Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dorotinha
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 1:47 am Temat postu: |
|
|
dzieki, ze odpowiedzials mi. wind of hope.Chcailabym sie jednak dowiedziec, czy moge to traktowac jako zekome objawy? okresu jeszcze nie mam, powinnam dostac 8 stycznia, kochalismy sie w moj dzin plodny. tabsow juz nie biore od 3 miesiecy.Test robilam- wyszedl negatywny, troche sie raczej posieszylam z tym testem.No zobaczymy. a czy w ogole ktos sie orietuje jak zmienia sie temp w pochwie? znaczy czy sie utrzymuje 37 jesli to ciaza i przez jak dlugo, oraz czy spada jesli to nie ciaza i kiedy? prosze dajcie znac:) pozdrwionka apappap |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 2:15 am Temat postu: |
|
|
jeżeli przez przynajmniej 16 dni temperatura jest podwyższona ok. 37 i wyżej to jest szansa że doszło do zapłodnienia, ale to nie jest wystarczający objaw ciąży. jednak może coś tam sugerować spada dopiero albo przed samym okresem (1-2 dni) lub dopiero w 1-2gim dniu miesiączki (w przypadku braku ciąży).
ale trochę nie w temacie jesteśmy ;P _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kinga m
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 2:17 pm Temat postu: czy to ciąża? |
|
|
biore tabletki antykoncepcyjne ale o jednej zapomniałam i zamiast wziąść ją o 20.00 danego dnia wzięłam ją po 12h a tego dnia współżyłam, nie przerwałam cyklu tylko po skończeniu jednego opakowania odrazu zaczęłam następne ale pod koniec tego pierwszego zaczęłam dostawać ciemnych upławów. co to znaczy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 3:50 pm Temat postu: |
|
|
której tabletki zapomniałaś? z ostatniego tygodnia pewnie?
upławy zabarwione krwią to normalna sprawa i nie ma sie czym martwić. niektóre dziewczyny tak reagują a niektóre po prostu nie mają ani okresu ani plamień przy łączeniu opakowań, ale to nic złego jak się pojawiły. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Foxy
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 5:32 pm Temat postu: |
|
|
Witam, mam problem, w ciagu ostatniego miesiaca kochalam sie ze swoim chłopakiem pare razy ale za kazdym razem byl to bezp. seks( w prezerwatywie) nie zauwazylismy zeby pekla czy cos... ale teraz sie martwie poniewaz powinnam juz dostac okres, a jeszcze go nie ma, mam obolałe piersi i "mokro" jak zawsze przed okresem, ale mierzyłam temperature i wynosi ona az 37,5 stopnia, wyczytalam ze moze to byc jeden z objawów ciąży, wiem ze moze troche panikuje ale strasznie sie boje mam 19 lat i to jeszcze nie moj czas zebymiec dzidziusia, prosze bardzo o szybka odpowiedz, co myslicie na ten temat, z teoretycznego punktu widzenia nie powinnam byc w ciąży ale okresu jeszcze nie ma! w sumie mam pierwsze objawy jak by sie zblizał ale... zaczyna mnie pobolewac brzuch a okresu nie ma... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 6:06 pm Temat postu: |
|
|
yhm no wiesz ciężko powiedzieć, ale skoro prezerwatywy były ok, no to nie ma powodów aby sie martwić, a zwracałaś uwage może na dni płodne, niepłodne ? masz regularne cykle? ile dni sie wogóle ma miesiączka spóźnia? moze test ciazowy rozwieje Twoje wątpliwości jeżeli mineło 12 dni |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Foxy
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 6:20 pm Temat postu: |
|
|
Mam regularne cykle po 31 dni, spoznia sie 2-3 dni mam nadzieje ze to wszystko to objawy nadchodzacej miesiaczki a nie ciazy... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 7:26 pm Temat postu: |
|
|
pewenie tak:) wiec pozostaje poczekac jeszcze pare dni:) bezstresu bo to pogorsza sprawe:P |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bezradnaa
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 7:27 pm Temat postu: sylestra, a po sylwestrach problem |
|
|
Witam,
pisze do Was bo mam maly problem, a raczej mala panike
W sylwestra bylam na imprezie, jak chyba wiekszosc, a ze biore tabletki antykoncepcyjne to glupio zrobilam bo biorac je na imprezie popilam je alkholem (piwem dokladniej).
Nastepnie kochalam sie ze swoim chlopakiem, a ze bralismy goraca kąpiel i pilam alkohol to nie pamietam wszystkiego, przez goraca wode bardziej mnie wzielo.
NIe bede przeciagac i przejde do senda sprawy.
W dniu kiedy sie kochalismy (to byl moj pierwszy raz) rozpoczelam nowe opakowanei tabletek bo to byl piewszy dzien po tym jak skonczyl mi sie okres. Łyknęłam je o 22 tak jak zwykle, a kochalismy sie gdzies ok 2 w nocy. Nie stosowalismy zabezpieczenia oprocz oczywiscie tabletek.
Moje pytanie czy biorac tabletki regularnie (juz 3 opakowanie zaczelam) popijajac je alkoholem moglam oslabic jej wchlanianie, a nic nie jadlam i czy kochajac sie w pierwszym dniu po okresie moge miec jakies ryzyko ciazy? Niepokoje sie bo juz 6 dzien od naszego ekscesu strasznie bola mnie jajniki
Boje sie strasznie i nie wiem co robic
prosze o pomoc
------edited by emilka-----
temat przyłączyłam do specjalnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 7:29 pm Temat postu: |
|
|
byłaś zabezpieczona. alkohol nie obniża działania tabletek! panika jest zbędna całkowicie _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|