am Temat postu: |
|
|
witam
Współżylam z chlopakiem w moje dni płodne tak wychodzilo z moich obliczeń i powiedzmy z testów owulacyjnych, bez zabespieczenia do końca, było to 20.07 czli dopiero 5 dni temu, powiedzmy ze w jakis sposób staramy sie o dzidziusia. Zdaje sobie sprawe że szanse są ale różnie to bywa... Pale papierosy nie tak bardzo czesto ale popalam wczoraj jak zapaliłam myslalam ze zwymiotuje, dzis próbowalam palic i mam dokladnie to samo... więc moje pytanie czy jest to możliwe żeby byla taka szybka reakcja organizmu, zakladając ze się udało..., oraz jaki dokladnie jest śluz powiedzmy gdy dojdzie do zapłodnienia... i czy duza jest szansa ze sie udało....
Nie zaprzeczam że chciałabym zeby za kilka dni pokazały sie 2 kreseczki na tescie:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 12:20 pm Temat postu: |
|
|
Nie. Chyba że zaszłaś w ciążę w poprzednim cyklu.
A test wykonaj po minimum 14-16 dniach od ostatniego stosunku. Najlepiej z krwi, bo on daje 100% pewności. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
piter123321
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 2:06 pm Temat postu: |
|
|
ok sory za te posty ale sie boje
durex clasic zawsze uzywalem,czyli jest opcja ze moze nie dostac okersu i bedzie ok?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 2:27 pm Temat postu: |
|
|
A pękła wam prezerwatywa? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|