Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wi_sienka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 1:03 am Temat postu: |
|
|
mam problem. spóźnia mi się okres 5 dni, ale nie mam żadnych innych objawów ciąży. Słyszałam, że opóźnienie okresu może być spowodowane chorobą. Ja przed samym terminem okresu miałam ostre zatrucie pokarmowe, czy możliwe jest, że przez to nie dostałam jeszcze okresu ????
martwię się ponieważ ciąża u mnie zagrażać będzie mojemu życiu ( gdyż mam jeszcze problemy z sercem, zabezpieczaliśmy się z narzeczonym, ale niestety środki antykoncepcyjne dla mnie są zbyt drogie (( na początku kupiłam ale później stosowaliśmy tylko prezerwatywe, i tzw. stosunek przerywany, ale z tego co wiem to ani jedno ani drugie nie daje 100% gwarancji że się w ciążę nie zajdzie ((
aha jeszcze jedno pytanko czy podwyższenie tego hormonu mogło być spowodowane zatruciem pokarmowym ???
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 9:51 am Temat postu: |
|
|
wisienka moim zdaniem nie masz powodow do paniki poniewaz zatrucie pokarmowe moglo opoznic miesiaczke... a wytrysk byl w tobie?? w ktory dzien cyklu?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 11:54 am Temat postu: |
|
|
jasne, wisienka ze to moze byc spowodowane tym zatruciem..okres spozniac sie moze przez wiele czynnikow, niestety. A wlasnie masz powody inne do zmartwienia np wytrysk w Tobie+dni plodne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wi_sienka
|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 12:23 pm Temat postu: |
|
|
mój okres jest niereguralny i w sumie niezawsze mogę określić dni płodne, wogóle w listopadzie miałam na początku i na koniec miesiąca okres ale to chyba spowodowane było odstawieniem tabletek antykoncepcyjnych, a poza tym kochamy się z narzeczonym bazdro często i nie mogę też określić kiedy mogłoby dojść ewentualnie do zapłodnienia. a co do wytrysku to na pewno nie było go w środku, ale z tego co słyszałam to nawet przerywany sekx jest niebezpieczny ponieważ przed wytryskiem sperma też się wydziela w małych ilościach i z plemnikami.
kurcze jeśli jednak to ciąża to nie wiem co zrobie w czerwcu miałam iść do szpitala na operację serca, która musi być wykonana a w takim przypadku to nie wiem co będzie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 12:30 pm Temat postu: |
|
|
hm..to mowisz ze odstawilas tabsy. Ale wytrysku w Tobie nie bylo do konca wiesz to tez dobra wiadomosc no a seks przerywany rzeczywiscie nie jest bezpieczny tuz przed wytryskiem jest kropelkowanie i tam moga byc obecne plemniki hmm mi sie wyadje ze spozniac Ci sie moze okres od stresu (bo w koncu sie stresuesz ostatanio duzo i operacja i domniemana ciaza) a moze tez przez to ze odstawilas tabletki anty jesli az tak bardzo sie bopisz to moze zrob tes..robi sie go 12 dni od stosunku i wynik wtedy juz jest wiarygodny, pozdrawiam i zycze powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
perez
|
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 12:59 am Temat postu: |
|
|
Witam, mamy podobny problem.. a wiec moja dziewczyna miala okres 14 grudnia... jej cykl trwał ostatnio 26dni ( waha sie nie raz)... wiec wychodzilo by ze dni plodne sa od 21 do 29... ale gdyby wziac pod uwage 28 dniowy cykl
wychodzi ze od 23 do 31... wiec kochalismy sie 29 grudnia... do wytrysku nie doszlo, nie byl to dlugi seks, pozycja na jezdzca, czy Nasze obawy w zwiazku z ciaza maja jakies uzasadnienie?? Prosze o rozwianie Naszych watpliwosci jak najszybciej gdyz sie martwimy, Z goey dzieki
---edit by Pituszka
Post z tematu http://www.biomedical.pl/forum/czy-wynik-testu-moze-wyjsc-zly-vt6667.html usunelam , prosze nie pisac tego typu postow, na pewno ktos ci tutaj odpisze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 11:16 am Temat postu: |
|
|
jak wytrysku nie bylo to dlaczego mialaby byc w ciazy?? spokojnie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
perez
|
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 11:19 am Temat postu: |
|
|
Posluchaj ale jest ten plyn przeciez, i to bylo w dni plodne... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 12:24 pm Temat postu: |
|
|
w płynie nie ma plemnikow. pochodzi on z prostaty. pojawiaja sie dopiero przed samym wytryskiem. Mysle ze mozecie byc spokojni _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
perez
|
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 12:45 pm Temat postu: |
|
|
Wiec dlaczego kazdy mowi ze w tym plynie sa plemniki i pojawia sie ten plyn podczas stosunku, lecz sa one niemrawe i moga nie dijsc do komorki jajowej,
ja wyszedlem z Niej i za chwile skonczylem ale nie w Niej, przypominam ze to mogly byc dni plodne lub ponad dzien po owulacji Czy to zmienia postac rzeczy?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|