Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy mogło dojść do zapłodnienia

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 50, 51, 52  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Sie 21, 2007 6:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Robert mowiłam zebyscie zmienili wogole testy! kupcie paskowy tam jasno na białym bedzie widac czy jest 1 czy 2 kreski...
moim zdaniem ona nie jest w ciazy, po takim czasie mozna isc do gina,na badanie...

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Robert7890

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sie 21, 2007 6:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to dlaczego sie pojawiły te te dwie kreski? choć kontronla niewyrażna bo z tego czytam nie ma takiej opcji żeby ta testowa pojawiła się bez przyczyny

Ale kupie jeszcze ten paskowy, będzie juz cała kolekcja testów
Powrót do góry
skidoo

PostWysłany: Wto Sie 21, 2007 6:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma rzeczy nieomylnych!!
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Sie 21, 2007 8:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po 3 tygodniach wynik testu już powinien być wiarygodny...

ale to różnie bywa, bo:

Cytat:
pozytywny wynik testu mimo, że kobieta nie jest w ciąży, jest możliwy w przypadku:

* przyjmowania leków przeciwdepresyjnych
* okresu okołomenopauzalnego
* chorób nerek
* nadczynności tarczycy
* usunięcia operacyjnego jajnika

Tylko specjalistyczne leki zawierające HCG (zwykle podawane w iniekcjach) mogą mieć wpływ na rezultat testu. Inne terapie oddziałujące na płodność oraz leki przeciwbólowe i pigułki antykoncepcyjne nie powinny zmieniać wyniku.

poza tym na pocieszenie powiem, że juz jak się ma pomylić, to częściej występuje błędny pozytywny wynik niż błędny negatywny Wink
zróbcie z krwi Smile
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Sie 21, 2007 9:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

skidoo napisał:
nie ma rzeczy nieomylnych!!

sa sa..znam nawet taka osobe,ktora robiła 3 razy test i wyszło ze nie jest w ciazy a jak poszła do gina to okazało sie ze jest w 6tyg.ciazy Wink

Powrót do góry
skidoo

PostWysłany: Sro Sie 22, 2007 12:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma rzeczy nie omylnych.. glupie polskie podwojne przeczenie... jezeli nie ma na swiecie rzeczy ktore sie nie myla to znaczy ze sa takie co sie myla!! i wyszlo na moje Razz
Powrót do góry
Robert7890

PostWysłany: Sro Sie 22, 2007 4:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A zastanawiają mnie jeszcze te oba testy Quick Wiev które wyszły niby nieważne bo nic sie nie pokazało, mimo że jeden był robiony z porannego, a waznośc tych testów była do 2010

To wie ktoś, ale tak czysto teoretycznie czy jakby jakas kobieta nie była na 100% w ciązy i zrobiłaby sobie taki test bez powodu, i na powiedzmy 2 tyg przed spodziewaną miesiączką to czy i tak kreska kontrolna musi sie zawsze pokazać?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Sie 22, 2007 11:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powinna. a na pewno wszytko wykonywane było zgodnie z instrukcją?
Robert7890

PostWysłany: Sro Sie 22, 2007 12:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No raczej tak, ten QUICK VUE juz kiedyś robiła i wyszedł negatywny, a nie wiem co by teraz mogła źle zrobić, a twierdzi że robiła zgodnie z instrukcją i dała tyle kropel moczu ile miało byc

A paskowego (byłem w 3 aptekach) nigdzie nie mieli a w jednej mi nawet powiedzieli ze taki nie istnieje, ale istnieje pewno w jednej aptece sprawdzała w bazie danych i taki jest tylko na stanie nie mieli
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Sie 23, 2007 10:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

haha jak to nie istnieje? Shocked masz moze w swoim miescie drogerie Rossman? tam jest tego pełno...wg mnie jakas niepoifnormowana ta farmaceutka Confused napewno jest-tylko trzeba poszukac

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 17 z 52